فداحسین مالکی روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره سفر رئیس جمهور به استان سیستان و بلوچستان گفت: نخستین سفر استانی رئیس جمهور و برخی از اعضای هیات دولت چهاردهم به سیستان و بلوچستان انجام شد که نشان دهنده اثرگذاری زیاد این استان در تحولات جمهوری اسلامی است.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی افزود: بررسی مشکلات عدیدهای که مردم استان سیستان و بلوچستان دارند، سبب شده تا رئیس جمهور سفر به این استان را در اولویت کاری خود قرار دهد. البته مدت زمان سفر رئیس جمهور کوتاه بود ولی با توجه به حضور سفرا در بخشهای مختلف استان، این سفر اثربخشی مهمی در رفع مشکلات و مسائل مردم ایفا خواهد کرد.
وی با اشاره به اقداماتی که در سفر یک روزه رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان انجام شد، تصریح کرد: استان سیستان و بلوچستان از موقعیت مهمی تجاری در مرزها برخوردار است و باید از این ظرفیت به بهترین شکل ممکن استفاده شود. بر همین اساس در سفر رئیس جمهور به این استان عملیات ریل گذاری راهآهن چابهار – زاهدان محدوده خاش تا ایرانشهر برای تکمیل کریدور ریلی شرق کشور و اتصال بندر شهید بهشتی چابهار به شبکه ریلی آغاز شد که بسیار ارزشمند است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: وزیر صنعت، معدن و تجارت که همراه رئیس جمهور به استان سفر کرده بودند، از بازارچه مرزی میرجاوه بازدید کرده و تسهیل تجارت در پایانه مرزی و رفع موانع صادرات و واردات در در پایانههای مرزی استان را تاکید کردند که این موضوع برای اهالی منطقه، استان و حتی کشور بسیار مهم و اثربخش است.
وی اضافه کرد: افتتاح واحد سنگ شکن و معدن تولید شن و ماسه شهر نوک آباد تفتان در جنوب سیستان و بلوچستان با حضور وزیر وزیر نیرو و ساخت ۲۵ هزار واحد مسکونی در سیستان و بلوچستان که طبق گفته وزیر راه و شهرسازی درحال انجام است، نوید بخش توسعه و آبادنی استان در ماههای آینده را میدهد.
مالکی یادآور شد: در این سفر توافق نامه ۳۹ طرح ویژه سرمایه گذاری در حوزههای معدن، کشاورزی و شیلات با حضور رئیس جمهور در جمع فعالان اقتصادی استان سیستان و بلوچستان امضاء شد که میتواند به رفع بسیاری از دغدغههای استان کمک کند.
نماینده مردم زاهدان در مجلس اضافه کرد: همچنین طبق گفته معاون اجرایی رئیس جمهور در این سفر، مبلغ ۱۲۴ هزار میلیارد تومان (۳۴ هزار میلیارد تومان از بودجههای عمومی دولت، ۲۰ هزار میلیارد تومان از بانکها و ۷۰ هزار میلیارد تومان از شرکتها و هلدینگهای بزرگ) برای توسعه و آبادانی استان سیستان و بلوچستان اختصاص خواهد یافت که نشانه توجه دولت به بهبود شرایط این استان است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه رویکرد دولت چهاردهم رفع مشکلات و دغدغههای استان سیستان و بلوچستان است، افزود: سیستان و بلوچستان بزرگترین و جوانترین استان کشور است. ولی متاسفانه در ادوار گذشته از ظرفیت ممتاز مرزی، اقتصادی، تجاری و ترانزیتی آن به ویژه در منطقه چابهار به درستی استفاده نشده است. اما رئیس جمهور در سفر خود به استان رفع این دغدغهها را به درستی هدفگذاری و در مرحله اجرا قرار داد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره وفاق ملی که رئیس جمهور از ابتدای آغاز دولت چهاردهم به آن توجه داشته است، یادآور شد: استان سیستان و بلوچستان همیشه بر پایه وحدت حرکت کرده و تاریخ وحدت شیعه و سنی مردم استان دلیل همین واقعیت است.
مالکی خاطرنشان کرد: پیش از این فرزندان استان سیستان و بلوچستان در دستگاههای اجرایی کشور حضور داشتند و دولت چهاردهم نیز بر پایه وفاق ملی، بهره بردن از همه ظرفیت های استان را در دستور کار دارد تا حضور افراد مجرب و متخصص از اهل سنت در استانداری و بخشهای دیگر دستگاههای اجرایی سبب خوشبینی مردم این منطقه شود و رفع مشکلات استان شتاب بیشتری بگیرد.
به گزارش ایرنا، «مسعود پزشکیان» و هیات همراه صبح پنجشنبه یکم آذرماه ۱۴۰۳ در نخستین سفر استانی دولت چهاردهم به استان سیستان و بلوچستان سفر کردند.
در این سفر محمدجعفر قائم پناه معاون اجرایی، محسن حاجی میرزایی رئیس دفتر، عبدالکریم حسینزاده معاون توسعه روستایی و مناطق محروم، زهرا بهروز آذر معاون امور زنان و خانواده، علی ربیعی دستیار اجتماعی، حسین افشین معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش، فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی، محمد اتابک وزیر صمت و عباس علی ابادی وزیر نیرو همراه رئیسجمهور بودند.
بازدید از پارک علم و فناوری زاهدان، دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران، نشست با فعالان اقتصادی، سران طوایف، فرهیختگان، نخبگان و اقشار مختلف، جلسه با فعالان سیاسی و اجتماعی و نشست درخصوص ۳۳ مصوبه دولت برای استان از مهمترین برنامههای نخستین سفر پزشکیان و هیات همراه به سیستان و بلوچستان بود.
اعضای هیات دولت نیز با حضور در شهرستانهای استان ضمن ابلاغ سلام رئیس جمهور و شرکت در اجتماعات مردمی، بخشی از خدمات دولت و پروژههایی که دولت برای حل مسائل مردم در بخشهای مختلف این استان در نظر گرفته شده را افتتاح کردند و در پایان این سفر نیز در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان به ارایه گزارشی از بازدیدهای میدانی خود پرداختند.
سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان در سه دوره زمانی مختلف برنامهریزی شده که مرحله اول آن شامل سفر یک روزه به شهرستان زاهدان است که روز گذشته انجام شد و در ادامه ۲ سفر یک روزه به شهرستانهای چابهار و زابل برای آینده برنامهریزی شده است.
منبع