کیودو نیوز: چین شناورش را از منطقه انحصاری اقتصادی ژاپن خارج می‌کند

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از این خبرگزاری، دولت پکن این موضوع را از طریق کانال‌های دیپلماتیک به توکیو اعلام کرده است.

بر همین اساس، انتظار می‌رود این اقدام به کاهش تنش‌ها بین دو کشور کمک کند. با این حال، چین هنوز این شناور را از منطقه خارج نکرده و ژاپن از پکن خواسته تا هر چه سریع‌تر این کار را انجام دهد.

این اقدام درحالی صورت می‌گیرد که توکیو از زمان تایید حضور این شناور در تابستان سال گذشته، بارها خواستار خروج آن از منطقه شده است.

این رسانه ژاپنی در گزارش خود می‌نویسد که انگیزه چین برای خارج کردن شناور مورد اشاره ظاهرا رسیدگی به موضوعات رو به افزایش دیپلماتیک با توکیو است تا بتواند بر روابط خود با ایالات متحده تمرکز کند؛ روابطی که پیش‌بینی می‌شود پس از آغاز به کار دولت دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا از سال آینده میلادی دچار تنش شود.

برهمین اساس، به نظر می‌رسد پکن تشخیص داده است اگر شناور خود را به سمت خط میانه‌ای که منطقه انحصاری اقتصادی چین و ژاپن را جدا می‌کند منتقل کند، کیفیت یا مقدار اطلاعاتی که از آن به دست می‌آید (مانند دمای آب یا جریان‌های اقیانوسی) تغییر زیادی نخواهد کرد. این موضوع در دیدارهای اخیر مقامات دو کشور و همچنین در مذاکرات دریایی که مهر گذشته در توکیو برگزار شد، مورد بحث قرار گرفت.

منطقه انحصاری اقتصادی ژاپن (EEZ) فضایی در دریا است که بر اساس قوانین بین‌المللی کشورها حق حاکمیت بر منابع طبیعی آن مانند ماهیگیری، نفت و گاز را دارند. این منطقه تا ۲۰۰ مایل دریایی (تقریبا ۳۷۰ کیلومتر) از خط ساحلی کشورها امتداد دارد.

در مورد چین و ژاپن، اختلافاتی درباره مرزهای منطقه انحصاری اقتصادی به‌ویژه در دریای شرق چین وجود دارد. هر دو کشور ادعا می‌کنند که مرز این منطقه باید متفاوت باشد.

ژاپن از اصل خط میانه استفاده می‌کند، که مرز را در نقطه میانی بین خطوط ساحلی دو کشور تعیین می‌کند. اما چین بر اساس اصول تاریخی و جغرافیایی، منطقه‌ای گسترده‌تر را برای خود ادعا دارد که با منطقه ادعایی ژاپن هم‌پوشانی دارد.

یکی از نقاط مناقشه‌آمیز جزایر سنکاکو (چین این جزایر را دیائویو می‌نامد) است که تحت کنترل ژاپن است، اما چین نیز بر آن‌ها ادعا دارد. این اختلافات باعث بروز تنش‌های دیپلماتیک و نظامی بین دو کشور شده است.

همچنین وزارت امور خارجه چین پیش‌تر اعلام کرده بود که این شناور برای نظارت بر جریان‌های اقیانوسی و وضعیت آب‌وهوا نصب شده است، اما برخی ناظران احتمال داده‌اند که این اطلاعات برای مقاصد نظامی نیز استفاده شده باشد.

برهمین اساس، شیگرو ایشیبا نخست‌وزیر ژاپن در دیدار خود با شی جین‌پینگ رئیس‌جمهوری چین که در پرو برگزار شد، نگرانی‌های خود را درباره وضعیت دریای شرقی چین و افزایش فعالیت‌های نظامی پکن ابراز کرد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

روزنامه‌های صبح یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

تعرفه برق، حسن روحانی، درخواست مردم درخصوص جمع آوری معتادان و… از موضوعات داغ روزنامه‌های …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