استاد بقا باقرزاده از شاخص‌ترین چهره‌های مردمی و نیکوکاری بود

محمدجعفر یاحقی مدیرعامل خردسرای فردوسی

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، محمدجعفر یاحقی مدیرعامل خردسرای دانشگاه فردوسی مشهد 1 آذر ماه، در همایش شب‌های نیکوکاری که در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی برگزار شد، در خصوص شخصیت استاد بقا باقرزاده، اظهار کرد: استاد باقرزاده فردی نیکوکار، فرهنگ‌دوست و ادب‌دان بود. او دارای چهره‌های مختلف بود که یکی از بهترین و شاخص‌ترین چهره‌های او چهره مردمی و نیکوکاری او بود. او علاوه بر چهره‌های کشاورزی، صنعتی و نیکوکاری مرد ادب نیز بود و در حوزه شعر و ادبیات نیز فعالیت بسیاری داشت.

وی ادامه داد: ما در گذشته و قبل از انقلاب جلساتی در دانشگاه فردوسی نداشتیم که استاد باقرزاده در آن‌ها شرکت نکرده باشد. او علاوه بر دانشگاه در خارج از دانشگاه نیز در فضاهایی مانند محافل و انجمان‌های ادبی که در سطح شهر بود و نشست‌‌های کوچکی که در خانه‌ها و مراکز محدودی برگزار می‌شد حضور داشت.

یاحقی با اشاره به اینکه همه شاعران ایران استاد باقرزاده را می‌شناسند، گفت: همه شاعران ایران استاد باقرزاده را می‌شناسند چراکه اشعار او اشعار ممتازی بود که دارای سبک خاصی بود. وی شاعری نکته‌دان بود که توانست از همه تجربه‌هایی که در زندگی و سطوح مختلف اندوخته بود شعر بگوید. همچنین دارای روحیه‌ای بسیار باز بود که با همه انسان‌ها می‌جوشید و از همه چیزی می‌آموخت و به همه نیز چیزی یاد می‌داد.

 وی افزود: حافظه سرشار استاد باقرزاده در شعرهای فراوانی که سروده بود، محضر او را برای تمام کسانی که با او نشست و برخاست داشتند دلپذیر کرده بود. او شعرهای بسیار خوبی می‌سرود که دارای ویژگی‌های بسیار خاصی از جمله روان‌بودن شعر است که از دل آنها را سروده و بسیار سهل و آسان است. همچنین او همیشه خندان بود که بسیاری را جذب خود می‌کرد و غم‌هایش را نیز در خلوت خود اجرا می‌کرد و همیشه در شادی با دیگران شریک می‌شد و اشعارش را با خنده و لطافت برای مخاطبانش می‌خواند.

مدیرعامل خردسرای دانشگاه فردوسی تصریح کرد: استاد باقرزاده ازجمله کسانی بود که بسیار سفر می‌رفت و بر این معتقد بود که تا می‌توانید به سفر بروید که روزی نخواهید توانست بروید. هرگاه که به سفر می‌رفت با بسیاری از اندیشه و اندوخته بازمی‌گشت و تمامی آن اندوخته‌ها را در اشعار خود جای می‌داد. اشعار او متنوع و از اخلاقیات، عقاید و اصول دینی برخوردار بود.همچنین استاد باقرزاده استاد قطعه‌سرایی بود و شاید بتوان گفت بعد از پروین اعتماصی به لطافت و ظرافت او شخصی در ادبیات فارسی قطعه‌سرایی نکرده است.

در ادامه ربابه باقرزاده، فرزند استاد بقا باقرزاده در خصوص شخصیت پدرش، اظهار کرد: استاد بقا با از دست دادن پدر در دوران جوانی مسئولیت زندگی مادر و چهار خواهر کوچکتر از خود را به عهده گرفت و با اداره تجارت‌خانه و کشاورزی در ملک شخصی خود با تلاش و پشتکار زندگی خانواده‌اش را به بهترین نحو اداره کرد.

وی ادامه داد: او با وجود علاقه شدیدی که به کسب علم و دانش داشت نتوانست مدارج عالی دانشگاهی را به دست آورد؛ اما این کمبود را از طریق مصاحبت و مجالست با استادان صاحب نام و فرزانه و عشق فراوانی که به مطالعه به خصوص کتاب‌های تاریخی و ادبی داشت جبران کرد و چون از نوجوانی ذوق و قریحه شاعری در خود احساس کرده بود با حضور مستمر در انجمن‌های ادبی و خواندن مداوم آثار بزرگان شعر و ادب به پشتوانه حافظه قوی پیوسنه به معلومات خویش افزود.

