به گزارش خبرنگار ایثار و شهادت ایرنا، تعدادی از دانشجویان در تاریخ انقلاب به عنوان دانشجویان پیرو خط امام خمینی (ره) شناخته شده اند که بیشتر آن ها از دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، امیرکبیر (پلی تکنیک) و شهید بهشتی بودند. دانشجویانی که صبح ۱۳ آبان سال ۱۳۵۸ یعنی کمتر از یک سال پس از پیروزی انقلاب با شعار الله اکبر به سوی ساختمان سفارت آمریکا حرکت کرده و این لانه جاسوسی را تصرف و حماسه عظیمی آفریدند که حضرت امام خمینی (ره) آن را انقلاب دوم و انقلابی بزرگتر از انقلاب اول نامیدند.
برخی از دانشجویان پیرو خط امام خمینی (ره) که در جریان تسخیر لانه جاسوسی آمریکا حضور داشتند، با شروع جنگ تحمیلی به میدان نبرد شتافتند و در عملیات های غرور آفرین یکی پس از دیگری به شهادت رسیدند. از این شهدای والامقام که در کسوت فرماندهان دفاع مقدس بودند، می توان محسن وزوایی، سید حسین علم الهدی، مهدی رجب بیگی و شهید عباس محمد ورامینی را نام برد.
حبیب برادران توکلی، محمد بهبهانی ، محمد بولوردی، غلامحسین بسطامی، محمد حسین بهادری فر، هوشنگ ترکاشوند، علی حاتمی، محمد جعفر ذاکر، سید احمد رحیمی، حسن سیف، جلیل شرفی، اسدالله شیران، حسین شوریده، علی صبوری، فضل الله عابدینی، محمد فاضل، ناصر فولادی، سیداحمد کدخدا زاده، محسن ماندگار، مجید موذن، حسین میرسلطانی، جمال امیرخانی، رحمان علیمددی و علیرضا هادیپور از دیگر شهدای پیرو خط امام بودند که پس از فداکاری های فراوان به شهادت رسیدند.
فرماندهان دانشجوی پیرو خط امام
وزوایی از دانشجویان دانشگاه شریف که مسئولیت اطلاعات- عملیات را در لانه جاسوسی برعهده داشت، با شروع جنگ به جبهه غرب رفت و فرماندهی گردانی با کارویژه عملیات پارتیزانی را برعهده گرفت. او در عملیات فتح بلندیهای بازیدراز فرمانده بود و در این عملیات مجروح و با تأسیس تیپ ۱۰ سیدالشهدا، فرمانده این تیپ و در فروردین ۶۱ با همین تیپ وارد عملیات بیتالمقدس شد.
تشکیل جهاد سازندگی، فرماندهی مخابرات سپاه و سرپرستی واحد اطلاعات از دیگر فعالیت های وزوایی است. وی ۱۰ اردیبهشت سال ۱۳۶۱ در عملیات بیتالمقدس به شهادت رسید.
عباس ورامینی یکی دیگر از دانشجویان خط امام بود که مسئولیت آموزش نظامی دانشجویان را بر عهده داشت. وی سال ۶۱ با حکم احمد متوسلیان به فرماندهی ستاد لشکر ۲۷ محمدرسولالله (ص) منصوب شد. مسئولیت سپاه ۱۱ قدر و قرارگاه نجف اشرف از دیگر مسئولیتهای او بود. ورامینی ۲۸ آبان سال ۶۲ در ارتفاعات کانیمانگا و در عملیات والفجر ۴ به شهادت رسید.
سید حسین علم الهدی در دوران قبل از انقلاب از مبارزان فعال علیه رژیم پهلوی بود و پس از انقلاب جمهوری اسلامی ایران و در دوران جنگ تحمیلی هم به مبارزه بر علیه دشمن ادامه داد. وی ۱۶ دی سال ۱۳۵۹ در منطقه هویزه به شهادت رسید.
