جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری آماده تدوین طرح احیای دوباره دشت شهرکرد است


به گزارش ایرنا، حسین برزگر روز سه‌شنبه در خصوص برنامه این سازمان در بخش آب با اعلام این خبر افزود: ضرورت تدوین طرح جامع مبتنی بر کنترل سیلاب‌ها و هرزآب‌ برای احیای دوباره دشت شهرکرد یک ضرورت انکارناپذیر و به عنوان یک مطالبه عمومی مطرح است.

وی اظهار داشت: دشت بزرگ شهرکرد که تا دهه ۸۰ به عنوان یکی از قطب‌های تولید کشاورزی چهارمحال و بختیاری به شمار می‌رفت امروز به دلیل بهره‌برداری‌های نامناسب منفی و دچار فرونشست شده و روبه افول است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به کاهش تولیدات کشاورزی دشت شهرکرد در یک دهه گذشته گفت: با توجه به بهره‌برداری مضاعفی که از این دشت انجام می‌شود برای جلوگیری از ایجاد کانون‌های گرد و غبار نیاز است این پهنه مهم مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی وسعت حوضه آبخیز دشت شهرکرد را ۱۰۰ هزار هکتار و میزان آورد این حوزه را بیش از ۳۰۰ میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: سالانه بین۵۰ تا ۱۰۰ میلیون مترمکعب خروجی سیلاب و هرزآب از تَنگ خراجی خارج می‌شود که می‌توان با استفاده از این ظرفیت دشت شهرکرد را احیا کرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: استفاده از سیلاب‌ها و هرزآب‌ها ضرورتی انکار ناپذیر برای احیای دشت شهرکرد به شمار می‌رود.

وی در خصوص استفاده از پساب‌ها برای فضای سبز ادامه داد: ما منکر استفاده از پساب‌ها برای فضای سبز نیستیم اما تاثیر تجمعی که برخی از ترکیبات موجود در پساب‌ها در خاک دارد و موجب مسمومیت در حوزه منابع آب زیرزمینی می‌شود؛ گزینه سیلاب و هرزآب را برای احیای دشت شهرکرد مناسب‌تر کرده است.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: مدیریت ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون مترمکعب سیلاب و هرزآب برای احیا و اصلاح دشت شهرکرد با همکاری آب منطقه‌ای و منابع طبیعی و آبخیزداری، امکان‌پذیر است.

برزگر تاکید کرد: ضرورت تدوین طرح جامع مبتنی بر کنترل سیلاب‌ها و هرزآب‌ برای احیای دوباره دشت شهرکرد یک مطالبه عمومی است که باید بیش از پیش پیگیری شود.

بیشتر بخوانید:

چه پیش آمد که سرزمین آب‌ها گرفتار خشکسالی شد

تدوین طرح جامع اقتصادی کارون ۴ با محوریت طرح‌های کشاورزی

رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری همچنین بر ضرورت تدوین طرح جامع اقتصادی کارون ۴ با محوریت طرح‌های کشاورزی را به عنوان یکی از ضرورت‌ها و نیازهای استان مورد تاکید قرار داد.

برزگر ادامه داد: توان اکولوژیکی سد کارون ۴ در حوزه ایجاد ظرفیت‌های اقتصادی در بخش گردشگری (اکوتوریسم)، کشاورزی و استفاده مفید از این ظرفیت‌ برای پرورش ماهی در قفس، توسعه باغات در اراضی شیبدار، کشت‌های مربوط به محصولات نیمه معتدل، گرمسیری و توسعه گونه‌های جنگلی مثمر قابل توجه و مهم است.

وی ادامه داد: تلفیق گردشگری با کشاورزی ظرفیتی اقتصادی و مفید است که باید مورد استفاده قرار گیرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: بخش کشاورزی این آمادگی را دارد که با محوریت طرح‌های کشاورزی طرح جامع اقتصادی کارون ۴ را تدوین کند.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانه‌های زاینده‌رود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارش‌ها در این استان، استان‌های خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

خشکسالی‌های اخیر از سال ۱۳۸۶ در چهارمحال و بختیاری آغاز شده و پیامدهای ناگواری بر منابع آب، محیط‌زیست و فعالیت‌های اقتصادی این استان به‌ویژه در بخش کشاورزی داشته است.

هم‌اینک ۱۰۰ درصد مساحت این استان درگیر خشکسالی است.


منبع

About nasimerooyesh

Check Also

کشاورزان چهارمحال و بختیاری: سهمیه سوخت ماشین‌های کشاورزی را افزایش دهید

به گزارش خبرنگار ایرنا، سالانه بیش از یک‌میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