هفته‌ای معطر از کتاب، شهید و ایام فاطمیه

به گزارش ایکنا؛ آخرین هفته آبان که در تقویم فرهنگی کشورمان میزبان هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در قامت رخدادی تقویمی و فرهنگی است؛ در سراسر کشور شاهد برگزاری مراسم‌های مختلف با محوریت پاسداشت؛ گرامیداشت و نضج و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بود.

آخرین روز این ماه مصادف با روز «قهرمان ملی» به بهانه سالگرد پیروزی جبهه مقاومت و پایان سیطره داعش؛ شاهد برگزاری رویداد «قهرمان ملی» بود که مهم‌ترین اتفاق صورت‌ گرفته در بطن و متن این رویداد رونمایی از سه تقریظ مقام معظم رهبری بر سه کتاب «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» در حوزه ادبیات دفاع مقدس با محوریت زندگینامه داستانی شهدای مدافع حرم بود.

همچنین ایامی که آن را طی هفت روز گذشته سپری کردیم، همسو بود با ایام فاطمیه که بخشی دیگر از رویدادهای فرهنگی و ادبی در حوزه «ادبیات آیینی» و «ادبیات فاطمی» در این هفته؛ همگی دست‌به‌دست یکدیگر دادند تا هفته‌ای پُر خبر و پُر جنب‌وجوش را در عرصه فرهنگ و ادب کشورمان شاهد باشیم.

رونمایی از تقریظ‌های مقام معظم رهبری بر سه کتاب دفاع مقدس؛ سلوک عرفانی شهدا الگویی برای پیشرفت؛ پیچیدن عطر روایت مادران شهید در رویداد «قهرمان ملی»؛ محصول کتاب سال دانشجویی معرفی استادهای به نام دانشگاه است؛ جهاد دانشگاهی مبدع حرکت فرهنگی پس از انقلاب؛ تورم، مالیات و نبود تسهیلات؛ چالش‌های کتابفروشی‌؛ کتابگردی رئیس‌جمهور با خانواده؛ تقلید و دوری از معنا از آسیب‌های «شعر فاطمی»؛ طاهر و معصوم بودن «ادبیات فاطمی» چون صاحب نامش؛ مگر می‌توان پهلوی تو بود و شکسته نبود؛ سکان جایزه ادبی جلال در دستان مسعود کوثری؛ اخلاق‌گرایی؛ نکته بارز کتاب «کارمند جماعت»؛ انتشار فراخوان مسابقه «قلم بیدار»؛ برگزاری جشنواره «پلک» با محوریت حجاب؛ محفوظ بودن جایگاه کتاب در ایران؛ انتشار فراخوان بخش علمی جشنواره قصه‌گویی کانون؛ عقد تفاهم‌نامه بین کتابخانه‌های ملی روسیه و مجلس شورای  اسلامی؛ معرفی برگزیدگان پویش «نویسنده شو»؛ پرداختن به آئین‌ها از ویژگی‌های داستا‌ن‌های بومی؛ برگزاری پویش کتاب‌خوانی «باغ کیانوش» و تمدید مهلت ارسال اثر به جشنواره پژوهش فرهنگی از جمله عناوین مهمترین اخبار طی هفته جاری در حوزه فرهنگ و ادب به شمار می‌رود.

در ادامه گزیده‌ای از این رخدادها و رویدادهای خبری ایکنا در هفته جاری ارائه شده است.

هفته‌ای که یک ایران معطر به عطر کتاب، شهید و فاطمیه شد

رونمایی از تقریظ‌های مقام معظم رهبری

همزمان با برپایی رویداد «قهرمان ملی» از متن تقریظ‌های رهبر معظم انقلاب بر کتاب‌های «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» از آثار ادبیات دفاع مقدس رونمایی شد.

مراسم هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت و رویداد «قهرمان ملی»؛ به مناسبت روز قهرمان ملی در تقویم فرهنگی کشورمان، ۳۰ آبان در فرهنگسرای بهمن برگزار شد.

