شکاف‌های فرهنگی در جامعه باید ترمیم شود


به گزارش ایرنا، مرتضی محمدزاده روز چهارشنبه در همایش کتاب و کتابخوانی و تجلیل از کتابداران نمونه استان، با بیان اینکه در جامعه کنونی ملاک ارزیابی افراد، حجم دارایی، نوع پوشش و لباس، ماشین و خانه است، افزود: این مسایل نشان دهنده بروز شکاف و فاصله عمیق ما با انسان متعالی است.

وی اظهار کرد: در این میان نقش خادمین فرهنگ و کتابداران به عنوان رابط بین دانش، آگاهی، علم و انسان ها پررنگ تر شده است و برنامه ریزی های کلان راهبردی از سوی دولت در این زمینه می تواند راهگشای این مسئله اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی باشد.

محمدزاده کتاب‌خوانی را بسترساز توسعه انسانی جوامع دانست و از توسعه انسانی به عنوان زیربنای توسعه نام برد و افزود: از میان عوامل مختلف شکل دهنده توسعه انسانی، کتاب و کتابخوانی از اولویت برخوردار است و نقش کتابداران در این میان انکارناپذیر است.

وی با اشاره به آخرین تعریف یونسکو از سواد که در آن، توانایی ایجاد تغییر در زندگی، ملاک باسوادی قرار گرفته است، اضافه کرد: بر این اساس شخصی باسواد تلقی می‌شود که بتواند با استفاده از اندوخته ها و آموزه های خود، تغییری در زندگی خود ایجاد کند.

محمدزاده سرانه مطالعه در کشور را پائین دانست و افزود: هم قدم شدن با تحولات روز در بحث کتاب و فناوری می تواند بخشی از این چالش را مرتفع کند و هرگاه در سبد خرید هر خانوار، احساس شود که دانایی اولین ارزش و بُعد شخصیتی افراد است، می توانیم به جامعه توسعه یافته و باسواد دست یابیم.

وی ادامه داد: امروز در دنیا منابع دیجیتال جای منابع کاغذی و فیزیکی را گرفته است و از طرف دیگر وجود سیستم‌های هوشمند مثل گوشی‌ های پیشرفته در دسترس همه افراد جامعه می‌ تواند این بستر را فراهم کند تا همه افراد جامعه به کتابخانه‌های دیجیتال و منابع الکترونیکی با کمترین هزینه و در هر مکانی و هر محیطی دسترسی داشته باشند و از این طریق می توان میزان مطالعه شهروندان را ارتقا داد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

احیای اراضی مستعد کشاورزی آذربایجان شرقی با حق آبه ارس

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، اکبر کرامتی در بازدید از آخرین وضعیت کشت و آبیاری …