هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی برای مددجویان کمیته امداد چهارمحال و بختیاری ایجاد شد

جاسم محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ایجاد اشتغال پایدار و توانمندسازی جامعه هدف و همچنین اقشار آسیب‌پذیر عضو دهک اول تا سوم یکی از اولویت‌ها و برنامه‌های مهم این نهاد حمایتی است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین اشتغال ایجاد شده از محل تسهیلات در ۶ ماهه دوم انجام می‌شود افزود: به دلیل تاخیر در تامین اعتبار از سوی بانک‌های عامل، همه ساله بیشترین اشتغال ایجاد شده در نیمه دوم سال است.

به گفته وی، بیشترین اشتغال ایجاد شده برای مددجویان زیرپوشش این نهاد و همچنین اقشار آسیب‌پذیر تا دهک سوم مشاغل خانگی و اقتصاد خُرد است تا افراد به‌‍خصوص زنان سرپرست خانوار در خانه خود بتوانند شغل و درآمد داشته باشند.

وی با اشاره به رایزنی این نهاد با نهادها و شرکت‌های مختلف برای اشتغال مددجویان و فرزندان آنها گفت: در سال‌گذشته ۶ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی برای مددجویان و دهک یک تا پنجم در استان ایجاد و این افراد از چرخه حمایت خارج شدند.

محمدی افزود: پارسال چهار هزار و ۵۰۰ نفر در استان خودکفا و از چرخه حمایت خارج شدند.

به گفته وی، سهم امسال برای خودکفایی مددجویان زیرپوشش ۲ هزار و ۵۰۰ نفر است که تاکنون یک‌هزار و ۴۶۷ نفر از چرخه حمایت خارج شدند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) چهارمحال و بختیاری گفت: هم‌اکنون زنان سرپرست خانوار عمده‌ترین گروه هدف ایجاد اشتغال و پرداخت تسهیلات این نهاد حمایتی قرار دارند و برای رفع مشکلات این قشر از جمله تامین وثیقه و ضامن نیز برنامه‌ریزی انجام شده است.

وی با اشاره به ارزیابی، نظارت و راستی‌آزمایی که از طرح‌های اشتغال ایجاد شده برای جامعه هدف این نهاد انجام شده است گفت: بیش از ۹۰ درصد طرح‌های اشتغال ایجاد شده در این نهاد واقعی و ماندگاری دارد.

محمدی افزود: راستی‌آزمایی و نظارت و ارزیابی از طرحهای اشتغالزایی از زمان پرداخت تسهیلات تا ۱۸ ماه بعد از ایجاد اشتغال انجام می‌شود تا کمترین تخلف در پرداخت تسهیلات باشد.

وی با بیان اینکه خودکفا کردن جامعه هدف یکی از برنامه‌های راهبردی این نهاد حمایتی است گفت: برای حمایت بیشتر از مددجویان در راستای دریافت تسهیلات و خودکفا شدن، تا چندین سال پرداخت کمک‌های موردی و همچنین هزینه‌های که به فرزندان و افراد تحت پوشش آنها پرداخت می‌شود از سوی کمیته امداد قطع نخواهد شد و این امر به عنوان یک مشوق برای جامعه هدف است.

۱۰ درصد جمعیت استان زیرپوشش کمیته امداد قرار دارند

هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی برای مددجویان کمیته امداد چهارمحال و بختیاری ایجاد شد

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره)چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۱۰ درصد جمعیت استان زیرپوشش این نهاد حمایتی قرار دارند گفت: هم‌اکنون بیش از ۴۳ هزار و ۳۰۰ خانواده با جمیعتی بیش از ۹۹ هزار نفر زیرپوشش این نهاد قرار دارند.

به گفته وی، پرداخت کمک‌های موردی، جهیزیه، کمک هزینه درمان، تسهیلات اشتغال و مسکن، مستمری و سایر کمک‌ها از خدماتی است که به جامعه هدف ارائه می‌شود و این خدمات در مناطق مختلف استان بر اساس ضریب محرومیت و جمعیت منطقه پرداخت می‌شود و در همه مناطق استان این میزان کمک مساوی نیست.

محمدی افزود: در استان ۱۹ اداره شهرستانی و منطقه‌ای فعال است و اعتبارات براساس میزان محرومیت مناطق و ادارات، جمعیت زیرپوشش منطقه توزیع می‌شود که ضریب محرومیت منطقه بر اساس اطلاعات تقسیمات کشوری اعمال می‌شود، تا بتوان عدالت در بین مددجویان برقرار شود.

