کشاورزان چهارمحال و بختیاری: سهمیه سوخت ماشین‌های کشاورزی را افزایش دهید

به گزارش خبرنگار ایرنا، سالانه بیش از یک‌میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری تولید و روانه بازار مصرف می‌شود؛ تولید این میزان محصول زراعی و باغی با کیفیت و مرغوب به خصوص در شرایطی که بیشتر عملیات کاشت، داشت و برداشت به صورت مکانیزه انجام می‌شود به سوخت کافی نیاز دارد و یکی از الزامات سازمان جهادکشاورزی در این شرایط انجام هماهنگی‌های لازم برای تامین سوخت مورد نیاز این ماشین‌آلات است.

سوخت یکی از اصلی‌ترین نیازهای کشاورزان برای انجام فعالیت‌های روزمره و بهره‌وری در تولید محصولات کشاورزی به شمار می‌رود و ماشین‌آلات کشاورزی مانند تراکتورها، کمباین‌ها، پمپ‌های آب و تجهیزات حمل‌ونقل همگی برای عملکرد صحیح به سوخت نیاز دارند، نبود یا کمبود سوخت می‌تواند فرآیند کاشت، داشت و برداشت محصولات را مختل کند و به کاهش تولید، افزایش هزینه‌ها و حتی ضررهای مالی قابل توجه منجر شود.

براساس برنامه‌ریزی انجام شده ۹۰ هزار هکتار زمین از زمین‌های کشاورزی چهارمحال و بختیاری برای انجام کشت پاییزه گندم، جو و کلزا اختصاص داده شده است اما کشاورزان برای انجام کشت و کار با مشکل تامین سوخت برای ماشین آلات کشاورزی خود روبرو هستند.

کشاورزان چهارمحال و بختیاری: سهمیه سوخت ماشین‌های کشاورزی را افزایش دهید

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری می‌گوید : نیاز سه ماهه پاییز کشاورزان این استان به سوخت کشاورزی ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار لیتر است که در زمان حاضر ۱۰ میلیون از این سهمیه تامین شده و هنوز حدود پنج درصد از این سهمیه باقی مانده که برای انجام کشت پاییزه تامین باقی‌مانده سهمیه سوخت کشاورزی ضروری است.

حسین برزگر افزود: با توجه به میزان سوخت تامین‌شده در زمان حاضر بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری با ۴۰۰ هزار لیتر کسری سوخت مواجه است که تامین این میزان سهمیه سوخت برای تامین امنیت غذایی استان الزامی است.

کاهش سهمیه سوخت آسیبی بزرگ برای بخش کشاورزی

رییس اتاق اصناف کشاورزی چهارمحال و بختیاری به نمایندگی از کشاورزان این استان به خبرنگار ایرنا می‌گوید: برای روان‌سازی هر چه بیشتر فعالیت‌های بخش کشاورزی هر سال بر شمار تراکتورها، کمباین‌ها و سایر ادوات کشاورزی مورد نیاز برای گیاهان مختلف اضافه می‌شود و این امر افزایش مصرف سوخت کشاورزی را به دنبال دارد.

مرتضی درخشان می‌گوید : سهمیه سوخت بخش کشاورزی براساس اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کاهش یافته است که این تصمیم آسیب بزرگی به بخش کشاورزی وارد می‌کند.

درخشان با اشاره به اینکه سهمیه سوخت ۹۰۰ لیتری کشاورزان به ۲۵۰ لیتر کاهش یافته است می‌افزاید: تکلیف کشاورزان برای تامین ما به تفاوت سهمیه سوخت خود چیست و چگونه و با چه وسیله‌ای باید تراکتورها را برای شخم زدن زمین آماده کنند؟.

او با تاکید بر اینکه هیچ کشاورزی قاچاقچی نیست می‌گوید: کشاورز مسئولیت تامین امنیت غذایی کشور را برعهده دارد و کاهش سهمیه سوخت امنیت غذایی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

درخشان با اشاره به سهمیه ۳۰ میلیون لیتری سوخت کشاورزی چهارمحال و بختیاری می‌افزاید: کشاورزان این استان ۲ بار کشت در سال دارند و برای کاشت، داشت و برداشت از تعداد قابل توجه کمباین، تراکتور و حتی برای جلوگیری از سرمازدگی محصولات به خصوص در فصل بهار که درختان به گُل نشسته‌اند برای جلوگیری از سرمازدگی باید هوا را گرم کنند و این کار به سوخت نیاز دارد.

کشاورزان چهارمحال و بختیاری: سهمیه سوخت ماشین‌های کشاورزی را افزایش دهید

او ادامه می‌دهد: امروز کشاورز چهارمحال و بختیاری برای تامین سوخت مورد نیاز خود باید ۲۰ لیتری در دست بگیرد و در پمپ بنزین برای دریافت نفت گاز (گازوئیل) التماس کند.

