۱۵ هزار مجاهد عراقی در کنار ایران علیه صدام جنگیدند

محمدباقر ذوالقدر روز پنجشنبه در دومین یادواره شهدا و ایثارگران عراقی دفاع مقدس در مشهد افزود: شهدا و رزمندگان عراقی در قالب سپاه بدر در دوران دفاع مقدس برجسته ترین حماسه های ایثار را در غربت خلق کردند.

فرمانده قرارگاه رمضان در دوران دفاع مقدس گفت: مجاهدان عراقی که از ابتدای انقلاب اسلامی با ایران ارتباط داشتند و توسط صدام سرکوب شدند به ایران آمدند و با شروع جنگ تحمیلی پس از نامه نگاری با حضرت امام خمینی(ره) خواستار حضور در جبهه ها علیه رژیم بعث صدام شدند.

ذوالقدر افزود: ابتدا این نیروها، گروهان شهید صدر را تشکیل دادند که همین گروهان در حقیقت نخستین نطفه سپاه بدر بود، سپس دیگر مجاهدان عراقی از سراسر کشور به این نیروها پیوستند و با مجاهدان عراقی در خطوط پدافندی جبهه ها مستقر شدند.

وی به تشکیل گردان های شهیدان دستغیب، بهشتی و امام موسی صدر اشاره کرد و گفت: در اسفند سال ۱۳۶۳ مجاهدان عراقی چهار گردان به فرماندهی شهید دقایقی در عملیات بدر و در کنار نیروهای ایرانی وارد جنگ شدند و فتح با ارزشی را به دست آوردند.

این فرمانده دفاع مقدس گفت: پس از این عملیات بود که سال بعد توسط همین نیروها «تیپ بدر» یا به عربی «لواء بدر» تشکیل شد و در عملیات مختلف با نیروهای ایرانی شرکت کرد.

ذوالقدر افزود: همچنین تیپ بدر در عملیات قدس چهار و عاشورای چهار به صورت مستقل در منطقه “هور” در خوزستان علیه رژیم بعث صدام وارد عمل شد.

وی گفت: همان سالها بود که قرارگاه رمضان به عنوان مرکز جنگ های نامنظم و برون مرزی سپاه توسط رهبر معظم انقلاب راه اندازی شد و کار جمع آوری رزمندگان عراقی و الحاق تیپ بدر به این قرارگاه در دستور کار قرار گرفت و پس از این بود که نیروهای بدر در قالب این قرارگاه وارد عملیات های برون مرزی در داخل عراق شدند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: همین سالها موضوع به کار گیری احرار و رزمندگان عراقی که در واقع اسرای عراقی در خاک ایران بودند در دستور کار قرار گرفت البته آن زمان بسیاری از نیروها در داخل ایران ما را از این اقدام منع می کردند و موضوع عدم اعتماد به سربازهای عراقی را مطرح کردند ولی شهید دقایقی با اعتماد کامل به نیروهای عراقی، آموزش به این نیروها را آغاز کرد.

ذوالقدر ادامه داد: تا پایان جنگ تحمیلی هفت هزار نفر از اسرای عراقی در قالب ۲ تیپ حمزه سیدالشهدا و امام علی(ع) به لشکر بدر پیوستند و به عنوان نظامی آموزش دیده با مهارت علیه رژیم بعث جنگیدند.

وی گفت: نیروهای بدر پس از آن در عملیات های برون مرزی نصر، ظفر یک و ظفر ۶ و عملیات بزرگ والفجر در منطقه “شاخ شمران” حماسه آفریدند و فروردین سال ۹۷ چند لشکر بدر به سپاه بدر یا “فیلق” بدر ارتقا یافت.

