بشری پاسخ به نیاز جامعه برای یادگیری اصولی و آسان قرآن است

ابراهیم کرمانی‌نژاد مدیرکل دفتر آموزش برنامه‌ریزی و توسعه مشارکت‌های مردمی امور قرآن و عترت وزارت ارشادابراهیم کرمانی‌نژاد، مدیرکل دفتر آموزش، برنامه‌ریزی و توسعه مشارکت‌های مردمی امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که برای اجرای طرح بشری در دارالقرآن اهل بیت(ع) خمینی‌شهر حضور دارد، در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان هدف از اجرای این طرح را انس با قرآن کریم و آسان‌سازی علم قرائت دانست و اظهار کرد: قرآن کریم اساس عقیده، عمل و زندگی مسلمانان است و استفاده صحیح از آن، در گرو آموزش این کتاب آسمانی خواهد بود.

وی یکی از مهم‌ترین اقدامات پیامبر(ص) را در زمان نزول قرآن آموزش کلام الهی به روشی دانست که برای همه افراد جامعه در هر سنی و با هر سطح سوادی قابل فهم باشد و افزود: به همین منظور، ایشان آیات الهی را بر مسلمانان می‌خواند و آن‌ها گوش فرامی‌دادند؛ اما با گذشت زمان و در عصر امروز، برای آموزش قرآن، کتاب‌ها و روش‌های آموزشی متنوعی تدوین شده است که بعضاً به‌دلیل سختی، پیچیدگی و زمان‌بر بودن، نه تنها انس با قرآن را در بین عموم مردم افزایش نداده، بلکه باعث ایجاد ترس و سخت‌انگاری آموزش قرائت قرآن شده و فاصله ما با این کلام مقدس هر روز بیشتر می‌شود.

مدیرکل دفتر آموزش، برنامه‌ریزی و توسعه مشارکت‌های مردمی امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نیاز مبرم جامعه به روشی اصولی و جامع و در عین حال ساده، کوتاه‌مدت و قابل فهم برای عموم مردم با هر سطحی از سن و سواد، باعث شد تا استاد عبدالرضا صدیق طرح بشری را در سال ۱۳۶۹ مبتنی بر سیره نبی مکرم اسلام(ص) و با تکیه بر قوه شنیداری ابداع کند.

وی توضیح داد: در طرح بشری، مربی کلماتی را که با مهندسی خاصی انتخاب شده‌اند، اسماع می‌کند و متربی پس از استماع و اتباع، به‌صورت عملی قواعد تجویدی را فرامی‌گیرد.

کرمانی‌نژاد یادآور شد: دوره‌های تربیت مربی طرح ملی بشری، بهمن ۱۴۰۰ از شهر سنندج در استان کردستان آغاز شد و تا پایان آبان‌ماه سال جاری، به ۱۱۵ دوره در داخل و خارج از کشور رسیده است.

وی آسان‌سازی آموزش قرآن را سبب یادگیری آن در هر مکان و با هر تعداد شاگرد، در منازل، مساجد، مدارس آموزش و پرورش و برای همه اعضای خانواده در کنار هم دانست.

به گفته مدیرکل دفتر آموزش، برنامه‌ریزی و توسعه مشارکت‌های مردمی امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، استقبال روشندلان از طرح بشری به‌دلیل شنیداری‌بودن آموزش‌های آن، شرکت ۵۵۰ نفر از هموطنان اهل سنت شهر سراوان در این طرح، اجرای طرح در سطح بین‌المللی و دوره جامعه روحانیت پاکستان در شهر قم، آموزش به قرآن‌آموزان نیجریه‌ای و سوئدی، اجرا در همایش رسالت الله، معرفی طرح در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در سه سال متوالی و برگزاری دوره در دو شهر هندوستان و روسیه، اثربخشی طرح بشری را نشان می‌دهد.

وی در پایان تصریح کرد: قرآن کتابی برای همه مردم است، همان‌طور که خود می‌فرماید: «هَذَا بَيَانٌ لِلنَّاسِ…»؛ بنابراین قرآن را به قشر خاصی محصور نکنیم.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

فلسفه غیبت امام عصر(عج) بر اساس آیات و روایات

پیشینه چرایی غیبت به قبل از تولد حضرت حجت(عج) باز می‌گردد؛ زمانی که فلسفه غیبت …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