مبارزه با آفت موش در ۱۳۰ هزار هکتار از مزارع استان اردبیل انجام شد


معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل روز جمعه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا اعلام کرد: از اول مهرماه تاکنون مبارزه با آفت موش به صورت لانه کوبی و طعمه گذاری در سطح ۱۳۰ هزار هکتار از مزارع کشت شده این استان انجام شده است.

غفور آقایی تامین و ارسال مقدار ۵۷۰ کیلوگرم جونده کش گیاهی تازه ثبت شده محبیتال، ۲ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم جونده کش سمیرت، یک هزار و ۴۲۰ کیلوگرم سم فسفر دو زنگ از طریق سازمان حفظ نباتات به مراکز جهاد کشاورزی استان اردبیل طی دو ماه اخیر خبر داد.

وی با اشاره به تخصیص ۲۴ میلیارد ریال اعتبار نقدی از طریق سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی جهت خرید سم و ملزومات تهیه طعمه مسموم برای مبارزه با آفت موش در سطح مزارع استان اردبیل گفت: علاوه بر این هشت میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از اعتبارات ملی نیز به شهرستان‌های جهت خرید گندم زیر الک و روغن جهت تهیه طعمه مسموم اختصاص یافته است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از تهیه طرح مدیریت تلفیقی جوندگان و ارسال به مدیریت بحران وزارت و سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی و درخواست تامین مقدار ۱۷ تن انواع سموم جونده کش، مقدار ۳۰۰ تن گندم و هشت تن روغن مایع خوراکی برای تهیه طعمه مسموم در قالب همین طرح خبر داد.

وی خواستار تخصیص ۴۷ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال اعتبار مصوب استانی طرح مبارزه با آفات، بیماری‌های عمومی گیاهی و علف‌های هرز به سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل جهت مبارزه با آفت موش شد و اظهار کرد: برنامه ریزی جهت مبارزه بموقع با جوندگان در استان ادامه دارد.

آقایی، پایش مستمر مزارع درگیر استان با آفت موش از سوی کارشناسان حفظ نباتات و تهیه و تدوین گزارش تخصصی برای اتخاذ روش مبارزه درست و نیز اطلاع رسانی به جامعه کشاورزان استان از طریق رسانه‌های جمعی را از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه ذکر کرد.

به گزارش ایرنا، تداوم خشکسالی و کاهش شدید بارندگی در فصل پاییز در سطح استان اردبیل شرایط مساعدی را برای فعالیت تغذیه‌ای و همچنین تکثیر و ازدیاد جمعیت جوندگان مضر(انواع موش) فراهم کرده به طوری که این آفت طبیعی به شکل گسترده در مزارع دیم استان مشاهده شده است.

سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در اطلاعیه‌ای به باغداران و زارعان این استان توصیه کرد که به صورت مستمر و روزانه از مزارع و باغات بازدید کرده و در صورت مشاهده فعالیت و خسارت این آفت، جهت دریافت طعمه مسموم به مدیریت و مراکز خدمات کشاورزی مراجعه کرده و برای طعمه‌گذاری اقدام کنند.

موش و جوندگان مزارع دیم به جز سم، دشمنان طبیعی مانند خزندگان و پرندگان شکاری هم دارند ولی بهترین روش کنترل جمعیت آنها، لانه کوبی و طعمه‌گذاری است.

به گزارش ایرنا، استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است ، ۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربری‌هاست.

استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با تولید حدود ۵۷۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمده‌ای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.

۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت می‌شود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.

محصول گندم با حدود ۳۰۰ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۱۲۷ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

تکریم و معارفه استاندار اردبیل

مراسم تکریم و معارفه استاندار اردبیل، عصر پنجشنبه ( ۱ آذر ۱۴۰۳) با حضور «علی زینی‌وند» معاون سیاسی …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