محمدرضا قربانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شرکت های دانش بنیان در سال ۱۴۰۲، چهار هزار و ۸۳۰ میلیارد ریال از فروش محصولات خود درآمد کسب کرده بود.
وی، افزایش توان و تعداد شرکت ها را مهمترین دلیل رشد فروش دانست و تصریح کرد: صنایع غذایی، الکترونیک، مکانیک، قطعات و ماشینآلات ، شیمی، متالورژی و معدن، فناوری اطلاعات، ارتباطات و نرمافزار و هنر، صنایع دستی و صنایع خلاق بیشترین تولیدات دانش بنیان استان است.
رییس پارک علم و فناوری خراسانشمالی ادامه داد: در این مدت شرکت های دانش بنیان، فناور و نوآور استان خراسان شمالی ۵۰۹ هزار و ۶۸۶ دلار محصول صادرات داشتند.
وی با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان، فناور و نوآور استان نسبت به مدت مشابه ۱۴۰۲ کاهش صادرات داشته اند تصریح کرد: در مدت مشابه پارسال این شرکت ها حدود یک میلیون و ۴۱۸ هزار دلار صادرات انجام دادند.
رییس پارک علم و فناوری خراسانشمالی تصریح کرد: افزایش قیمت مواد اولیه به دلیل تغییر نرخ ارز پایه از نیمایی به سنایی، کاهش قدرت رقابت با رقبای خارجی مثل کشورهای ترکیه و روسیه افزایش قیمت محصول داشتن از عوامل کاهش صادرات در سال جاری از ناحیه شرکت های دانش بنیان است.
وی افزود: همچنین این واحدها در ۶ ماهه اول امسال مشغول به تحویل سفارش های سال گذشته بودند و سفارش های جدید در ۶ ماهه دوم تحویل خواهند داد تا جریان درآمدی از صادرات تا پایان سال داشته باشند.
قربانی محصولات صادراتی شرکت های دانش بنیان، فناور و نوآور را شامل محصولات پودر آلفا آلومینا و شمش منیزیم، محصولات پلی اتیلن و عسل عنوان کرد و گفت: این محصولات به کشورهای هدف از جمله عراق، ترکمنستان، گرجستان، آذربایجان، روسیه و قزاقستان صادر شده است.
وی تعداد شرکت های دانش بنیان، فناور و نوآور را ۱۴۲ واحد و شرکت های صنایع خلاق را ۲۸ واحد ذکر کرد و افزود: از مجموع شرکت های استان خراسان شمالی ۳۲ شرکت دانش بنیان هستند.
خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.
سهم اشتغال در این استان در سه بخش کشاورزی با ۳۹.۶ درصد، صنعت با ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است.
منبع