رونمایی و انتشار تقریظ رهبر معظم انقلاب اسلامی بر سه کتاب «هواتو دارم» (روایت زندگی شهید مدافع حرم مرتضی عبداللهی)، «مجید بربری» (روایت زندگی شهید مدافع حرم مجید قربان‌خانی) و «بیست سال و سه روز» (روایت زندگی شهید مدافع حرم سیدمصطفی موسوی) از مهم‌ترین بخش‌های این برنامه بود که با حضور مسئولان و مادران هر سه این شهدای مدافع حرم انجام شد.

متن کامل تقریظ‌های مقام معظم رهبری بر سه اثر حوزه ادبیات دفاع مقدس در اینجا قابل مطالعه است.

هفته‌ای که یک ایران معطر به عطر کتاب، شهید و فاطمیه شد

سلوک عرفانی شهدا الگویی برای پیشرفت

سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت و رویداد «قهرمان ملی» در فرهنگسرای بهمن گفت: سلوک عرفانی جامعه‌گرای شهدا الگویی برای رسیدن به قله پیشرفت است. الگوسازی از مهمترین مولفه‌های مورد تاکید مقام معظم رهبری در آیینه تقریظ‌های ایشان است. نوجوانان شهید الگوهایی مجسم هستند.

همچنین در کنار صالحی؛ سردار سرلشگر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی؛ عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی وزیر ارشاد؛ علیرضا مختارپور، رئیس سابق سازمان اسناد و کتابخانه ملی و جمعی از مسئولان کشوری، اهالی فرهنگ، نویسندگان و مردم از جمله حاضران در این نشست بودند.

متن کامل گزارش این مراسم در اینجا قابل دسترسی است.

هفته‌ای که یک ایران معطر به عطر کتاب، شهید و فاطمیه شد

پیچیدن عطر روایت مادران شهید در رویداد «قهرمان ملی»

همزمان با برپایی رویداد «قهرمان ملی» در تاریخ 30 آبان و رونمایی از تقریظ مقام معظم رهبری بر سه کتاب «هواتو دارم» (روایت زندگی شهید مدافع حرم مرتضی عبداللهی)، «مجید بربری» (روایت زندگی شهید مدافع حرم مجید قربان‌خانی) و «بیست سال و سه روز» (روایت زندگی شهید مدافع حرم سیدمصطفی موسوی)؛ مادران شهدا قربانخانی؛ عبداللهی و موسوی که روایت زندگی آنها زینت‌بخش سه کتاب مذکور بود، با بیان خاطراتی از فرزندان خود فضای این رویداد را معطر به عطر شهدا کردند.

جملگی این مادران در کنار قرائت بخشی از وصیتنامه فرزندان شهید خود بر روسفیدیشان نزد حضرت زهرا(س) به سبب تقدیم فرزندان شهیدشان برای امنیت و صلابت ایران تاکید کردند.

متن کامل گزارش و سخنان این سه مادر شهید در اینجا قابل دسترسی است.

هفته‌ای که یک ایران معطر به عطر کتاب، شهید و فاطمیه شد

محصول کتاب سال دانشجویی

آیین تجلیل از برگزیدگان بیست‌و‌یکمین جشنواره‌ ملی پایان‌نامه و سی‌ویکمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی در تالار دهشور دانشگاه تهران روز ۲۹ آبان برگزار شد.

حسن مسلمی‌نائینی، رئیس جهاد دانشگاهی در این مراسم گفت: جهاد دانشگاهی بیش از سه دهه است که جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی را راه‌اندازی کرده است و حاصل این جشنواره اساتیدی هستند که امروز در دانشگاه‌ها تدریس می‌کنند.

وی با بیان آنکه کتاب محصول تجربه‌های بشر در طول تاریخ است و  گستره فرهنگ امروز حاصل کتاب و فرهنگ مکتوب است افزود: کتاب تعصب بیجا را رها می‌کند. پیامبر اسلام(ص) می‌فرمایند هرگاه مومنی از دنیا برود و برگی از دانش از وی برجا بماند مانع از آتش جهنم برای اوست. امامان معصوم(ع) هم همیشه بر مسئله کتابخوانی تاکید داشتند.

برای مطالعه متن کامل گزارش و آشنایی با نفرات برگزیده می‌توانید به اینجا مراجعه کنید.

