نخستین سمینار کاربردی‌سازی هوش مصنوعی در پالایشگاه نفت ستاره خلیج‌فارس برگزار شد

به گزارش ایرنا از روابط عمومی و بین‌الملل شرکت نفت ستاره خلیج فارس، عباس باصفا رییس کمیته راهبری و سیاست‌گذاری هوش مصنوعی در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، شامگاه چهارشنبه در نخستین سمینار کاربردی‌سازی هوش مصنوعی در تحول دیجیتال صنایع که به همت شرکت نفت ستاره خلیج فارس برگزار شد، گفت: در حوزه هوش مصنوعی هنوز اقدام جدی انجام نشده و پیشرفت چندانی نکرده‌ایم و برای جبران این عقب‌ماندگی، نیازمند همکاری و توجه بیشتر صنایع، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان هستیم تا بتوانند ما را به جایگاه‌های بالاتری در این حوزه برسانند. وی اظهار کرد: یک سند راهبردی جامع در حوزه هوش مصنوعی تدوین کرده‌ایم که تمامی برنامه‌ها و اقدامات لازم در آن به وضوح مشخص شده است.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی ایران در راستای هوش مصنوعی، بیان کرد: همایش‌هایی برای توانمندسازی همکاران برگزار شده و این از جمله اقدامات مفیدی بوده که به ارتقای سطح دانش کارکنان در حوزه هوش مصنوعی کمک کرده است.

باصفا اظهار کرد: باتوجه به ماهیت عملیاتی کار در پالایشگاه‌ها، کارکنان باید آگاه شوند که هوش مصنوعی چگونه می‌تواند به بهبود کار و فرآیندهای آن‌ها کمک کند.

رییس کمیته راهبری و سیاست‌گذاری هوش مصنوعی در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران تاکید کرد: برگزاری همایش‌ها و نشست‌های تخصصی با حضور اساتید دانشگاه در این زمینه، می‌تواند تاثیر زیادی در رشد و بهبود عملکرد افراد داشته باشد.

هوش مصنوعی راهگشای چالش‌ها در پالایشگاه ستاره خلیج فارس

معاون تولید پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس نیز در این سمینار به اینکه امروز تحول دیجیتال به یک ضرورت تبدیل شده است، گفت: این شرکت به عنوان بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان، دارای حجم عظیمی از اطلاعات است که مدیریت آن به روش‌های سنتی امکان‌پذیر نیست، بنابراین بهینه‌سازی فرآیندها از طریق هوش مصنوعی، نه تنها ضروری بلکه راهگشای بسیاری از چالش‌ها خواهد بود.

هادی گل‌بابایی افزود: در برخی حوزه‌ها به عصر دیجیتال وارد شده‌ایم، اما در برخی دیگر همچنان در ابتدای راه قرار داریم و نیازمند توجه بیشتری به این موضوع هستیم.

وی تاکید کرد: دیگر نمی‌توان با روش‌های سنتی از سرمایه‌گذاری‌های عظیمی که در صنایع انجام شده، پاسخ جامع دریافت کرد؛ در همین راستا اقدامات ارزشمندی در زمینه‌های استراتژیک کشور، کاربردی‌سازی هوش مصنوعی و تحول دیجیتال انجام شده و امید می‌رود با ادامه این مسیر، جایگاه شایسته‌ای در این حوزه به دست آید.

گل‌بابایی افزود: با بهره‌گیری از دستاوردهای این حوزه، امکان کاهش هزینه‌های سنگین ناشی از روش‌های سنتی نیز فراهم خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری واحدهای مهندسی و فناوری اطلاعات، گام‌های موثری در راستای پیشرفت پالایشگاه برداشته شود.

ضرورت برنامه‌ریزی و ساختارهای نوین برای بهره‌گیری موثر از هوش مصنوعی

مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات و دبیر کارگروه هوش مصنوعی شرکت نفت ستاره خلیج فارس نیز با تاکید بر اهمیت هوش مصنوعی و نقش آن در تحول دیجیتال اظهار کرد: هوش مصنوعی و تحول دیجیتال به شکلی عمیق با یکدیگر پیوند خورده‌اند.

سید سجاد موسوی اظهار کرد: امروز ابزارهای هوش مصنوعی با عناوین مختلف معرفی می‌شوند و جاری شدن آن‌ها در زندگی روزمره و فعالیت‌های ما اجتناب‌ناپذیر است.

وی بیان حرد: ضروری است بدانیم که در مسیر تحول دیجیتال و حاکمیت هوش مصنوعی چگونه باید با این فناوری برخورد کنیم؛ استفاده از این ابزارها باید با هدف و برنامه‌ریزی دقیق انجام گیرد.

موسوی با اشاره به اهمیت برنامه‌ریزی دقیق در استفاده از هوش مصنوعی، تصریح کرد: ضرورت بهره‌گیری موثر از تحول دیجیتال، پذیرش تغییرات سازمانی و ایجاد ساختارهای جدید است.

وی همچنین به نقشه راه تحول دیجیتال و اقدامات انجام‌شده در این حوزه در شرکت نفت ستاره خلیج فارس اشاره کرد و گفت: پرداختن به مرکز عملیات امنیت و شبکه، جمع‌آوری داده‌های سازمانی و دیگر اقدامات از جمله گام‌های عملیاتی در مسیر تحقق این اهداف است.

نخستین سمینار کاربردی‌سازی هوش مصنوعی در تحول دیجیتال صنایع با محوریت «تحول دیجیتال، هوش مصنوعی، دوقلوی دیجیتال، نگهداری و تعمیرات پیش‌بینانه و پردازش تصویر» در سالن همایش های مهر بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان برگزار شد.

این رویداد با حضور جمعی از متخصصان، مدیران و اساتید برجسته حوزه فناوری و هوش مصنوعی صنایع همراه بود.

پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس که نزدیک به ۴۰ درصد از تولید فرآورده استراتژیک بنزین کشور را برعهده دارد، یکی از زیرساخت‌های حیاتی ایران اسلامی است که با نهادینه شدن رعایت اصول پدافند غیرعامل در این مجموعه عظیم نفتی کشور، این افتخار را کارنامه زرین خود به ثبت رساند.

ستاره خلیج‌فارس به عنوان بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان هم اکنون جایگاهی استراتژیک در توازن انرژی کشور و منطقه ایفا می‌کند و توانسته است ایران را از وارد کننده بنزین به صادر کننده بالقوه‌ این محصول استراتژیک تبدیل کند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

توسعه تجارت محصولات کشاورزی نیازمند سرمایه‌گذاری‌های مشترک ایران و ترکیه

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «غلامرضا نوری قزلجه» وزیر جهادکشاورزی و «صمد حسن‌زاده» رئیس اتاق …