اعلام فینالیست‌های مسابقات سراسری قرآن و موفقیت قاری و حافظ ایران در کویت

اعلام فینالیست‌های مسابقات سراسری قرآن و موفقیت قاری و حافظ ایران در کویت

به گزارش ایکنا، آخرین هفته آبان‌ماه بیشترین اخباری که در حوزه قرآن کریم منتشر شد، با موضوع مسابقات سراسری قرآن کریم بود، در این هفته ابتدا اسامی فینالیست‌های چهل‌وهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم اعلام شد، در ادامه قرعه‌کشی نوبت اجرای این افراد اعلام شد و پس از آن، برنامه زمانی چهار رقابت قرآنی ملی و بین‌المللی که تا پایان سال برگزار می‌شود، اعلام شد.

یکی دیگر از رویداد‌های مهم این هفته که باز هم در حوزه مسابقات قرآن بود، حضور نمایندگان کشورمان در سیزدهمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کشور کویت بود، رویدادی که سه نماینده از کشورمان در آن حضور داشت و در نهایت هم یک رتبه چهارم و یک رتبه پنجم به دست آمد.

برگزاری صد و چهلمین جلسه مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی، تجلیل از برگزیدگان حفظ عمومی قرآن استان تهران و کسب اجازه نامه قرائت عشر کبری برای اولین بار از سوی حافظ بین‌المللی قرآن کشورمان از دیگر رویداد‌های مهم قرآنی کشورمان در هفته جاری بود. در ادامه و بر اساس اولویت انتشار این اخبار در طول هفته، مروری کوتاه بر این رویداد‌ها شده است.

بعد از انتشار خبری مبنی بر تشریح جزئیات ابلاغیه قرآنی رئیس جمهور در هفته گذشته، در این هفته به برخی ابهامات به وجود آمده پاسخ داده شد، رحمان دهقانی، معاون هماهنگی و نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی در این زمینه با بیان اینکه در تاریخ ۱۳ آبان‌ماه ۱۴۰۳ ماده‌واحده اصلاح و تکمیل ماده پنج منشور توسعه فرهنگ قرآنی ابلاغ شد و رسانه‌ها به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را منتشر کردند، اظهار کرد: متن ابلاغ این مصوبه که در خصوص ترکیب اعضای شورای توسعه فرهنگ قرآنی است به گونه‌ای تنظیم شده که باعث ابهام و قرائت‌های مختلف از سوی برخی اعضای این شورا و حتی برخی از کارشناسان دبیرخانه شورای معین شده بود.

مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه تا پایان سال چهار رویداد ملی و بین‌المللی را برگزار می‌کند، بر اساس برنامه اعلام شده اولین رویداد از رویداد‌های چهارگانه، برگزاری مرحله نهایی چهل‌وهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در دو بخش بانوان و آقایان است. این مرحله از مسابقات از ۱۲ آذرماه در بخش بانوان و به میزبانی شهر تبریز آغاز می‌شود و در ادامه در بخش آقایان و تا ۲۹ آذر ادامه خواهد داشت.

نشست خبری فراخوان عضوگیری تیم ملی قاریان نونهال و نوجوان قرآن کریم (اُسوه) صبح روز دوشنبه ۲۸ آبان با حضور محمدتقی میرزاجانی؛ معاون آموزش، پژوهش و ارتباطات شورای عالی قرآن در تهران برگزار شد و طی آن از تشکیل موسسه «بنیاد قرآنیان اُسوه» خبر داد و گفت: در فرایند ایجاد این مؤسسه به لحاظ ساختاری و محتوایی از محضر پیشکسوتان حوزه‌های قرآنی و تربیتی در کنار جوانان فعال در عرصه حرفه‌ای تلاوت قرآن سود خواهیم برد و با مطالعه و رصد پیشینه یک دهه طرح اسوه و آسیب‌شناسی نقاط ضعف و مغفول مانده آن، در تلاشیم این جریان را تبدیل به حرکتی کارآمدتر از گذشته در تربیت قاریان نونهال و نوجوان کنیم.

بعد از اعلام خبر تشکیل مؤسسه فرهنگی و قرآنی «بنیاد قرآنیان اُسوه» طی یک نشست خبری، فراخوان عضوگیری تیم ملی قاریان نونهال و نوجوان از سوی این موسسه منتشر شد. بر همین اساس قاریان نونهال و نوجوان علاقه‌مند به عضویت می‌توانند به شرط دارا بودن مواردی از جمله تسلط بر فنون تلاوت و برخی مهارت‌های قرآنی مورد نظر که در بند‌های فراخوان ذکر شده، از یکم تا ۳۰ آذرماه سال جاری با مراجعه به پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد قرآنیان اسوه به نشانی quranosveh.com نسبت به ثبت‌نام و بارگذاری نمونه فایل تلاوت خود اقدام کنند.

