تقویت امیدها برای ضرب ضربان میمند جهانی با حضور استاندار کرمان در کیچه‌های باستانی

به گزارش ایرنا، محمدعلی طالبی استاندار کرمان صبح روز پنجشنبه در نخستین روزهای به دست گرفتن سکان استانداری و در دومین سفر شهرستانی خود، روستای ثبت جهانی میمند در شهرستان شهربابک را به عنوان مقصد سفرش برگزید که حکایت از نگاه و رویکرد فرهنگی وی نیز دارد.

استاندار کرمان که روزهای نخست انتصابش در کرمان خواهان ارسال نکردن هدایای تبریک و هزینه مبلغ آن برای آزادسازی زندانیان شده بود، امروز در بدو ورود به میمند وقتی دید اهالی منطقه به میمنت ورودش گوسفندی را آماده قربانی کردن کرده اند، مانع این کار شد تا نشان دهد سایر مدیران نیز باید از چنین تشریفات و اقداماتی بپرهیزند.

تقویت امیدها برای ضرب ضربان میمند جهانی با حضور استاندار کرمان در کیچه‌های باستانی
استاندار کرمان در جریان بازدید از میمند شهربابک

طالبی بدو ورود به میمند با حضور در گلزار شهدای این شهر با نثار گل و قرائت فاتحه ضمن تجدید میثاق با شهدا و امام راحل(ره) به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد، سپس در مرکز تحقیقات میمندشناسی و آتشکده این روستای باستانی حاضر شد.

استاندار کرمان سپس پشت درهای بسته یکی از کیچه های میمند به شور در شورای تامین شهربابک با اعضای این شورا نشست.

ساکنان شهربابک و میمند که در میزبانی از استاندار امروز با حضور خود سنگ تمام گذاشتند اظهارداشتند که امیدوارند در دوره استانداری جدید، اعتبارات خوبی برای توسعه در این روستای دستکند و ثبت جهانی جذب شود.

مدیر پایگاه جهانی روستای دستکند میمند در جریان حضور استاندار و تشریح اقدامات انجام شده در این روستا و معرفی آن با بیان اینکه منظر فرهنگی میمند ثبت جهانی شده است گفت: برای یونسکو تعامل انسان و طبیعت مهم بوده است.

رضا ریاحیان با بیان اینکه سه مرحله کوچ توسط مردم میمند انجام می‌شود اظهارداشت: کوچ مردم میمند در چهار ماه اول سال در خاتون‌آباد است، در چهار ماه دوم به آبادی‌ها می‌روند و منزلگاه سوم در فصل زمستان در روستای میمند است.

ریحانیان ابراز داشت: جمعیت روستای میمند به‌علت انجام کوچ‌ها شناور است و نبود جمعیت ثابت یکی از مشکلات این روستای ثبت جهانی به شمار می رود که نیازمند مدیریت مناسب است.

وی به شکل‌گیری پایگاه میمند اشاره و تصریح کرد: ساماندهی و مرمت ۴۰۰ خانه با نام محلی کیچه با ۲ هزارو ۵۰۰ اتاق آغاز شده که ۵۰ درصد آنها مرمت شده‌اند و به شرایط نسبی رسیده‌اند.

قدمت روستای میمند در ۳۸ کیلومتری شمال شرقی شهر شهربابک به ۱۲ هزار سال تخمین زده می شود که سال ۲۰۱۵ در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

بررسی «سینمای کمدی» و «نقدِ نقد» در «هفت»

به گزارش ایرنا از روابط عمومی برنامه، بیست و هشتمین قسمت از سری جدید برنامه …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