هفته‌ای که یک ایران معطر به عطر کتاب، شهید و فاطمیه شد

جهاد دانشگاهی؛ مبدع حرکت فرهنگی پس از انقلاب

سایت (تارنما) باشگاه کتابخوانی دانشجویان ایران روز ۲۸ آبان رونمایی شد.

در این جلسه علیرضا کلانترمهرجردی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در سخنانی بیان کرد: جهاد دانشگاهی مبدع حرکت فرهنگی پس از انقلاب است و در زمینه نشر و توسعه کتاب در دانشگاه‌ها نیز از سازمان‌هایی بوده که اولین اقدامات را انجام داده است.

متن کامل گزارش مراسم رونمایی از سایت (تارنما) باشگاه کتابخوانی دانشجویان ایران در اینجا قابل دسترسی است.

هفته‌ای که یک ایران معطر به عطر کتاب، شهید و فاطمیه شد

تورم، مالیات و نبود تسهیلات؛ چالش‌های کتابفروشی‌

«شب کتابفروشان» شامگاه ۲۷ آبان هم‌زمان با پنجمین روز از هفته کتاب سی‌ودوم با حضور عبدالحسین کلانتری؛ معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی رمضانی؛ مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و دبیر سی‌ودومین دوره هفته کتاب و جمعی از کتابفروشان در سرای اهل قلم برگزار شد.

در ابتدای این نشست، تعدادی از کتابفروشان با اشاره به سختی‌های این شغل، «تورم، هزینه‌های ملک و انرژی، مالیات تجاری، نبود تسهیلات کم‌بهره و عقب ماندن قیمت کتاب‌ها از هزینه‌های جاری» را از دغدغه‌های‌ اصلی خود مطرح کردند.

کلانتری در بخشی از این گردهمایی با تشکر از حضور کتابفروشان و طرح مشکلات و مسائل آنان گفت: دغدغه ما در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که تا حد توان این مسائل و مشکلات را حل کنیم. در مورد همراهی سازمان‌های دیگر از جمله در بحث مالیات و هزینه‌های انرژی هم فعالیت‌هایی شروع شده اما باید با جدیت بیشتری در سطوح بالاتر پیگیری شود.

مرور صحبت‌ها و دغدغه‌های کتابفروشان در دیدار با معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و گفته‌های این مقام فرهنگی در اینجا قابل دسترسی است.

هفته‌ای که یک ایران معطر به عطر کتاب، شهید و فاطمیه شد

کتابگردی رئیس‌جمهور با خانواده

عصر ۲۴ آبان و همزمان با نخستین روز هفته کتاب، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور؛ به همراه فرزندان و نوه‌های خود از فروشگاه شهر کتاب مرکزی بازدید کرد.

رئیس‌جمهور در قالب آئین کتابگردی، بر اهمیت مهارت‌آموزی جوانان و توانمندسازی آنان برای زندگی چندبُعدی و رشد مهارت‌های اجتماعی در کنار مهارت‌های علمی تأکید کرد.

پزشکیان همچنین از آمادگی دولت برای حمایت از مجموعه‌های فرهنگی به منظور بهبود وضعیت و پایداری کسب‌وکارهای فرهنگی خبر داد.

پزشکیان توجه به آموزش در همه سطوح را از اولویت‌های دولت وفاق دانست و از فعالان فرهنگ و آموزش دعوت کرد که طرح‌های خود در این حوزه‌ها را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه دهند.

هفته‌ای که یک ایران معطر به عطر کتاب، شهید و فاطمیه شد

آسیب‌های «شعر فاطمی»

نشست ادبی «شهیده ولایت» در گرامیداشت ایام شهادت بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا(س) با حضور جمعی از شاعران حوزه ایرانی فرهنگی، ۲۵ آبان؛ با اجرای سیدمسعود علوی‌تبار و میزبانی گروه بین‌المللی «هندیران» برگزار شد.