محمد بهبهانی ۱۳ آبان سال ۱۳۴۰ در شهرستان اصفهان چشم به جهان گشود. تا پایان دوره کارشناسی در رشته عمران درس خواند. وی به عنوان پاسدار در جبهه حضور یافت و سرانجام در ۱۳ آبان سال ۱۳۶۲ در پنجوین عراق بر اثر اصابت ترکش شهید شد.
مهدی رجببیگی دوم مرداد سال ۱۳۳۶در دامغان چشم به جهان گشود. تا پایان دوره کارشناسی در رشته عمران درس خواند و پنجم مهر سال۱۳۶۰ روبروی بیمارستان بر اثر اصابت گلوله توسط منافقان به شهادت رسید. مزار وی در بهشت زهرای تهران است.
حبیب برادران توکلی یکم مرداد سال ۱۳۳۸، در تهران دیده به جهان گشود. دانشجوی کارشناسی در رشته پزشکی بود. به عنوان بسیجی در جبهه حضور یافت. وی ۲۵ آبان سال ۱۳۵۹ در سوسنگرد به شهادت رسید و تاکنون اثری از پیکرش به دست نیامده است.
محمد بلوردی اول مرداد سال ۱۳۳۹ در ملایر به دنیا آمد. بعد از پایان تحصیلات متوسطه، در رشته فیزیک دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد. همزمان با تحصیل، در جبهه های حق علیه باطل حضور یافت. وی ۲۱ فروردین سال ۱۳۶۲ در منطقه فکه و عملیات کربلای یک به فیض شهادت نائل شد.
غلامحسین بسطامی در شهرستان شاهرود به دنیا آمد. او مشغول تحصیل در رشته راه و ساختمان در دانشگاه بود که با اوجگیری نهضت اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی(ره) در تظاهرات و مبارزه علیه رژیم طاغوت شرکت فعال داشت. وی پس از آغاز جنگ تحمیلی راهی جبهه شد و پس از ۲۲ ماه و ۲۴ روز که به عنوان مسئول مهندسی رزمی تیپ سید الشهداء(ع) نقش آفرینی کرده بود در بیست و یکم رمضان سال ۱۳۶۱ در منطقه عملیاتی جنوب فکه، تپه دوقلو یک مجروح و یکسال بعد در هفتم اردیبهشت سال ۱۳۶۲ در سن ۲۴ سالگی بر اثر اصابت ترکش به شهادت رسید.
محمدحسین بهادریفرد متولد ۱۳۳۸ در تهران بود و در مقطع کارشناسی در رشته فیزیک تحصیل می کرد. او به عنوان بسیجی در جبهه حضور یافت و در نهم فروردین ۱۳۶۱ در عملیات فتح المبین به شهادت رسید که تاکنون اثری از پیکر وی به دست نیامده است.
هوشنگ ترکاشوند دوازدهم تیر سال ۱۳۳۵ در شهرستان ملایر به دنیا آمد. تا پایان دوره کارشناسی در رشته زبان و ادبیات عرب درس خواند. کارمند جهاد سازندگی بود. او به عنوان بسیجی در جبهه حضور یافت. هشتم اسفند ۱۳۶۲ در جزیره مجنون بر اثر اصابت ترکش به شهادت رسید و پیکر مطهرش را در گلزار شهدای روستای نازول از توابع زادگاهش به خاک سپردند.
علی حاتمی بیست و هشتم بهمن سال۱۳۳۷ در تهران چشم به جهان گشود. دانشجوی دکتری در رشته دامپزشکی بود که به عنوان بسیجی در جبهه حضور یافت. وی شانزدهم دی ۱۳۵۹ در هویزه بر اثر اصابت ترکش به سر شهید شد.
محمدجعفر ذاکر هشتم اردیبهشت سال ۱۳۴۱ در تهران چشم به جهان گشود. تا پایان دوره کارشناسی در رشته کامپیوتر درس خواند. او به عنوان پاسدار در جبهه حضور یافت و در ۲۲ مهر سال ۱۳۶۵ با سمت معاون قرارگاه در اراک بر اثر سانحه رانندگی شهید شد.
