رسول شوری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: استقبال مردم از کشت این گیاه دارویی باارزش بسیار خوب و امسال سومین سال کشت باریجه در این منطقه است.
وی افزود: ۵۰ هکتار از این گیاه سال نخست و ۱۰۰ هکتار سال دوم کشت شد و امسال دامنه های شمالی این شهرستان برای کشت در نظرگرفته شده و تا چند روز آینده عملیات آغاز خواهد شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان جاجرم اضافه کرد: ۲۰۰ نفر از مردم این شهرستان اکنون در عرصه کشت گیاه دارویی باریجه فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه برداشت اصولی گیاهان دارویی هیچگونه آسیبی به بوته وارد نخواهد کرد ادامه داد: گیاه باریجه بعد از چند سال دوره استراحت برداشت میشود و مجدد چند سال در این محدوده بهره برداری صورت نمیگیرد تا دوره بازسازی گیاه کامل شود.
شوری بیان اینکه تشویق بهره برداران به کشت گیاهان دارویی و صنعتی در مراتع ضمن حفظ و احیای گیاهان بومی منطقه زمینههای اشتغال را نیز ایجاد میکند بیان کرد: هدف عمده این طرح نیز فراهم سازی درآمد و اشتغالزایی و کسب رونق اقتصادی است.
وی خاطرنشان کرد: کشت این گیاه مجاز مشروط است به این معنا که بهره برداری و حمل آن باید با مجوز اداره کل منابع طبیعی صورت گیرد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان جاجرم بابیان اینکه این گیاه در صنعت دارو، بهداشت و صنعت کاربردهای فراوانی دارد تصریح کرد: این محصول به صورت خام و بدون فرآوری قابلیت صادرات به دیگر کشورهای خارجی را دارد.
به گزارش ایرنا، زعفران، گل محمدی، اسطوخودوس، بانگو، بابونه آلمانی، نعناع فلفلی، موسیر، گل گاوزبان، زیر سیاه، باریژه، آویشن، رزماری، شیرین بیان، سیاه دانه، بومادران، تخم کدوی کاغذی، شیرین بیان، خارشتر، مریم گلی و تخم شربتی از جمله گیاهان دارویی است که در اراضی خراسان شمالی کشت می شود.
۳۰ درصد از مساحت استان درگیر خشکسالی خفیف، ۴۸.۲ درصد خشکسالی متوسط، ۱۴.۳ درصد با خشکسالی شدید و ۰.۷۴ درصد از وسعت استان با خشکسالی بسیار شدید مواجه است.
شهرستان جاجرم در جنوب غربی استان خراسان شمالی با مساحت سه هزار و ۶۵۴ کیلومتر دارای سه شهر جاجرم، سنخواست و شوقان، سه بخش، پنج دهستان و ۵۵ آبادی است.
منبع