در این نشست سیدمهدی طباطبایی؛ شاعر، پژوهشگر؛ عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران و استاد مدعو دانشگاه مطالعات بین‌المللی پکن بخشی از صحبت‌های خود در رابطه با پیشینه «شعر فاطمی» در تاریخ شعر و ادب فارسی استوار کرد و گفت: «شعر فاطمی» از شاخه‌های «شعر آیینی» است که در آن، به شأن، مقام و همچنین گوشه‌هایی از زندگانی یگانه دختر رسول خدا(ص) پرداخته می‌شود.

طباطبایی با بیان آنکه پژوهشگران بر این باورند که در تاریخ ادبیات فارسی، بخش عمده‌ای از اشعار فاطمی به دلایل گوناگون از بین رفته است تصریح کرد: تکرار؛ تقلید و دور شدن از معنا از آسیب‌های «شعر فاطمی» در زمانه حاضر است.

برای مطالعه گفته‌های عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران و استاد مدعو دانشگاه مطالعات بین‌المللی پکن و خواندن نوسروده‌های شاعر حاضر در این نشست می‌توانید به اینجا مراجعه کنید.

هفته‌ای که یک ایران معطر به عطر کتاب، شهید و فاطمیه شد

معصوم بودن «ادبیات فاطمی»

خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) همزمان با سی‌ودومین هفته کتاب جمهوری اسلامی و قرابت این هفته با ایام فاطمیه با برگزاری میزگردی ضمن مرور و عیارسنجی آثار «ادبیات فاطمی»، نیز گونه نوشتار نوپدید در عرصه پژوهش‌های شعر و ادب فاطمی با عنوان ماثورات به میزبانی از حجت‌الاسلام و المسلمین محسن حنیفی، محقق؛ پژوهشگر، شاعر و نویسنده سه مجلد از «کتب ماثورات» و قاسم باقری، مسئول انتشارات «آرام دل» به عنوان ناشر این آثار پرداخت.

حجت‌الاسلام حنیفی در بخشی از این نشست گفت: اگر می‌خواهیم در باب صدیقه طاهره(س) سخنی بگوییم؛ چون او طاهر و معصوم است؛ باید واژگان ما واژگانی طاهر و معصوم باشد.

هر دو بخش متن کامل این نشست تخصصی به میزبانی ایکنا در اینجا و اینجا قابل مطالعه و دسترسی است.

هفته‌ای که یک ایران معطر به عطر کتاب، شهید و فاطمیه شد

مگر می‌توان پهلوی تو بود و شکسته نبود

«محفل شعر فاطمی» ۲۴ آبان با حضور شاعران آیینی و شعرخوانی آنها به میزبانی سرای اهل قلم خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

محمود حبیبی کسبی، شاعر آئینی در این محفل ادبی با اشاره به تاریخچه شعر فاطمی، بیان کرد: شاید نخستین شعر فارسی که در مدح صدیقه طاهره(س) به شکل مجزا سروده شده است، شعری است که ناصر خسرو قبادیانی در قرن پنجم سرود و تا سده‌ها پس از ناصرخسرو شعر فاطمی مشاهده نمی‌کنیم تا قرن دهم که ابن حسام خوسفی شعری را سرود.

متن کامل «محفل شعر فاطمی» و مطالعه سروده‌های شاعران حاضر در این نشست ادبی در اینجا قابل مطالعه است.

هفته‌ای که یک ایران معطر به عطر کتاب، شهید و فاطمیه شد

سکان جایزه ادبی جلال در دستان مسعود کوثری

سید عباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی حکمی مسعود کوثری؛ عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران را به عنوان «دبیر علمی هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد» منصوب کرد.

هفته‌ای که یک ایران معطر به عطر کتاب، شهید و فاطمیه شد

اخلاق‌گرایی؛ نکته بارز کتاب «کارمند جماعت»

کتاب «کارمند جماعت» نوشته‌ محسن سلیمانی‌ فاخر با حضور نویسنده اثر؛ عباس کریمی عباسی؛ منتقد ادبی و امیرحامد پاژتار؛ تصویرگر کتاب؛ 27 آبان در رویداد «قرار کتاب» فرهنگسرای اندیشه در هفته کتاب رونمایی و نقد و بررسی شد.