سید احمد رحیمی سال ۱۳۳۸ در خانوادهای مذهبی در شهر بیرجند دیده به جهان گشود. در سال ۱۳۵۶ پس از شرکت در آزمون سراسری در دانشکده پزشکی تهران پذیرفته و مشغول تحصیل شد. رحیمی ۲۴ فروردین سال ۱۳۶۲ در جبهه شرهانی و در عملیات والفجر یک شهید شد.
حسن سیف نوزدهم مهر سال ۱۳۳۸ در تهران به دنیا آمد. او دانشجوی کارشناسی در رشته الکترونیک بود و به عنوان پاسدار منطقه ۱۰ در جبهه حضور یافت. وی ۱۲ اسفند سال ۱۳۶۲ با سمت معاون فرمانده گردان در طلاییه بر اثر اصابت ترکش شهید شد که تاکنون اثری از پیکرش بدست نیامده است.
جلیل شرفی بیستم خرداد سال ۱۳۳۷ در شهرستان فسا به دنیا آمد. بعد از اخذ مدرک دیپلم وارد دانشگاه پلی تکنیک تهران شد و تحصیلاتش را در رشته مکانیک شروع کرد. با شروع جنگ چندین بار به عنوان بسیجی راهی جبهه شد. او در ۳۱ خرداد سال ۱۳۶۲ همزمان با سال چهارمی که در دانشگاه درس می خواند، از طریق سپاه پاسداران به جبهه اعزام شد. حدود دو ماه بعد یعنی ۱۴ مرداد سال ۱۳۶۲ در عملیات والفجر سه در منطقه مهران در بر اثر اصابت ترکش در ۲۵ سالگی به شهادت رسید.
اسدالله شیران یکم فروردین سال ۱۳۳۹ در اصفهان دیده به جهان گشود. در رشته برنامه ریزی کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شد و به ادامه تحصیل پرداخت. وی پس از مدتی به کمک کارمندان جهاد دانشگاهی اصفهان شتافت و با پذیرش مسئولیت در واحد کامپیوتر اداره برق اصفهان کمبود کادر اختصاصی آن ناحیه را جبران کرد. او در همان ماه های نخست دانشجویی به فاتحان لانه جاسوسی آمریکا پیوست.
شیران با شروع جنگ همراه با گروه شهید مصطفی چمران به اهواز، دارخوین و سپس به سلیمانیه رفت و به مبارزه با دشمنان پرداخت و در ۳۱ تیر سال ۱۳۶۱ در عملیات رمضان در شلمچه به شهادت رسید.
حسین شوریده فرمانده گردان مهندسی رزمی جهاد سازندگی در دهم اردیبهشت ۱۳۳۵ در روستای دلوئی از توابع شهرستان گناباد دیده به جهان گشود و سرانجام در ۱۴ خرداد سال ۱۳۶۱در منطقه شلمچه در عملیات بیتالمقدس به شهادت رسید.
علی صبوری یکم اسفند سال ۱۳۳۹ در تهران به دنیا آمد. او دانشجوی کارشناسی در رشته معدن بود و به عنوان بسیجی در جبهه حضور یافت. وی ۱۱ اسفند ۱۳۶۲ با سمت مسئول واحد مهندسی در طلاییه بر اثر اصابت موشک به خودرو شهید شد.
فضل اله عابدینی در ۱۵ آذر سال ۱۳۳۸ در روستای قوهجین از توابع شهرستان ابهر در یک خانواده کشاورز دیده به جهان گشود. بعد از قبولی در رشته داروسازی به تهران آمد. در دانشگاه مسئولیت جهاد سازندگی دانشکده را برعهده گرفت و با چند نفر از دوستان خود در روزهای تعطیل و مواقعی که درس نداشتند برای کمک به روستاییان اطراف تهران و حل مشکلات آنها تلاش می کردند. وی پس از مدتی به تبریز رفت و از آنجا به کردستان اعزام شد و در منطقه سوسنگرد بر اثر اصابت ترکش خمپاره به شهادت رسید.
