به گزارش سرویس سیاسی تابناک، رژیم صهیونسیتی سالهاست طرح اسرائیل بزرگ را در سر دارد ولی به لحاظ جغرافیایی و سرزمینی در دستیابی به آن ناکام مانده است و در تلاش است از طرق مختلف این کشورها را با اهداف خود همسو سازد و از آنها بهرهبرداری کند و یا لااقل مانعی بر سر راه خود نداشته باشد؛ عادیسازی روابط، سکوت کشورها در مقابل جنایات رژیم و استفاده از خاک و سرزمین کشور برای حملات، مثالی از اقدامات اسرائیل جهت تحقق این هدف است.
جمهوری عربی سوریه به عنوان یکی از ستون های محور مقاومت، نیز سالها یکی از کشورهای مدنظر اسرائیل بوده و از هر دری وارد شده تا بتواند در این کشور نیز اهداف خود را پیادهسازی کند. به طور کلی روابط میان سوریه و رژیم صهیونسیتی با وجود اینکه هیچگاه به روابط دیپلماتیک منتج نشده است، اما فراز و نشیبهایی داشته است.
در تاریخچهی این روابط جنگها و درگیریهای مستقیمی نظیر جنگ اعراب وجود دارد و یا اینکه سوریه به حمایت از کشور مورد تهاجم قرار گرفته برخاسته است که حمایت سوریه از لبنان در جنگ ۳۳ روزه شاهد مثالش است.
جمهوری عربی سوریه به عنوان یکی از ستون های محور مقاومت، نیز سالها یکی از کشورهای مدنظر اسرائیل بوده و از هر دری وارد شده تا بتواند در این کشور نیز اهداف خود را پیادهسازی کند
در جنگ داخلی سوریه نیز اسرائیل نقشآفرینیهای قابل توجه و متعددی داشته است هرچند سیاست محتاطانهتری برگزیده بود و حتی در ابتدا مستقیماً وارد عمل نشده بود، اسرائیل نه سقوط بشار اسد و روی کارآمدن مخالفان مسلح با رویکردهای اسلامگرایانه را می خواست و نه بقای اسد به عنوان عضو اصلی محور مقاومت.
در ادامه نیز اسرائیل بیشتر در خارج از میدان نبرد و شایعاتی مثل درمان مجروحان داعش در بیمارستانهای نظامی در منطقه اشغالی جولان، خرید نفت از داعش از طریق شبکههای واسطه گر، فروش اسلحه اسرائیلی به داعش، تلاش برخی عناصر صهیونیست برای پیوستن شمار بیشتری از جوانان کشورهای منطقه به داعش یاریگر داعش بود.
پس از عملیات هفت اکتبر و طوفان الاقصی به دلیل مجاورت و داشتن مرز مشترک با سوریه، ناگزیر این کشور هم وارد درگیریها شد هرچند به نسبت لبنان محدودتر بود؛ پیشبینی میشد اسرائیل به دنبال این باشد که جبهه درگیری جدیدی در سوریه ایجاد کند تا جنگ گسترش یابد، اما چند روزی است که اخبار متفاوتی از نحوهی مواجهه رژیم با سوریه به گوش میرسد.
به نظر می رسد رژیم اسرائیل ابتدائاً مأموریت جدیدی را برای اردن و امارات تعریف کرد تا پیشنهادی بیشرمانه به سوریه دهند؛ امارات با اعلام آمادگی برای بازسازی سراسر سوریه، پیشنهادات مالی بزرگی نیز داده است و اردن نیز متعهد شده تمام مخالفین دولت سوریه را از بین برد؛ اما تمام اینها یک شرط دارد: دوری سوریه از محور مقاومت ضمن اینکه از سپاه پاسداران و حزب الله بخواهد خاک سوریه را ترک کنند.
در ادامه نیز اسرائیل مستقیماً نامهای خطاب به بشار اسد فرستاده با تهدید وی به ترور، گفته است چنانچه در ممانعت از انتقال سلاح به حزب الله از خاک سوریه همکاری نکند به سرنوشت سید حسن نصرالله دچار خواهد شد.
سفر دکتر علی لاریجانی، فرستاده ویژه رهبرانقلاب و وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران به سوریه حاکی از دبپلماسی فشرده جمهوری اسلامی ایران برای حفظ متحد قدیمی و استراتژیک خود یعنی بشار اسد است،بشار اسدی که خوب می داند حکومت و برقراری اش را مدیون جمهوری اسلامی ایران است.
زهرا مظهری
منبع