به گزارش ایرنا از معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، زهرا بهروز آذر صبح امروز جمعه دوم آذر با آرمیدا سالشیا آلیس جابانا دبیر اجرایی کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه(ESCAP) در شهر بانکوک ملاقات کرد. در این ملاقات که در حاشیه نشست وزرای آسیا و اقیانوسیه برای بررسی پیشرفت های حاصله از اجرای اعلامیه پکن برای برابری جنسیتی صورت گرفت، ۲ طرف به تبادل نظر درخصوص راههای افزایش همکاریها پرداختند.
بهروز آذر در این دیدار ضمن اشاره به تاثیرات منفی تحریم های ظالمانه یکجانبه و مشکلات زیست محیطی بر کیفیت زندگی زنان و کودکان در ایران، ابراز امیدواری کرد: با کمک اسکاپ، برای بالا بردن تاب آوری زنان در مقابل بحران ها و بلایای طبیعی پروژه هایی تعریف و اجرا شود.
وی سپس به تبیین دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه زنان و خانواده از جمله کاهش شکاف جنسیتی در امر آموزش به سه درصد پرداخت که از سوی آلیس جابانا مورد قدردانی قرار گرفت.
همکاری با ایران به ویژه در زمینه مقابله با بیابان زایی و ریزگردها
دبیر اجرایی اسکاپ نیز ضمن تشکر از حمایت و میزبانی کشورمان از دفتر اسکاپ در تهران، بر آمادگی مجموعه خود برای گسترش همکاری ها و تبادل تجربیات با جمهوری اسلامی ایران به ویژه در زمینه مقابله با بیابان زایی و ریزگردها را تاکید کرد.
آلیس جابانا در این دیدار، علاقه و تلاش دختران و زنان جوان ایرانی به علم آموزی و گسترش فناوریهای نوین را ستود و خواستار همکاریهای بین المللی و انتقال تجربیات کشورمان به سایر کشورها شد.
کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) یکی از ۵ کمیسیون منطقهای شورای اقتصادی اجتماعی سازمان ملل متحد (ECOSOC) است.
این کمیسیون در راستای افزایش فعالیتهای اقتصادی در آسیا و شرق دور و همچنین تقویت ارتباطات بین این منطقه و سایر مناطق جهان در سال ۱۹۴۷ بر اساس قطعنامه شورای اقتصادی اجتماعی تأسیس شد.
توانمندسازی زنان، حمایت از خانوادهها و انتقاد از بیتوجهی جهانی به حقوق بشر در غزه و لبنان
زهرا بهروز آذر همچنین در نشست اسکاپ (کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیای جنوبی و اقیانوسیه) سخنرانی کرد و در ابتدای سخنان خود با اشاره به اهمیت سیامین سالگرد تصویب سند پکن، تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران همواره با رعایت اصول قانون اساسی و آموزههای اسلامی، برای پیشرفت وضعیت زنان گام برداشته است.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به دستاوردهای چشمگیر ایران در حوزه آموزش، بهداشت، علوم و فناوری، و کارآفرینی، نقش برجستهٔ زنان ایرانی در این حوزهها را مورد تأکید قرار داد.
بهروز آذر همچنین به رشد مشارکت زنان در عرصههای اجتماعی و اقتصادی پرداخت و با اشاره به سیاستهای دولت چهاردهم در حمایت از زنان، خانوادهها، بهویژه خانوادههایی که توسط زنان سرپرستی میشوند، اظهار داشت: دولت در راستای توانمندسازی اقتصادی زنان و افزایش دسترسی آنان به امکانات و خدمات اجتماعی، برنامههای ملی دارد.
برنامههایی برای توسعه کارآفرینی زنان و حمایت از کسبوکارهای خانگی در دستور کار قرار دارد
وی به اهمیت اجرای سیاستهای کلی برنامهٔ هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی در زمینه رفع موانع رشد بانوان و افزایش مهارتهای شغلی آنها اشاره کرد و گفت: برنامههایی برای توسعه کارآفرینی زنان و حمایت از کسبوکارهای خانگی در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به مشکلات ناشی از تحریمها و تأثیر آن بر زندگی زنان، تأکید کرد: تلاشهای دولت و جامعهٔ ایران در مقابله با این چالشها نتایج مثبتی به همراه داشته است.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در پایان با انتقاد از سکوت جامعهٔ جهانی در قبال نقض حقوق بشر در غزه و لبنان، بر اهمیت همبستگی بینالمللی برای حمایت از زنان و کودکان تأکید کرد و افزود: تداوم این وضعیت تلاشهای جهانی در راستای عدالت اجتماعی را تحت تأثیر قرار میدهد.
این رویداد مهم سهروزه که از تاریخ ۱۹ تا ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴ در مرکز کنفرانس سازمان ملل متحد در بانکوک برگزار میشود، بیش از هزار شرکتکننده حضوری، شامل وزرا، مقامات عالیرتبه، نمایندگان جامعه مدنی و رهبران اجتماعی را گرد هم آورده است.
این کنفرانس در ادامه تعهداتی است که از زمان چهارمین کنفرانس جهانی زنان در سال ۱۹۹۵ انجام شده و بستری برای ارزیابی پیشرفتها، پرداختن به چالشها و تسریع تلاشها به سمت دستیابی به برابری جنسیتی مطابق با اعلامیه و برنامه اقدام پکن فراهم میکند.
گفتوگوهای سطح بالا درباره اقدامات سیاستی و اولویتها برای رفع نابرابری جنسیتی، جلسات عمومی و بحثهای موضوعی برای به اشتراک گذاشتن دانش، شناسایی کمبودها و بررسی چالشهای مرتبط با توانمندسازی زنان و دختران و برگزاری نمایشگاهها و رویدادهای جانبی که راهحلهای نوآورانه، همکاریها و داستانهای موفقیت از سراسر منطقه را به نمایش میگذارند، بخشهای مختلف این رویداد را تشکیل میدادند.
منبع