در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور میکنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را میتوانید در ادامه بخوانید.
آیین یادبود «منصوره قدیری جاوید» در ایرنا برگزار شد
آیین یادبود «منصوره قدیری جاوید» خبرنگار و پژوهشگر فقید ایرنا روز یکشنبه – ۲۷ آبان – در سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی برگزار شد.
آیین یادبود «منصوره قدیری جاوید» امروز با حضور حسین جابری انصاری مدیرعامل ایرنا و جمعی از مدیران، پیشکسوتان و بازنشستگان، کارکنان و خبرنگاران ایرنا و همچنین خانواده آن مرحومه برگزار شد.
خبر قتل «منصوره قدیریجاوید» بانوی ۵۲ ساله با ضربات چاقو و دمبل توسط همسرش هفته گذشته منتشر شد. طبق اعترافات همسر این خانم، انگیزه و عامل وقوع این جنایت مشاجره خانوادگی عنوان شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
دیابت دندانها را هم پوسیده میکند/توصیههای دندانپزشکی برای دیابتیها
دندانپزشک و کارشناس سلامت دهان و دندان گفت: بیماریهای لثه، از دست دادن دندان، خشکی دهان، پوسیدگیهای دندانی، اختلال چشایی و عملکرد غدد بزاقی، تاخیر در ترمیم زخم و بیماری قارچی از جمله تظاهرات دهانی مرتبط با دیابت است.
دکتر بهناز ولی زاده اظهارداشت: دیابت سبب کاهش بزاق دهان میشود که این کاهش بزاق خود زمینه پوسیدگی دندانها را فراهم میکند.
وی آشنایی با نحوه مراقبت بهداشتی صحیح از دندانها و معاینات منظم دندانپزشکی را در زندگی افراد مبتلا به دیابت بسیار مهم عنوان کرد و افزود: دیابت یک عامل خطر شناخته شده برای ابتلا به بیماری پریودنتال (بیماری لثه) است و بر میزان شیوع و بروز آن تاثیر میگذارد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
هشدار وزیر بهداشت نسبت به ایجاد مقاومت میکروبی در برابر آنتیبیوتیکها
وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی درباره ایجاد مقاومت میکروبی نسبت به آنتیبیوتیکها هشدار داد و گفت: از بین ۶ منطقه سازمان جهانی بهداشت، منطقه مدیترانه شرقی و از بین ۶۴ کشور گزارش دهنده به سازمان جهانی بهداشت، ایران بالاترین میزان مصرف داروهای ضد میکروبی را به خود اختصاص داده است.
به گزارش وبدا در پیام محمدرضا ظفرقندی، آمده است: مقاومت میکروبی (AMR) در سراسر جهان نه تنها یکی از ۱۰ تهدید اصلی سلامت محسوب شده، بلکه به عنوان تهدیدی جدی برای توسعه پایدار نیز شناخته می شود. این پدیده در حال حاضر تبدیل به یک بحران اجتماعی – اقتصادی شده است که نه تنها سلامت انسانها در هر گروه سنی و هر منطقه از جهان، بلکه سلامت حیوانات و گیاهان، و نیز سلامت و امنیت غذایی را به شدت تحت تاثیر قرار داده و محیط زیست را به محلی برای ذخیره و انتقال باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک تبدیل خواهد کرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
پنج هکتار از اراضی ملی در شمیرانات رفع تصرف شد
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان شمیرانات گفت: صبح روز گذشته ۲۶ آبان ماه، ۳۶ مورد از اراضی ملی به مساحت ۵۰ هزار مترمربع در روستای امامه و منطقه « لتهمند » این شهرستان رفع تصرف شد.
امامعلی یگان زاده در تشریح این خبر اظهارداشت: این اقدام به همت مأموران یگان حفاظت این اداره و با همکاری ادارات منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و کلانتری ۱۶۲ فشم با حکم قضایی از حوزه رودبارقصران به انجام رسید.
وی تصریح کرد: حفاظت از اراضی ملی و مناطق تحت مدیریت در دستور کار این اداره بوده و با متخلفان برابر قانون برخورد می شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
تسهیل تأمین دارو و رفع کمبود با تغییر دیدگاه و فرآیندها
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: باید با تغییر دیدگاهها و فرآیندها، روند تأمین دارو را تسهیل و مشکل کمبود دارو را مرتفع کرده و از میان برداریم.
مهدی پیرصالحی که به تازگی ریاست این سازمان را برعهده گرفته است، افزود: برنامه پایش بازار را آغاز کردهایم تا کمبودهای دارویی کشور شناسایی و راهحلهای آن بررسی شود.
وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری نهادها و سازمانهای ذیربط بتوان این مشکل حیاتی را حل کرد.
پیرصالحی تصریح کرد: موضوع دارو برای مردم حیاتی است اما تمام مسائل آن در حوزه سازمان غذا و دارو نیست و مراجعی چون بانک مرکزی، بانکهای عامل، سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و دیگر نهادها در این زمینه نقش دارند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
سرطان پروستات شایعترین علت مرگ مردان/انجام معاینات دورهای ضروری است
عضو هیات رئیسه انجمن بینالمللی نورویورولوژی( مثانه و مجاری ادرار) ، با بیان اینکه سرطان پروستات شایعترین علت مرگ و میر مردان در کشور، گفت: انجام معاینات دورهای و آزمایش پی اس ای (psa) هر ۶ ماه یکبار بعد از ۵۰ سالگی از سوی مردان ضروری است.