محمد فاضل سال ۱۳۳۸ در سبزوار به دنیا آمد. او در رشته مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد و همزمان با تحصیل در جبهه حضور داشت. او در تابستان ۵۸ همکاری با جهاد سازندگی را شروع کرد. فاضل ۱۶ دی سال ۱۳۵۹ در منطقه هویزه به همراه شهید حسین علم الهدی به فیض شهادت نائل آمد.
ناصر فولادی پنجم دی سال ۱۳۳۸ در شهر کرمان به دنیا آمد. او در رشته مهندسی مواد دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد و همزمان با تحصیل به جبهه می رفت. فولادی سپس در صف پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و راهی کردستان شد. مدتی هم به عنوان بخشدار جبال بارز استان کرمان در خدمت به مردم محروم منطقه کوشید. فولادی سرانجام در آخرین روز عملیات الی بیت المقدس یعنی سوم خرداد سال۱۳۶۱ در خرمشهر به دوستان شهیدش پیوست.
سید احمد کدخدازاده، فرزند سیدمحمود ۲۱ آبان سال ۱۳۳۹ در سیدمحله قائمشهر به دنیا آمد. دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه امیرکبیر و یکی از فاتحان لانه جاسوسی بود. وی پنجم آذر ماه سال ۱۳۶۱ در سومار براثر اصابت خمپاره به شهادت رسید.
محسن ماندگار شانزدهم بهمن سال ۱۳۳۶ در تهران چشم به جهان گشود. دانشجوی کارشناسی در رشته متالوژی بود و به عنوان بسیجی در جبهه حضور یافت. وی ۲۸ آبان سال ۱۳۶۲ در عملیات والفجر۴ در پنجوین عراق شهید شد. پیکرش مدتها در منطقه بر جای ماند و پس از تفحص و تشییع به خاک سپرده شد.
مجید موذن صفایی دوم آذر سال ۱۳۳۶ در اصفهان به دنیا آمد. بعد از اتمام تحصیلات متوسطه، در رشته مهندسی متالورژی دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد. همزمان با تحصیل، در جبهه های حق علیه باطل نیز حضور یافت و در پانزدهم اردیبهشت سال ۱۳۶۱ در عملیات بیت المقدس به شهادت رسید.
سیدحسین میرسلطانی بیست و یکم آبان سال ۱۳۴۰ در تهران چشم به جهان گشود. حسین دانشجوی رشته شیمی در مقطع کارشناسی بود و به عنوان سپاه پاسداران در جبهه حضور یافت و در ۲۷ آبان سال ۱۳۵۹ در سوسنگرد بر اثر اصابت گلوله شهید شد.
سید جمال میرامیرخانی هشتم مرداد ماه سال ۱۳۳۶ در اصفهان به دنیا آمد. بعد از اتمام تحصیلات متوسطه، در رشته مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد. همزمان با تحصیل، در جبهه های حق علیه باطل نیز حضور داشت. وی در ۲۱ اردیبهشت سال ۱۳۶۱ در عملیات بیت المقدس در خرمشهر به شهادت رسید.
مهندس عبدالرحمن یاعلی مدد اول شهریور سال در ۱۳۳۷ در بندر بوشهر متولد شد. در جریان انقلاب بسیار فعالانه تلاش می کرد و با شروع جنگ تحمیلی عازم جبهه جنوب شد. یاعلی مدد ۲۷ شهریور سال ۱۳۶۰ در سوسنگرد شهید شد.
علی رضا هادی پور دهم آذر سال ۱۳۳۶ در کرج چشم به جهان گشود. او در رشته معدن درس خواند. کارمند نهاد نخست وزیری بود. او به عنوان بسیجی در جبهه حضور یافت و در ۲۴ بهمن سال ۱۳۶۱ در فکه بر اثر اصابت ترکش خمپاره به شهادت رسید.
منبع