این هفته اسامی راه‌یافتگان به فینال بخش آوایی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در دو گروه بانوان و آقایان و همچنین شرکت‌کنندگان زیر ۱۸ سال از سوی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه اعلام شد. بر همین اساس در مجموع دو بخش بانوان و آقایان و در رشته‌های قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، حفظ کل قرآن کریم، حفظ ۲۰ جزء، دعاخوانی، اذان (ویژه آقایان)، قرائت تحقیق زیر ۱۸ سال و حفظ کل زیر ۱۸ سال، ۲۲۵ نفر به فینال این دوره از مسابقات راه یافته‌اند.

در این هفته شجاع زویدات، حافظ بین‌المللی قرآن کریم به عنوان اولین ایرانی موفق به کسب اجازه نامه قرائت عشر کبری شد. مراسم اعطای این اجازه‌نامه که زیر نظر اساتیدی از کشور عراق به او اعطا شد، طی یک آئین رسمی و در نمایندگی مؤسسه جماعة علماءالعراق که ریاست آن را خالد الملاء بر عهده دارد، صورت گرفت. در این مراسم، رئیس جمعیت علمای اهل سنت عراق، رئیس دیوان وقف سنی جنوب عراق، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در استان بصره، وابسته فرهنگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در بصره و عده دیگر حضور داشتند.

صد و چهلمین جلسه مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی این هفته با حضور اعضای این مجمع در دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی و به منظور بررسی دو دستور برگزار شد. یکی از مهم‌ترین مصوبات این جلسه که دو دستور داشت، افزایش ۲۰ درصدی کمک هزینه تحصیلی به قاریان و حافظان قرآن کریم بود. دستور دوم این جلسه بررسی آئین‌نامه هیئت حفظ کرامت چهره‌های شاخص قرآنی بود و پس از طرح مباحث مختلف در مورد این آیین‌نامه، طرح آن به جلسه آینده شورای توسعه موکول شد.

بعد از اعلام اسامی فینالیست‌های چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، مراسم قرعه‌کشی نوبت اجرای راه‌یافتگان به این مرحله از مسابقات روز سه‌شنبه ۲۹ آبان‌ماه برگزار شد. در این مراسم که با حضور محمد شکیبا، معاون مسابقات مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد، نوبت اجرای شرکت‌کنندگان در دو گروه بانوان و آقایان و همچنین شرکت‌کنندگان بخش زیر ۱۸ سال تعیین شد.

مراسم تجلیل از برگزیدگان حفظ عمومی قرآن کریم استان تهران بعد از ظهر روز سه‌شنبه ۲۹ آبان‌ماه با حضور سیدمحسن موسوی‌بلده، مهدی قره‌شیخلو، محمدمهدی بحرالعلوم، احمد ابوالقاسمی از اساتید پیشکسوت قرآنی و حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد زهرایی؛ مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تهران برگزار شد. در بخشی از این مراسم نفرات برتر حفظ یک جزء، ۲ جزء، ۳ جزء، ۵ جزء،۷ جزء، ۱۰جزء، ۱۵ جزء، ۲۰ جزء، ۲۵ جزء و کل قرآن بر اساس قرعه‌کشی تکریم شدند.

در بخشی از مراسم تجلیل از برگزیدگان حفظ عمومی قرآن، سیدمحسن موسوی‌بلده؛ استاد پیشکسوت قرآن طی سخنانی گفت: متأسفانه از برخی دوستان که در امر قرائت و حفظ قرآن فعالند، این پرسش را می‌شنویم که ما قرآن را قرائت کردیم یا حفظ کردیم، قرار است به چه کاری بیاید و چه تأثیری در زندگی ما دارد؟ آیا قرار است به ما به واسطه این انس با قرآن، توجه و عنایت ویژه‌ای شود یا خیر؟ وقتی سخن از سیره معصوم (ع) به میان می‌آید، بسیاری از خطبا، زمانه حیات شریف ایشان را با جزئیات کامل بیان می‌کنند، اما معمولاً اشاره‌ای به انس و علاقه معصوم به قرائت قرآن به عنوان یک امر روزمره نمی‌شود.

احمد ابوالقاسمی؛ قاری بین‌المللی کشور، طی سخنانی نکاتی را درباره حفظ و قرائت قرآن و اینکه وضعیت فعلی انس عمومی با قرآن در کشور چگونه است و باید به سمت چه ایده‌آل‌هایی متمایل شد، بیان کرد و گفت: اگر به همان اندازه که در زمینه تربیت قاری و حافظ قرآن ساعی هستیم، در زمینه تربیت مستمع قرآن زمینه‌سازی نشود، به دلیل نبود تقاضا فعالان قرآنی مجالی برای عرضه هنر‌های خود در زمینه تلاوت و ارائه محفوظات خود ندارند.