در این نشست محسن سلیمانی فاخر، نویسنده اثر به تجربه کارمندی خود و دوستانش در نگارش دو ماهه این کتاب اشاره کرد و در پاسخ به اینکه چرا روایت از زبان یک نوجوان کارمندزاده روایت می‌شود پاسخ داد: برای ارتباط بهتر با مخاطب و افزایش واقع‌گرایی از شخصیتی استفاده کردم که پدر و مادر کارمند دارد و به این نوع زندگی عادت دارد.

در ادامه عباس کریمی‌عباسی؛ منتقد و نویسنده ادبی با اشاره به اینکه ابتدا باید به تفاوت طنز و سایر قالب‌های کمدی اشاره کرد که در آنها طنز وجه ادبی بهتر و مقبول‌تری از کمدی دارد گفت: شاید یکی از دلایل افول کتب طنز به دلیل پایین آمدن آستانه گذشت و تحمل مسئولان و دولتمردان در برابر زبان نیشدار و حق‌طلب آن است که برخلاف عموم، آنها در مقابل انتقاد اعتراض می‌کنند درصورتی‌که مسئولان باید سعه صدر بیشتری داشته و گوش شنوای نقد برای اعتلای انجام وظیفه داشته باشند. هر چند اخلاق‌گرایی موجود در قلم نویسنده «کارمند جماعت» قابل تمجید است.

در پایان این نشست کتاب با حضور مخاطبان رونمایی شد.

هفته‌ای که یک ایران معطر به عطر کتاب، شهید و فاطمیه شد

انتشار فراخوان مسابقه «قلم بیدار»

مسابقه «قلم بیدار» با رویکرد تجلی زبان و فرهنگ ایرانی و اسلامی از راه نوشتن، شناسایی استعدادها و ظرفیت‌های فرهنگی و آشنایی با قلم به عنوان خاستگاه رشد و تعالی اندیشه‌های مردمی برگزار می‌شود.

شرکت‌کنندگان می‌توانند برای ارسال آثار، تصویر متن نگارش شده را در سامانه کتابخون به‌ نشانی ketabkhooon.ir بارگزاری کرده یا برگه‌ مسابقه را به نزدیکترین کتابخانه عمومی سراسر کشور تحویل دهند.

علاقمندان در گروه‌های سنی ۱۰ تا ۱۸ سال، می‌توانند آثار خود را به این رویداد ارسال کنند و مهلت ارسال آثار تا روز ۲۷ دی‌ تعیین شده است.

هفته‌ای که یک ایران معطر به عطر کتاب، شهید و فاطمیه شد

برگزاری جشنواره «پلک» با محوریت حجاب

نشست خبری نخستین جایزه ملی ناداستان «پِلک» در سالن مهر حوزه هنری، روز ۲۹ آبان برگزار شد.

بهزاد دانشگر، مدیر دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری گفت: اهمیت روایت بر کسی پوشیده نیست. روایت امروز نقش مهمی برای بیان جنگ‌ها دارد. دفتر داستان حوزه هنری در مسیر جدیدی که از یک سال گذشته پیش گرفته در کنار توجه به داستان به ناداستان هم نگاه دارد زیرا این حوزه در جهان به عنوان رویکردی ادبی شناخته می‌شود.

متن کامل این نشست خبری و توضیح موضوعات محوری آن در اینجا قابل مطالعه است.

هفته‌ای که یک ایران معطر به عطر کتاب، شهید و فاطمیه شد

محفوظ بودن جایگاه کتاب در ایران

غلامرضا امیرخانی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، در آیین تکریم و معارفه این سازمان به مناسبت هفته کتاب که در تالار قلم کتابخانه ملی و با حضور آیت‌الله سیدمصطفی محقق داماد و محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، گفت: انقلاب ما فرهنگی بود. در انقلابی که شاید یکی از جنبه‌های آن کتاب بوده است، بسیاری از اقدامات ریشه در کتاب دارد. امید است کتابخانه ملی بتواند جایگاه خود را پیدا کند.