باقرزاده به ویژگی‌های اشعار پدرش اشاره کرد و گفت: او معتقد بود که شاعر باید مطالعه کند و با رفتار و کردار و گفتار خویش بتواند درس زندگی و اخلاق را به جامعه بی‌آموزد. او همواره حرمت و کرامت شعر و شاعر را پاس داشته و زبان گویا و طبع روانش را به جز راه نیکی و پند و اندرز به کار نبرد. در زیست سعادت‌مندانه پدرم دو ویژگی بارز و چشم‌گیر است؛ اول مطالعه هر روز کتاب که به قول خودش بیش از 50 سال روزی 3 تا 5 ساعت کتاب خوانده و دیگری علاقه واقف به جهانگردی و عشق به کاوش در فرهنگ اقوام ملل است که تجربه‌ها اندوخته بود.

توکل به خداوند در تمام امور؛ از خصوصیات استاد باقرزاده

وی به خصوصیات دیگر پدرش اشاره کرد و گفت: خصوصیات دیگر پدرم که می‌توان راز موفقیتش دانست توکل به خداوند در تمام امور، رضایت‌مندی و مثبت‌اندیشی، حق‌شناسی و عزت نفس، وقت‌شناسی، امانت‌داری، صداقت، جدیت و پشتکار، کم‌توقعی و مشورت در امور بود. وسعت مطالعات و تجربیات وی را فردی نکته‌دان و خوش‌صحبت نموده و حافظه قوی و بهره‌گیری به جا و مناسب از محفوظاتش را برایش ممکن می‌ساخت.

فرزند استاد باقرزاده ادامه داد: او به خاطر روحیه بذله‌گو و خوش‌مشربی که داشت در جمع همه را شیفته خود می‌کرد و با همه طبقات اجتماعی و همه سنین مختلف می‌توانست هم‌صحبت شود. علاوه بر این پدرم بسیار آینده‌نگر و خیرخواه بود و در امور خیریه و نیکوکاری خدماتی انجام داد و در ایجاد خوابگاه دانشجویان و احداث فضاهای آموزشی به خصوص در روستاها و مناطق محروم مشهد با مساعدت و همکاری مادرم همت گماشت.

وی بیان کرد: همچنین بیش از 3000 جلد از کتاب‌های ارزشمند خود را به کتابخانه یزد اهدا نمود. در جلسات هفتگی خانواده همواره از کتاب‌های جدیدی که مطالعه کرده بود مطالبی مفید و آموزنده برایمان بازگو می‌کرد و همیشه ما را به خواندن کتاب و هدیه دادن آن به دیگران تشویق می‌کرد. او در همه حال شاکر نعمت‌های خداوند بود و با وجود حوادث تلخی که در زندگی برایش پیش آمد گلایه‌مند نبود. پدرم هنر زندگی را نیک آموخت و آموخته‌ها را نیک به کار بست و ما همیشه به او افتخار می‌کنیم و یادش در خاطر ما جاودان خواهد ماند.

حمایت از ایده‌های دانشجویی برای تبدیل به محصول

در ادامه عبدالرضا باقری رئیس هیئت امنای بنیاد دانشگاه فردوسی مشهد، اظهار کرد: بنیاد دانشگاه فردوسی فعالیت جدیدی در حوزه نوآوری انجام می‌دهد که کمک به توسعه زیست‌بوم نوآوری دانشگاه برای حمایت از ایده‌های دانشجویان است که بتوان ایده‌های آنان به محصول، ثروت‌آفرینی و اشتغال تبدیل شود چراکه امروز یکی از مشکلات دانشگاه‌ها و فارغ‌التحصیلان دانشگاه بیکاری و عدم اشتغال است که امیدواریم در دهه سوم فعالیت‌های بنیاد بتوانیم دانشگاه فردوسی را دانشگاهی پر افتخار در عرصه بین‌المللی تبدیل کنیم.

وی ادامه داد: 25 سال پیش زمانی که مسئولیت اداره دانشگاه را به عهده داشتم، دانشگاه فردوسی به لحاظ خدمات رفاهی دانشجویی بسیار در مضیقه بود و به غیر از دو خوابگاه که در پردیس دانشگاه وجود داشت، خوابگاهی در دانشگاه نبود و دانشجویانی که از راه دور به دانشگاه می‌آمدند باید در اماکن مختلف شهر در مسافرخانه‌ها و خانه‌های مردم ساکن می‌شدند که شرایط دشوار و آسیب‌های اجتماعی برای آن‌ها ایجاد می‌شد و باعث نگرانی‌های خانواده‌های آن‌ها نیز می‌شد.