وی اظهار داشت: از ابتدای سالجاری تاکنون میانگین جذب اعتبارات در ادارات و مناطق زیرپوشش این نهاد از ۳۰ درصد تا ۶۸ درصد بر اساس ضرایب محرومیت توزیع شده است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به اینکه توزیع امکانات و کمک‌ها و مستمری افراد براساس پرونده آنها و اینکه در کدام منطقه قرار دارند، پرداخت می‌شود و در صورتی که مددجویی بخواهد از یک منطقه به منطقه دیگر جابه‌جا شود باید این نقل مکان را به ادارات کمیته امداد و مددکار مربوطه اطلاع دهد تا پرونده آنها در کمیسیون مطرح پرونده آنها به منطقه جدید منتقل شود.

محمدی اظهار داشت:هم‌اکنون ۶۸ درصد اعتبارات اداره ناغان، ۶۰ درصد اعتبارات بازفت، ۶۲ درصد اعتبارات فلارد، ۵۹ درصد اعتبارات اداره لردگان، ۵۵ درصد اعتبارات اداره لاران، ۵۴ درصد اعتبارات اردل، ۵۱ درصد اعتبارات بن، ۵۰ درصد اعتبارات کیار، ۴۸ درصد اعتبارات منج و میانکوه، ۴۷ درصد اعتبارات خانمیرزا، ۳۸ درصد اعتبارات فارسان، ۳۴ درصد اعتبارات ناحیه ۱ و ۳۳ درصد اعتبارت ناحیه ۲ شهرکرد، ۳۶ درصد اعتبارات بلداجی و ۲۶ درصد اعتبارات شهرستان بروجن محقق شده است.

طرح شناسایی و تشخیص بیماری قلبی، سرطان، بیماری زنان در استان برای افراد زیرپوشش با همکاری مرکز بهداشت استان در حال اجراست

وی با اشاره به اینکه سالانه اعتبار خاصی برای حوزه درمان و بهداشت به این نهاد اختصاص داده می‌شود گفت: همه ساله این اعتبارات برای خرید وسایل بهداشتی و پرداخت کمک هزینه درمان هزینه می‌شد اما امسال برای نخسیتن بار این اعتبار با همکاری مرکز بهداشت استان برای شناسایی و تشخیص بیماری قلب و عروقی، سرطان، بیماری زنان در استان هزینه می‌شود تا بتوان با تشخیص زودهنگام این بیماری‌ها در جامعه برای درمان آنها کمک کرد.

محمدی افزود: برای حمایت از مددجویان زیرپوشش این نهاد پرداخت هزینه درمان مددجویان در صورت بستری شدن در بیماستان انجام می‌شود و هم‌اکنون در بیماستان هاجر و آیت‌الله کاشانی شهرکرد مراکز نیکوکاری فعال است تا خدمات درمانی ارائه شده به مددجویان این نهاد به صورت رایگان انجام شود.

محمدی گفت: برای حمایت از زنان سرپرست خانوار نیز هم‌اکنون ۷۵۷ زن سرپرست خانوار استان زیرپوشش بیمه اجتماعی قرار گرفته‌اند تا پس از بازنشستگی از مستمری بازنشستگی تامین اجتماعی بهره‌مند شوند و از چرخه حمایت خارج شوند.

۱۹ هزار و ۸۰۰ دانش‌آموز در استان زیرپوشش کمیته امداد قرار دارند

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) چهارمحال و بختیاری گفت:هم‌اکنون ۱۹ هزار و ۸۰۰ دانش‌آموز در استان زیرپوشش کمیته امداد امام قرار دارند و در سال تحصیلی گذشته ۴۵ نفراز دانش‌آموزان پایه دوازدهم زیرپوشش این نهاد در دانشگاه فرهنگیان و بیش از ۱۶۰ نفر در سایر رشته‌های دانشگاهی از جمله پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری و سایر رشته‌ها قبول شدند.

محمدی افزود: سال گذشته بیش از ۲۸ هزار بسته نوشت‌افزار و امسال نیز ۲۵ هزار بسته نوشت افزار در قالب جشن عاطفه‌ها با همکاری همه دستگاه‌ها، ارگان‌های خدماتی و حمایتی، نهادهای مردمی، ستاد اجرایی فرمان امام، هلال احمر و موسسات و مراکز خیریه به صورت همزمان توزیع شد.

مدیرکل کمیته امداد امام(ره) در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه توزیع نوشت‌افزار و کمک به دانش‌آموزان نیازمند همه ساله از سوی ارگان‌های مختلف انجام می‌شود گفت: امسال نیز برای دومین بار این کمک‌ها به صورت ساماندهی شده و در قالب یک طرح اجرا می‌شود تا از موازی‌کاری جلوگیری و تعداد بیشتری از دانش‌آموزان نیازمند بتوانند از این فرصت بهره‌مند شوند.

محمدی از راه‌اندازی دوباره خوابگاه دانش‌آموزی در بازفت خبر داد و گفت: این خوابگاه دانش‌آموزی بعد از شیوع کرونا تعطیل شده بود و از اول مهر امسال برای اسکان دانش‌آموزان ایتام و نیازمند استان فعال می‌شود.