وی با تاکید بر اینکه کتاب هنوز جایگاه خود را دارد، افزود: اگر از کتاب کاغذی یا الکترونیک استفاده شود، فرقی نمی‌کند و کتاب جایگاهش را در ایران حفظ کرده است. به همین دلیل بحث سرانه کتاب در جامعه ما همیشه محور انتقاد بوده است.

در پایان این مراسم از کتاب «آسمان معرفت» یادنامه سیدعبدالله انوار رونمایی شد.

هفته‌ای که یک ایران معطر به عطر کتاب، شهید و فاطمیه شد

انتشار فراخوان بخش علمی جشنواره قصه‌گویی کانون

فراخوان بخش علمی بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شعار «راز قصه‌ها ساز زندگیست» منتشر شد.

بخش علمی بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی دارای محورهای مقاله‌های علمی شامل موضوع‌هایی مانند «محتوای صحیح تربیتی در قصه‌گویی کلاسیک و سنتی ایران، قصه‌های صلح، قصه‌های جنگ، هویت دینی، هویت ایرانی در قصه‌های آیینی، جایگاه قصه و قصه‌گویی در جهان معاصر، قصه‌گویی مدرن و پست مدرن» است.

علاقه‌مندان به شرکت در بخش علمی بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با رعایت موارد بیان‌ شده می‌توانند اثر خود را از اول تا ۶ دی در سایت جشنواره قصه‌گویی به نشانی https://www.kanoonfest.ir/  بارگذاری کنند.

هفته‌ای که یک ایران معطر به عطر کتاب، شهید و فاطمیه شد

عقد تفاهم‌نامه بین کتابخانه‌های ملی روسیه و مجلس شورای اسلامی

مسعود معینی‌پور، رئیس کتابخانه مجلس، ۲۵ آبان ضمن بازدید از کتابخانه ملی روسیه در مسکو (کتابخانه لنین) با «وادیم دودا»؛ رئیس این کتابخانه دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

در این دیدار چندین نسخه خطی به زبان فارسی از جمله «کلیات سعدی» و «فرهنگ لغات شعوری» برای رئیس کتابخانه مجلس نمایش داده شد.

همچنین در این دیدار، رؤسای کتابخانه مجلس شورای اسلامی و کتابخانه ملی روسیه در مسکو، تفاهمنامه همکاری‌های مشترک در زمینه‌های پژوهشی، دانش‌افزایی و تبادل آثار به امضا رساندند.

هفته‌ای که یک ایران معطر به عطر کتاب، شهید و فاطمیه شد

معرفی برگزیدگان پویش «نویسنده شو»

برگزیدگان پویش «نویسنده شو» همزمان با برگزاری ایام سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران معرفی شدند و از نویسندگان ۱۰ اثر برگزیده در این پویش قدردانی شد.

این پویش با هدف غنی‌سازی اوقات فراغت و شناسایی و تقویت استعدادهای نویسندگی، به‌ویژه بین گروه سنی نوجوان و اعضای کتابخانه‌های عمومی، از اول مرداد تا ۳۱ شهریور به همت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شد.

هفته‌ای که یک ایران معطر به عطر کتاب، شهید و فاطمیه شد

پرداختن به آئین‌ها از ویژگی‌های داستا‌ن‌های بومی

همزمان با هفته کتاب رونمایی کتاب «تب خشکسالی» با حضور علی‌الله سلیمی، نویسنده کتاب؛ یوسف قوجُق، منتقد؛ میرشمس‌الدین فلاح‌هاشمی، مدیرعامل نشر صاد؛ پرویز شیشه‌گران، کارشناس کتاب؛ سیدمرتضی امیری، مجری و جمعی دیگر از اهالی کتاب در نشر صاد برگزار شد.

یوسف قوجُق در این نشست با بیان آنکه آقای سلیمی در این رمان خشکسالی و تاثیرات آن‌ را بر زندگی روستایی‌ها روایت می‌کند گفت: معتقدم مضامینی که در رمان است بیشتر بر بحران زیست محیطی و طبیعی، خشکسالی و پیامدهای اجتماعی استوار است و اینکه نویسنده تلاش می‌کند مخاطبش را به تلاش و همدلی وادار کند. یکی از نقاط مثبت این رمان، توصیف دقیق و ملموس محیط روستا است که باعث می‌شود مخاطب با این وضعیت همذات‌پنداری کند.