باقری با اشاره به حادثه ناگواری که در گذشته برای دانشجویان رخ داده است، گفت: در اواخر خرداد سال 1378 حادثه بسیار ناگواری در مسافرخانه شهرمیرزاد واقع در چهارراه ابوطالب که دانشجویان ما در آنجا ساکن بودند اتفاق افتاد و این حادثه به قدری غم‌انگیز و دردآور بود که باعث شد همه ما به این فکر باشیم که برای دانشجویان دختر خوابگاه‌هایی را تدارک ببینیم و از طرفی می‌دانستیم با توجه به محدودیت منابع دولتی و تقاضای انبوهی که از دانشگاه‌ها وجود دارد طلب هزینه ساخت خوابگاه‌ها از دولت امکان‌پذیر نیست. بنابراین دست نیاز را به سوی مردم خیر دراز کردیم.

وی افزود: بر این اساس نزد استاد باقرزاده که دستی در صنعت، شعر، ادب و نیکوکاری دارد رفتیم و از ایشان درخواست آمدن به دانشگاه را کردیم. ایشان هفته‌ای دو روز را به دانشگاه آمدند و در اولین گام با اهدای هزار متر زمین واقع در هاشمیه 14 موفق به ساخت اولین خوابگاه به کمک دانشگاه شدند و به دنبال آن از افراد مورد وثوق جامعه و فعالان حوزه صنعت دعوت کردند تا به دنشگاه بی‌آیند لذا تا پایان سال 88 توانستیم کمیته همیاران عمران دانشگاه را با حضور زنده یاد جواد شهرستانی و بسیاری از بزرگانی که در 20 سال گشته در کنار ما بودند تشکیل دهیم.

رئیس هیئت امنای بنیاد دانشگاه فردوسی بیان کرد: با کمک آنان توانستیم خوابگاه پردیس 5 و 7 را در دانشگاه شروع کنیم و در سال 83 در انتهای دولت ستاد همیاران دانشگاه به نهاد عام‌المنفعه تبدیل شد. بنیاد دانشگاه فردوسی بر طبق اساس‌نامه‌ای که تعریف کرده است کمک به دانشگاه در تامین خدمات رفاهی مانند خوابگاه، تغذیه، وام و درمان دانشجویان را در دستور کار خود قرار داده است و به جرات می‌توان گفت دانشگاه فردوسی تنها دانشگاهی در کشور می‌باشد که دانشجوی متقاضی خوابگاه ندارد چراکه همه دانشجویان راه دور دارای خوابگاه می‌باشند که به همت استاد باقرزاده تهدید دانشگاه فردوسی به یک فرصت تبدیل گشت و امروز بنیاد دانشگاه فردوسی فرصتی برای خدمت در عرصه علم و فناوری است و همچنین الگویی است که توانسته بذر خدماتش را در کل کشور پراکنده کند و الگوگیری صورت گیرد.

وی در خصوص خدمات بنیاد دانشگاه فردوسی، گفت: در دوره جدید بنیاد دانشگاه فردوسی در کنار سایر فعالیت‌هایی که انجام می‌داد، علاوه بر خدمات دانشجویی در حوزه کمک به ارتقا دانشگاه فردوسی خدماتی مانند تشکیل دانشجویان ممتاز، اهدای جوایز به دانش‌آموختگان برتر هر سال، اهدای جوایز خاص مانند هوش‌مصنوعی به پایان‌نامه‌های برتر، اهدای جوایز و بورس تحصیلی به کسانی که دارای رتبه‌های برتر در کنکور سراسری هستند و دانشگاه فردوسی را برای تحصیل خود انتخاب کردند و اهدای جوایز به یکی از استادانی که بیشترین اثرگذاری علمی و دانشگاهی را همه ساله در دستورکارش قرار داده است را نیز انجام می‌دهد.

باقری تصریح کرد: بنابراین هدف ما ارتقا و تعالی دانشگاه فردوسی در همه جوانب است و در دوسال اخیر علاوه بر فعالیت‌های گذشته طرح سلامت و درمان دانشجویان را با کمک مردم دنبال می‌کنیم که در ماه جاری 400 دانشجوی کم‌برخوردار را قرار است بیمه تکمیلی کنیم و در ماه آینده نیز پویش بینایی تمام خانواده دانشگاه فردوسی رایگان انجام می‌شود و به دانشجویان کم‌برخوردار عینک رایگان اهدا خواهد شد.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

از تبعات اخلاقی و علمی فیلترینگ تا هویت زن در دنیای مدرن

سرویس معارف خبرگزاری ایکنا، در هفته‌ گذشته مطالب متنوعی منتشر کرده است که در ادامه …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