وی گفت: خدمات آموزشی مختلف به خصوص شرکت در کلاس‌های آموزشی فوق‌برنامه و تست برای پایه‌های مختلف تحصیلی به خصوص پایه تحصیلی ششم، نهم و دوازدهم که برای آزمون نمونه و تیزهوشان و همچنین کنکور شرکت می‌کنند برگزار می‌شود.

به گفته وی، برای حمایت از کودکان و افراد بازمانده از تحصیل نیز کمک‌های خاص و مشوق‌های در نظر گرفته شده است از جمله برای افراد زیر۵۰ سال که در کلاس‌های نهضت سوادآموزی شرکت کنند کمک هزینه اعزام به مشهد مقدس پیش بینی شده است.

میزان مشارکتها و کمکهای مردمی برای حمایت از مددجویان زیرپوشش این نهاد ۳۵ تا ۴۰ درصد افزایش دارد

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) چهارمحال و بختیاری گفت: با وجود مشکلات اقتصادی و تورم در جامعه، اما کمک‌های مردمی در راستای حمایت از نیازمندان و اقشار آسیب‌پذیر و همچنین جامعه هدف زیرپوشش این نهاد افزایش داشته است و در چند سال اخیر کمک‌های مردمی بین ۳۵ تا ۴۰ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: از ابتدای سال جاری یک‌هزار و ۸۳۰ میلیارد ریال کمک مردمی برای حمایت از افراد نیازمند و جامعه هدف در قالب برنامه‌های مختلف جمع‌آوری شده است که از این میزان ۷۳ میلیارد ریال در قالب صدقات، ۲۸۰ میلیارد ریال در قالب زکات ،۸۱۰ میلیارد ریال در قالب جشنهای مختلف مناسبتی ۶۵۰ میلیارد ریال در قالب طرح اکرام ایتام و محسنین بوده است.

محمدی با اشاره به اینکه در استان هشت هزار و ۵۰۰ فرزند بی‌سرپرست و محسنین زیرپوشش این نهاد قرار دارد گفت: تاکنون ۲۴ هزار حامی از داخل و خارج استان و حتی خارج کشور از این کودکان حمایت می‌کند که ۱۳۰ نفر از این حامیان خارج کشور هستند و کمک‌های حامیان به ایتام و محسنین به صورت مستقیم به حساب آنها واریز می‌شود.

وی افزود: حامیان می‌توانند بعد ازسن ۱۸ سالگی نیز از ایتام و محسنین در قالب پرداخت جهیزیه و کمک هزینه دانشگاه حمایت کنند.

محمدی افزود: میانگین دریافتی ایتام در کشور ۱۵میلیون ریال است که این میزان در چهارمحال و بختیاری ۱۷ میلیون ریال و همچنین میانگین دریافتی کودکان محسنین در کشور نزدیک به ۶ میلیون ریال است که این میزان در استان هشت میلیون ریال است.

وی گفت: هیچ‌گونه هم‌پوشانی برای پرداخت کمک و مستمری بین این نهاد و سایر نهادهای حمایتی وجود ندارد و افرادی که زیرپوشش سایر نهادها قرار دارند نمی‌توانند از خدمات این نهاد بهره‌مند شوند.

این مسوول کمیته امداد امام در استان به فعال بودن سامانه سها اشاره کرد و گفت: افراد برای اینکه بتوانند زیرپوشش این نهاد قرار گیرند و باید در این سامانه که با ۲۲ دستگاه ا جرایی دیگر لینک است ثبت نام کنند.

محمدی افزود: شناسایی محرومان و فقر و محرویمت در حوزه مادی ومعنوی از مهمترین وظایف کمیته امداد است تا خدمات در راستای مادی و معنوی به این افراد ارائه شود و زمینه توانمندسازی این جامعه فراهم شود.

۷۰۰واحد مسکن برای مددجویان زیرپوشش کمیته امداد استان احداث شد

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در حوزه مسکن خدماتی که برای ایجاد سرپناه ارائه می‌شود بالاتر از سایر ارگانهاست گفت:۷۰۰ واحد مسکن برای مددجویان زیرپوشش این نهاد احداث شده است.

وی گفت: برای کمک به احداث مسکن مددجویان زیرپوشش امسال یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات بلند مدت قرض‌الحسنه پرداخت می‌شود.

به گزارش ایرنا،براساس تعهد کمیته امداد امام خمینی(ره) سالانه ۱۰ درصد جمعیت زیرپوشش این نهاد با ایجاد اشتغال توانمند و از چرخه حمایت خارج شدند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها آسیب جدی به کلیه‌ها می‌زند

لیلا محمودنیا روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: مصرف بیش از حد و …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