هفته‌ای که یک ایران معطر به عطر کتاب، شهید و فاطمیه شد

برگزاری پویش کتاب‌خوانی «باغ کیانوش»

هم‌زمان با نمایش فیلم «باغ کیانوش» از تولیدات کانون پرورش فکری در سینماهای کشور در ایام هفته کتاب، پویش کتاب‌خوانی «باغ کیانوش» برگزار می‌شود.

نوجوانان و علاقه‌مندان به کتاب می‌توانند با خواندن بخشی از متن رمان «باغ کیانوش» نوشته علی‌اصغر عزتی‌پاک به‌مدت ۶۰ ثانیه و ضبط آن به‌صورت صوتی، در این پویش شرکت کنند.

پویش کتابخوانی «باغ کیانوش» ۲۳ تا ۳۰ دی برگزار می‌شود و برگزیدگان در روزهای دهه مبارک فجر امسال معرفی خواهند شد.

هفته‌ای که یک ایران معطر به عطر کتاب، شهید و فاطمیه شد

تمدید مهلت ارسال اثر به جشنواره پژوهش فرهنگی

دبیرخانه هفدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی از تمدید مهلت ارسال اثر به این دوره از جشنواره برای دومین مرتبه تا ۱۵ آذر خبر داد.

علاقه‌مندان برای شرکت در این رویداد فرهنگی می‌توانند آثار خود را حداکثر تا تاریخ ۱۵ آذر به دبیرخانه جشنواره از طریق سایت جشنواره به نشانی https://www.ifcr.ir ارسال کنند.

هفدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی با موضوعیت تحقیقات حوزه فرهنگ و مسائل فرهنگی ایران و در قالب‌های طرح پژوهشی، پایان‌نامه کارشناسی ارشد، رساله دکتری، کتاب، مقاله (پُراستناد) و گزارش سیاستی اثر می‌پذیرد.

اختتامیه هفدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی با معرفی برگزیدگان، در سال ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.

هفته‌ای که یک ایران معطر به عطر کتاب، شهید و فاطمیه شد

تازه‌های کتاب

یکی دیگر از اتفاقات ثابت و همیشگی رویدادهای خبری حوزه فرهنگ و ادب طی هر هفته، تازه‌های نشر و کتاب‌هایی است که توسط ناشران مختلف بعد از پشت سر گذاشتن مسیر پُر پیچ و خم نشر راه خود را به پیشخوان کتابفروشی‌های باز کردند.

در ادامه به معرفی اسامی برخی از این آثار تازه منتشر شده با محوریت دین، دفاع مقدس و مقاومت می‌پردازیم.

«روایت اول‌شخص از شخص اول» به قلم مهدی قزلی، تازه‌ترین اثر انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدّظلّه‌العالی) در هفته‌ کتاب و کتابخوانی منتشر شد. این کتاب روایت‌هایی از حاشیه دیدارهای رهبر معظم انقلاب است.

کتاب «دستکاری در رسانه‌های اجتماعی» نوشته محققان دانشگاه آکسفورد با ترجمه عباس رضایی ثمرین، روزنامه‌نگار و رسول صفرآهنگ پژوهشگر علوم سیاسی، توسط انتشارات همشهری به چاپ رسید.

مجموعه داستان «عروس خاک» نوشته آذر خزاعی سرچشمه به تازگی توسط نشر شاهد منتشر و روانه بازار نشر شده است.

همزمان با «قهرمان ملی»، سالگرد پیروزی جبهه مقاومت و پایان سیطره‌ی داعش و رونمایی از تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر کتاب «هواتو دارم» از آثار انتشارات شهید کاظمی، «سماوا» هم نسخه صوتی این کتاب را منتشر کرد.

گزارش از امین خرمی

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

صنعت حلال مالزی؛ مسیر درخشان پنجاه ساله با چشم‌اندازی روشن

به گزارش ایکنا، اقتصاد اسلامی به عنوان یک نیروی قدرتمند در چشم‌انداز همیشه در حال …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