مهری مهراد در یک نشست خبری با اشاره به کمپین سلامتی مردان افزود: بر اساس آمارهای جهانی از هر ۹ مرد یک نفر مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده می شود و از هر ۴۴ مرگ سرطانی، یک مرگ به خاطر این بیماری است.
وی ادامه داد: شایعترین علت مرگ و میر مردان ایرانی پروستات بوده و اهمیت شیوع این بیماری مهم است، زیرا سرطان پروستات بیشتر در مردان بالای ۵۵ سال شایع بوده و علت این بیماری نامشخص است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
«شوتی افغان بَر» بلای جان جادهها؛ توقیف ۲ هزار خودروی قاچاق انسان
خودروهای شوتی در سالهای اخیر به یکی از عوامل ناامن کننده جادههای کشور تبدیل شدهاند و نه تنها در قاچاق کالا بلکه در قاچاق انسان سهیم هستند و این ارابههای مرگ گاهی تا ۲۰ تبعه افغان را به صورت غیرقانونی از مرزهای شرقی به داخل کشور میآورند.
این روزها با روی کار آمدن دولت چهاردهم و مطالبه ملی از متولیان برای طرد اتباع غیرمجاز، تبعات اقتصادی و اجتماعی میزبانی از کسانی که با نادیده گرفتن قوانین کشور وارد خاک ایران می شوند، به روایتهای مختلف بیان می شود؛ افرادی که در جستوجوی زندگی بهتر، حاضر هستند خطرات این سفر غیرقانونی را به جان بخرند و راهی دیار دیگری شوند.
عبور غیرقانونی این اتباع غیرمجاز از مرز که به گفته سخنگوی دولت تعداد آنها از تعداد اتباع مجاز در کشور پیشی گرفته است، خود داستان مفصلی دارد که سبب شده متولیان امر به دنبال احداث دیوار مرزی مشترک با افغانستان و پاکستان باشند؛ برنامهای که دور جدید آن از اردیبهشت امسال با جدیت آغاز شده و وزارت کشور امیدوار است با این کار جلوی بخشی از ورود غیرمجازها را به کشور بگیرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
تجهیز بیش از یک هزار و ۷۰۰ تخت بیمارستانی توسط هیات امنای ارزی
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران از تجهیز یک هزار و ۷۴۰ تخت بیمارستانی توسط هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران خبر داد.
سید رضا رئیس کرمی در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا گفت: در سال گذشته چندین مرکز بزرگ درمانی را همانند کلان بیمارستان هوشمند حضرت مهدی (عج) و بیمارستان کودکان حکیم با کمک هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران تجهیز شد.
وی اظهارداشت: هم اکنون نیز در حال اقدام فرایندهای نهایی انستیتوکانسر بیمارستان امام خمینی ۵۴۰ تختخوابی هستیم که تجهیز آن توسط هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران شروع شده و نقش حائز اهمیتی را در روند درمان بیماران مبتلا به سرطان در کشور دارد.ادامه مصاحبه را اینجا بخوانید.
فعالیت ۱۸ «مرکز مهر» در تهران/تدارک فضای امن و آرام برای ملاقات فرزندان طلاق
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان تهران با اشاره به فعالیت ۱۸ «مرکز مهر» در تهران، گفت: ۱۰ مرکز جدید با همکاری دادگستری و شهرداری تهران راهاندازی میشود.
حدود یک دهه است که از تصویب قانون حمایت از خانواده (۱۳۹۱) و آیین نامه اجرایی آن (۱۳۹۳) می گذرد. در تبصره ماده «۴۱» قانون حمایت از خانواده، به راه اندازی مراکز ملاقات والدین با طفل اشاره شده است. در عمل، «مراکز مهر خانواده» سازوکار فراهم شده به منظور تحقق هدف تبصره ماده نام برده است. از اهداف مهم این مراکز میتوان به ایجاد سازش در مراحل بعد از طلاق، فراهم کردن مکان امن ملاقات والدین با طفل و پیشگیری و کاهش آسیب های ناشی از طلاق اشاره کرد.
در سالهای گذشته ۲۰۵ مرکز مهر خانواده در کشور راه اندازی شده است. این مراکز توانستهاند محیطی امن همراه با برخی از خدمات مشاوره و مددکاری اجتماعی و فضای مجزا برای بازی فرزندان طلاق به همراه والدین آنان فراهم آورند.اهم خدمات مددکاری اجتماعی و مشاوره این مراکز عبارتند از میانجیگری و تسهیل گری در زمینه ملاقات با فرزندان، آموزش و نظارت بر فرایند حضانت به منظور کاهش آسیب های ناشی از طلاق برای والدین و فرزندان.ادامه این گزارش را اینجا بخوانید.
اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزههایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیبها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد میکنیم هر روز سری به این سایت https://www.irna.ir/service/society بزنید.
منبع