به گفته درخشان، حل مشکل کمبود سوخت کشاورزی از مهمترین مسائلی است که باید مسوولان استان برای آن چاره اندیشی کنند.

یکی از کشاورزان چهارمحال و بختیاری با اظهار گلایه‌مندی از کمبود سهمیه سوخت برای کشت پاییزه گفت: در زمان حاضر کشاورزان در بازه زمانی یکم تا بیست و پنجم هر ماه امکان دریافت سوخت دارند و پس از این بازه زمانی تا روز یکم امکان تحویل سوخت برای آن‌ها وجود ندارد.

مرتضی شاهوردی ادامه داد: محدود شدن سهمیه سوخت کشاورزان پروسه کشت و کار را با مشکل و کشاورزان را سردرگم کرده است.

دلایل افزایش سهمیه سوخت بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به توسعه برنامه جهش تولید در دیم‌زارها افزود: براساس تکلیف قانونی ماده ۵۴ قانون رفع موانع در خصوص رفع تداخلات اراضی کشاورزی ۱۸ هزار هکتار به زمین‌های کشاورزی چهارمحال و بختیاری الحاق شده که در برنامه توسعه مکانیزاسیون استان پیش بینی نشده است.

حسین برزگر با اشاره به توسعه فعالیت‌های مکانیزه بخش کشاورزی گفت: امروزبا هدف روان‌سازی در کار کشاورزی تلاش شده برای برداشت چغندر قند از کمباین‌های مخصوص، دستگاه‌ها و چاپرهای خودگردان برداشت ذرت علوفه‌ای و کمباین‌های برداشت حبوبات به ناوگان برداشت استان اضافه شده است

او یادآور می‌شود: همه این عوامل موجب شده تا میزان تخصیص سوخت کشاورزی چهارمحال و بختیاری پاسخگوی نیاز استان نباشد و انتظار است شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در این خصوص همکاری لازم را با مجموعه جهاد کشاورزی استان داشته باشد.

او تاکید کرد: کشت پاییزه تضمین‌کننده تولید کالاهای اساسی از جمله غلات شامل گندم و جو برای سال زراعی آینده است و با توجه به محدودیت زمان کشت در سه ماه پاییز انتظار می‌رود میزان پنج درصد کسری سوخت بخش کشاورزی هر چه زودتر در استان تامین شود

برزگر با بیان اینکه با وجود پیگیری‌های انجام شده تاکنون کسری سوخت مورد نیاز بخش کشاورزی تامین نشده است یادآور شد: اگر کسری سوخت مورد نیاز بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری با قید فوریت تامین نشود بیم این وجود دارد که سال آینده در خصوص تامین امنیت غذایی و تامین کالاهای اساسی استان با مشکل روبرو شود.

بیشتر بخوانید:

سهمیه سوخت بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری ناکافی است

جهاد کشاورزی کسری سوخت کشاورزی را از وزارت مربوطه پیگیری کند

مدیرشرکت پخش فرآورده‌های نفتی چهارمحال و بختیاری در خصوص کاهش سهمیه سوخت بخش کشاورزی استان به خبرنگار ایرنا می‌گوید: براساس مصوبه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز سهمیه مربوط به بخش کشاورزی براساس سطح زیر کشت تامین می‌شود.

ساسان تیموری ادامه می‌دهد: شرکت پخش فرآورده‌های نفتی سهمیه سوخت پاییزه بخش کشاورزی استان در سال‌جاری را مشابه پاییز سال گذشته به میزان ۱۰ میلیون لیتر تامین کرده است و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

او در خصوص الحاق زمین‌های کشاورزی در چهارمحال وبختیاری می‌گوید: اگر به مساحت زمین‌های کشاورزی استان اضافه شده است مجموعه جهاد کشاورزی باید مستندات خود را به وزارت مربوطه ارائه دهد و این وزارتخانه نیز باید مستندات خود را به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ارائه کند تا سهمیه سوخت مورد نیاز این بخش تامین شود.کشاورزان چهارمحال و بختیاری: سهمیه سوخت ماشین‌های کشاورزی را افزایش دهید

او تاکید می‌کند: مشکل کمبود سوخت کشاورزی چهارمحال و بختیاری از طریق وزارت جهاد کشاورزی برطرف می‌شود و در صورت انجام پیگیری‌های لازم و دستور ستاد قاچاق کالا و ارز شرکت پخش فرآورده‌های نفتی مشکلی در خصوص تامین سوخت کشاورزی استان ندارد.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد و یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.

۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد زمین‌های چهارمحال و بختیاری زیرکشت محصولات مختلف است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

فعالان بخش خصوصی چهارمحال و بختیاری: پویش ۲ درجه کمتر به نفع اقتصاد کشور است

به گزارش ایرنا، همزمان با سرد شدن هوا در ۲۲ آذر رییس جمهور با انتشار …