فرمانده قرارگاه رمضان با اشاره به حمله منافقین به ایران در پایان جنگ گفت: سپاه بدر برنامه ای برای ورود به عملیات مرصاد را نداشت اما از آنجایی که نخستین مقاومت ها در برابر هجوم منافقین را گردان امام موسی کاظم(ع) سپاه بدر انجام دادند این نیرو نقش آفرینی چشم گیری در منکوب کردن منافقین داشتند و پس از آن نیز گردان شهید صدر از سپاه بدر توسط شهید صیاد شیرازی به منطقه عملیات مرصاد هلی برن شد و این دو گردان اولین مقاومت ها را در برابر منافقین انجام دادند و بعد عملیات مرصاد به نتیجه رسید.

ذوالقدر شمار شهدای سپاه بدر در مرصاد را ۱۲۰ شهید عنوان کرد و گفت: حدود یک چهارم شهدای عملیات مرصاد را مجاهدان عراقی تشکیل دادند و نیروهای مجاهد در این عملیات در نبرد تن به تن با منافقان حماسه سازی کردند.

سپاه بدر در جریان انتفاضه شعبانیه وارد عراق شد

وی گفت: پس از پایان دفاع مقدس و در جریان انقلاب مردم عراق و انتفاضه شعبانیه مردم عراق در ۱۳۷۰ بخشی از نیروهای سپاه بدر به داخل عراق منتقل شدند و در جریان سرنگونی رژیم صدام نقش آفرینی کردند و به نیروی نظامی مردمی عراق تبدیل شدند.

دبیر مجمع تشخبص مصلحت نظام گفت: پس از سرنگونی صدام و حزب بعث و تشکیل دولت جدید، سپاه بدر در جریان فتوای مرجعیت عالی عراق حضرت آیت الله سیستانی محور فعالیت مردم عراق در برابر داعش شد.

ذوالقدر با تجلیل از نقش و جایگاه شهید ابومهدی المهندس، از فرماندهان سپاه بدر افزود: سپاه بدر محور تشکیل حشد الشعبی شد و البته بعدها سپاه بدر به سازمان بدر تبدیل و بعد و جایگاه سیاسی به خود گرفت و در انتخابات های عراق شرکت کرد و محور مجموعه تصمیم گیرنده یک نهاد سیاسی شیعه در عراق شد البته بخش نظامی سپاه بدر نیز اکنون در قالب ۹ تیپ در مجموعه نظامی حشد الشعبی فعالیت دارد.

۱۵ هزار مجاهد عراقی در کنار ایران علیه صدام جنگیدند/پیوستن هفت هزار اسیر عراقی به ایران

تقدیم هزار شهید عراقی در دوران دفاع مقدس

فرمانده قرارگاه رمضان در دوران دفاع مقدس شمار شهدای سپاه بدر در دوران جنگ تحمیلی را حدود هزار نفر ذکر کرد و گفت: شمار شهدای سپاه بدر در عملیات های برون مرزی در قالب قرارگاه رمضان بیش از ۲۰۰ نفر ثبت شده و نزدیک به پنج هزار جانباز در سپاه بدر شناسایی شده اند که بخشی از آنها در عملیات برون مرزی به درجه جانبازی رسیدند.

ذوالقدر افزود: نزدیک به ۴۰۰ شهید سپاه بدر در مشهد مدفون هستند که ۵۷ نفر از این عزیزان در کربلای پنج به شهادت رسیده اند.

وی اضافه کرد: در هیچ جای جهان نمی توان نمونه ای از فعالیت داوطلب نیروهای مهاجم(سربازان اسیر) در قالب نیروی دفاعی کشور مدافع را بیان کرد و تقدیم هزار شهید در مقابله با رژیم یعث صدام در جبهه های ایران امری شگفت انگیز است و در هیچ جای جهان سابقه نداشته است.

خاطره گویی، تجلیل از خانواده های شهدای عراقی و سخنرانی عربی “عبدالله الزبیدی” نماینده کنسولگری عراق در مشهد از دیگر بخش های این یادواره بود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

وزیر کشور: شعار رئیس جمهور در انتخاب استانداران محقق شد

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی دولت، اسکندر مومنی با بیان اینکه از استانداران …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