وزیر کشور: باید مأموریت‌های جدید برای بسیج تعریف شود


به گزارش روز شنبه ایرنا از وزارت کشور، اسکندر مومنی در جمع مسئولان مرکز بسیج وزارت کشور با اشاره به وسعت حوزه ماموریت‌های وزارت کشور، رده های مختلف سازمانی و نهادهای تابعه این وزارتخانه، گفت: اگر ظرفیت‌های موجود مورد بررسی بیشتر قرار گیرند، سازوکارهای قابل گسترش هم برای کمک به قوام سازمان بسیج و هم کمک به حوزه‌های مختلف کشور به وجود خواهد آمد. بسیج وزارت کشور باید در همه بخش‌ها الگو و اول باشد چرا که این وزارتخانه همانند بسیج تا دورترین روستاهای کشور حضور دارد.

وی بسیج را یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران و میراث ماندگار حضرت امام(ره) دانست و افزود: بسیج نقشی به بلندای نقش انقلاب اسلامی در حفظ و حراست از کیان کشور و دستاوردهای انقلاب اسلامی ایفا کرده است.

وزیر کشور با اشاره به ایفای نقش مردم در صحنه‌های مختلف در قالب نیروهای بسیج از همان اوایل انقلاب اسلامی، گفت: ساختار مناسب بسیج موجب حضور هدفمند مردم در صحنه ها شده است.

مومنی افزود: حضرت امام(ره) در عین حفظ ساختارهای رسمی، سازمانی به نام بسیج را راه اندازی کردند تا این سازمان که مترادف با مردم اما به شکل سازمان یافته و هدفمند است در هرجایی از کشور که نیاز بود حضور یابد. خیل عظیم مردم در قالب نیروهای بسیج از دستاوردهای انقلاب و کشور محافظت کردند.

وی یکی از مهمترین عرصه‌های حضور بسیج را دوران دفاع مقدس دانست و یادآور شد: صدام با توجه به شرایط کشور در ابتدای انقلاب اسلامی پیش بینی کرده بود که در مدت یک هفته خوزستان را از کشور جدا و در مدت یک ماه نظام انقلاب اسلامی را ساقط خواهد کرد. در حالی که او نیروهای عظیم مردمی، قدرت رهبری حضرت امام و روحیه شهادت طلبی نیروهای بسیج را محاسبه نکرده بود.

وزیر کشور با اشاره به تجربه‌های خود در دوران جنگ تحمیلی، گفت: در اوایل تشکیل لشکر ۲۵ کربلا که یکی از لشکرهای سپاه بود حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر نیروهای کادر وجود داشت؛ در حالی که گاهی ساختار لشکر به ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر می رسید که همه از نیروهای مردمی تشکیل شده بودند. بسیاری از این افراد کارمند، معلم و … بودند و هنگام عملیات تحت عنوان فرمانده گردان و فرمانده تیپ ایفای نقش می کردند.

مومنی با اشاره به خاطره دیگری از همین دوران، اظهار کرد: در مقطعی به دلیل کمبود گردان‌های جنگی تصمیم گرفته شد که هر گردانی معین سه گردان دیگر شود؛ اتفاقی که پیش از این در عرصه نیروهای نظامی نظیر نداشت و توانست در مدت کوتاهی هر یک گردان را به سه گردان تبدیل کند.

وی با گرامیداشت یاد و خاططره همه شهدا به خصوص شهدای بسیجی، گفت: مقام معظم رهبری بر تشکیل، سازماندهی و گسترش بسیج در عرصه های مختلف مطالب بسیار ارزشمندی فرمودند و بسیار تاکید دارند، علی رغم اولویت عرصه نظامی اما فعالیت بسیج تنها مختص به این حوزه نیست و ورود هدفمند به عرصه های دیگر را تاکید دارند. بدین ترتیب ظرفیتی فراهم شده که همه افراد با توانایی ها و روحیات مختلف ایفای نقش کنند.

وزیر کشور با اشاره به شرایط بحرانی دوران کرونا و نقش بسیج در مقابله با آن، گفت: نیروهای بسیج جدای از ایجاد آرامش فکری، در عمل نیز در بسیاری از بیمارستان‌ها که با کمبود نیرو مواجه بودند، حضور پیدا کردند. این نیروها هم اکنون نیز در بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله پیشگام هستند.

مومنی سرزندگی بسیج را به فعالیت دانست و تصریح کرد: بسیج به فعالیت زنده است از این رو باید حتما مأموریت‌های جدید در حوزه های مختلف برای آن تعریف شود.

در بخش دیگری از این جلسه حسن صنعتکاران رئیس سازمان بسیج ادارات کشور ضمن گرامیداشت یاد و خاطره قریب ۲۲۰ هزار شهید بسیج و ۲۲ هزار شهید حوزه اداری کشور گفت: امروز بسیج به عنوان یک نیروی راهبردی و اساسی انقلاب اسلامی یک وظیفه مهم بر عهده دارد و آن به میدان آوردن همه ظرفیت های مردمی انقلاب اسلامی است.

وی درباره ماموریت بسیج ادارات گفت: بسیج ادارات در صدها حوزه مقاومت و هزاران پایگاه مقاومت بسیج در سراسر کشور در حال نقش آفرینی و انجام ماموریت هایش است

همچنین در ابتدای این نشست، حسن قشقایی فرمانده مرکز مقاومت بسیج وزارت کشور بخشی از فعالیت ها و اقدامات صورت گرفته در این مرکز را به استحضار حضار رساند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

رئیس‌جمهور زابل را به مقصد تهران ترک کرد

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «مسعود پزشکیان» و جمعی از اعضای هیات دولت که به …