آیین بودا، دین به معنای رایج نبوده و یک فلسفه حیات است

مرتضی آقامحمدی، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‎الاسلام والمسلمین مرتضی آقامحمدی، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه عصر امروز شنبه ۱۲ آبان‌ماه در نشست علمی «بررسی شیوه‌های تبلیغی بوداییان در دنیای معاصر» که به همت مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی و مدرسه عالی مطالعات فرهنگی المصطفی برگزار شد، به خوانش‌های متعدد از دین در دنیای جذاب و پرمخاطب امروز پرداخت و اظهار کرد: «خوانش معنویت‌گرایانه و فردی»، «خوانش اجتماعی و عدالت‌محور»، «خوانش سنت‌گرا و احیاگرایانه»، «خوانش اصلاح‌طلبانه»، «خوانش سکولار»، «خوانش بین‌الادیانی و همزیستی» از جمله خوانش‌های متعدد دین در عصر معاصر است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین ویژگی‌های جذب مخاطب در آیین بودا پرداخت و افزود: آیین بودا بیشتر یک فلسفه حیات است تا دین به معنای رایج و به جای سخن از تکلیف، تمرکز آن بر راهکار و راه درمان مشکلات است.

استاد جامعه المصطفی العالمیه ادامه داد: آموزه‌های این آیین به منزله یک سفر معنوی با آغاز و سرانجام ترسیم می‌شود و منزلگاه‌ها و مقامات در مسیر حرکت هم هر کدام فی نفسه جذابیت‌هایی دارند. آماده‌سازی بسته‌های متناسب برای ذائقه‌ها و نیاز‌های مختلف از ویژگی‌های این آیین است که ارائه و بسته بندی‌ها جذاب و متناسب با نیاز‌های مخاطب می‌باشد.

مرتضی آقامحمدی، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی

آقامحمدی اظهارکرد: آیین بودا بر اولویت‌های زندگی مدرن و راهکار‌های عملگرایانه تأکید دارد، مثل تمرکز بر آگاهی و مراقبه، تمرکز بر زندگی در لحظه حال، توجه به رنج بشری، تطبیق‌پذیری و انعطاف‌پذیری و همزیستی با طبیعت و محیط زیست، همچنین استفاده بهینه و هدفمند از نماد‌ها از خصوصیات این آیین می‌باشد.

در پایان این نشست، اشکالات و ضعف‌های موجود در فعالیت‌های تبلیغی بوداییان ذکر شد.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

پاکستان و سیاستگذاری حج 2025

به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه تحلیلی جامعه و فرهنگ ملل، کابینه فدرال پاکستان …