هفتمین دوره رقابت‌های قرآنی «شوق تلاوت» ویژه قرآن‌آموزان و نخبگان طرح ملی تلاوت شباب‌الرضا (ع) از سوی مرکز امور قرآنی آستان قدس رضوی برگزار می‌شود. این دوره در دو گروه دختران و پسران از روز چهارشنبه ۳۰ آبان با ارسال فایل تصویری تلاوت متقاضیان از طریق مؤسسات قرآنی سطح کشور به عنوان همراهان طرح، کار خود را آغاز کرد.

محمدمهدی بحرالعلوم، مسئول دبیرخانه ملی حفظ قرآن از آغاز به کار هفتمین دوره شورای ارزیابی حافظان از روز سوم آذرماه خبر داد. تاکنون شش شورای ارزیابی حافظان قرآن کریم و هر شورا به مدت سه سال به تصویب ضوابط و نظارت بر انجام آزمون‌های حفظ مشغول بودند. دستورات جلسه اولین نشست شورای ارزیابی حافظان قرآن کریم، تصویب آیین‌نامه داخلی و انتخاب رئیس برای دوره هفتم، بررسی و تصویب آیین‌نامه رسیدگی به تخلفات آزمون‌ها و بررسی کلیات مدرک حفظ موضوعی خواهد بود که در روز شنبه سوم آذرماه در سازمان دارالقرآن الکریم برگزار می‌شود.

دیدار این هفته کمیته شهدای قرآنی سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ با خانواده شهید مصطفی مه‌آبادی بود. این دیدار که بیستمین دیدار اعضای کمیته شهدای قرآنی سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در سال جاری بود، در خانه‌ای برگزار شد که در آن مرتضی مه‌آبادی؛ برادر کوچک شهید و خواهر او و شوهرخواهر شهید میزبان بودند و مادر شهید که مدت‌هاست ناخوش احوال بوده و اینک در ورامین ساکن است؛ غایب بزرگ این دیدار محسوب می‌شد.

چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم نیروی پدافند هوایی ارتش با تجلیل از نفرات برتر به کار خود پایان داد. مراسم اختتامیه این مسابقات با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین بهمن، رئیس اداره عقیدتی سیاسی نیروی پدافند هوایی ارتش، امیرسرتیپ دوم مهدی‌نژاد، فرمانده گروه پدافند هوایی بابلسر، سرهنگ میدانی، رئیس اداره قرآن و عترت و نماز سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در اردوگاه عملیاتی آموزشی و تفریحی شهید ستاری برگزار شد. این مسابقات طی روز‌های ۲۷ تا ۳۰ آبان به میزبانی گروه شهید ظرافتی بابلسر برگزار شد.

مراسم اختتامیه سیزدهمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کشور کویت شامگاه چهارشنبه ۳۰ آبان‌ماه برگزار شد و طی آن حبیب صداقت در رشته قرائت تحقیق و محمدحسین ملکی‌نژاد، در رشته حفظ کل خردسالان رتبه پنجم را کسب کرد. همچنین محمدرضا زاهدی، دیگر نماینده کشورمان در رشته حفظ کل بزرگسالان از کسب رتبه بازماند.

جمعی از بانوان قرآن‌پژوه و فعال در امور قرآنی شامگاه اول آذرماه با حضور در حسینیه جماران ضمن تجدید میثاق با آرمان‌های حضرت امام خمینی(ره) با حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی دیدار کردند.

در بخشی از این مراسم حجت‌الاسلام خمینی طی سخنانی به آیه ۸۲ سوره مبارکه اسراء اشاره و اظهار کرد: خداوند متعال در این آیه شریفه می‌فرماید «وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ وَلَا یَزِیدُ الظَّالِمِینَ إِلَّا خَسَارًا»، اما چگونه ممکن است یک اتفاق هم برای مؤمنین رحمت است و هم برای ظالمین خسران به دنبال دارد.

وی با اشاره به اینکه در قرآن کریم معمولاً هر جا «مومنین» آمده در مقابل آن عبارت «کافران» آمده است، افزود: از مواردی که خداوند متعال در مقابل مومنین، کافران را نیاورده، همین آیه شریفه است، در اینجا تقابل مومن و ظالم است. 

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

اختتامیه کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی خواهر دباغ در همدان

اختتامیه کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی خواهر دباغ در همدان اختتامیه کنگره ملی بانوی …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