کشاورزانی که می‌توانند برق بکارند

به گزارش ایرنا، خورشید یک منبع انرژی پایان‌ناپذیر است که با آن می‌شود انرژی پاک را تولید کرد و با نور آن برای گرمایش، روشنایی و خنک کردن خانه‌ها و ساختمان‌ها، تولید برق، گرم کردن آب و انواع فرآیندهای صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برخی از متخصصان این بخش اعلام می‌کنند که « فناوری مورد استفاده برای به دست آوردن و جمع‌آوری انرژی خورشید به طور دائم در حال تحول است، از جمله این فناوری‌ها لوله‌های آبگرم کن پشت‌بام، سلول‌های فتوولتائیک و آرایه‌های آینه و پنل‌های خورشیدی قابل حمل است».

کشاورزانی که می‌توانند برق بکارند

تولید نکردن گازهای گلخانه‌ای، نیاز نداشتن به سوخت‌های فسیلی در مقایسه با نیروگاه‌های گازی و سیکل ترکیبی، نصب و بهره‌برداری بسیار آسان و در زمان بسیار کوتاه و تامین برق پاک تجدیدپذیر در هر روز از سال حتی در روزهای ابری به مقدار محدود را از جمله قابلیت‌های نیروگاه‌های خورشیدی است.

به گفته برخی از کارشناسان، انرژی خورشیدی یکی از منابع انرژی ارزان، پاک، و بدون اثر مخرب زیست محیطی است که از دیرباز به روش های گوناگون مورد استفاده بشر قرار گرفته است.

عده‌ای از کارشناسان می‌گویند: یکی از مهمترین عوامل توسعه نیروگاه های انرژی خورشیدی ارتفاع است و مهمترین عامل فیزیکی در مکانیابی پتانسیل سایت نیروگاه، ارتفاع آن از سطح دریا است.

مناطق مرتفع به دلیل دریافت انرژی زیاد دارای پتاسیل بالاتری نسبت به مناطق قرار گرفته در دشت‌ها هستند که میزان جذب و یا بازتابش انرژی حرارتی پرتوهای خورشیدی در لایه‌های بالایی جو کاهش و انرژی دریافتی خورشید افزایش می‌یابد.

کشاورزانی که می‌توانند برق بکارند

بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری به دنبال انرژی خورشیدی

ارتفاع بالای چهارمحال و بختیاری از سطح دریا تا حدود ۲ هزار متر، یک فرصت برای جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای تولید انرژی‌های تجدیدپذیر به ویژه تولید انرژی خورشیدی است.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تامین برق از انرژی‌های تجدیدپذیر نسبت به ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی متمرکز کم هزینه‌تر است یادآور شد: با توجه به وجود زمین مناسب و تامین شبکه و ترانس، کشاورزان مشکلی برای ایجاد تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر ندارند نیازی به هزینه‌کرد جدید در این بخش نیست.

حسین برزگر روز شنبه در گفت وگو با ایرنا با تاکید بر اینکه رفع ناترازی برق از انرژی‌های تجدیدپذیر را باید به سمت بخش کشاورزی هدایت کرد، افزود: با توجه به وجود زیرساخت‌ها در بخش کشاورزی پیش‌بینی می‌شود با کمتر از۵۰ درصد هزینه‌ای که به روش معمول باید انجام داد می‌توان برای ایجاد برق از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر در بخش کشاورزی استفاده کرد.

وی ادامه داد: در این خصوص برای تولید ۵۰ کیلووات ساعت برق سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با بانک مهر ایران برای تامین منابع مالی برای ایجاد شبکه برق خورشیدی کوچک برای مزارع با هدف کاهش ناترازی برق تفاهم شده است.

به گفته برزگر، با این اقدام براساس برآوردهای انجام شده از محل فروش بخشی از برق تولیدی به دولت اقساط ماهانه قابل تامین است و بخش آورده اولیه که باید از سوی کشاورز تامین شود نیز مدلی طراحی شده که اگر به نتیجه برسد در سال زراعی پیش رو مشکلی در این خصوص در استان وجود نخواهد داشت.

وی ادامه داد: ایجاد انرژی‌های تجدیدپذیر در مزارع در راستای پایداری تولید در بخش کشاورزی و استفاده بهتر از منابع موجود از ضرورت‌های آینده این بخش است.

به گفته برزگر، ناترازی برق در سال زراعی گذشته موجب کاهش ۴۱ هزار میلیارد ریالی کاهش سطح برداشت محصول سطح زیر کشت در استان شده است.

رییس سازمان جهادکشاورزی استان می‌گوید: در زمان حاضر چهار هزار و ۳۰۰ واحد مصرف برق زیر۱۰۰ کیلووات شامل سه‌هزار و ۵۰۴ واحد کشاورزی دارای مجوز، ۲۲۰ مرغداری، ۳۵۰ گلخانه و ۱۵۰ تا ۲۰۰ پمپاژ کوچک در چهارمحال وبختیاری فعال است که با توجه به اهمیت امنیت غذایی؛ چاره‌اندایشی برای برطرف کردن مشکل ناترازی برق این واحدها ضروری است.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری بزرگ‌ترین مصرف‌کننده برق استان به شمار می‌رود اظهار داشت: در زمان حاضر بخش کشاورزی ۳۵ تا ۴۵ درصد برق کشاورزی استان را مصرف می‌کند.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: قطعی روزانه پنج تا هفت ساعت برق و ناترازی در این خصوص بخش کشاورزی این استان را با چالش روبرو کرد.

تجریه عشایر در استفاده از پنل‌های خورشیدی قابل حمل

مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری نیز می‌گوید: از سهمیه یک‌هزار و ۶۲۵ پنل خورشیدی پیش‌بینی شده برای این جامعه هدف تاکنون یک‌هزار دستگاه از سوی شرکت توزیع نیروی برق این استان تهیه و در بین جامعه عشایری توزیع شده است.

کشاورزانی که می‌توانند برق بکارند

محمد محمودی افزود: با توجه به ضرورت و براساس مصوبه هیات دولت مبنی براینکه جامعه عشایری برای برخورداری از نعمت برق باید به پنل‌های خورشیدی مجهز شوند تفاهم‌نامه‌ای با شرکت توزیع نیروی برق استان برای تامین و توزیع این پنل‌ها منعقد شد.

وی اظهار داشت: برای توزیع پنل‌های خورشیدی در بین جامعه عشایری ۵۰ میلیارد ریال اعتبار تامین شده است.

کشاورزانی که می‌توانند برق بکارند

چراغ نیروگاه انرژی خورشیدی روشن می‌شود

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری مهرماه امسال اعلام کرد: نیروگاه خورشیدی ۱۶۰ کیلوواتی قطب صنعتی هفشجان شهرستان شهرکرد تکیل و بهره‌برداری شد.

مجید فرهزاد تاکید کرد: این طرح در راستای ترویج بهره‌بری از انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر و مدیریت مصرف برق، نیروگاه خورشیدی ۱۶۰ کیلوواتی در قطب صنعتی هفشجان افتتاح و وارد مدار شد.

فرهزاد تصریح کرد: براساس بخشنامه‌های وزارت نیرو و ساتبا (سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق)، پنج واحد نیروگاه خورشیدی ۲۰ کیلوواتی دیگر در شهرک‌های صنعتی فرادنبه، سامان، هفشجان و دشتک مورد بهره‌برداری قرار گرفته و به شبکه برق متصل شده است.

وی یادآور شد: زمین مورد نیاز برای احداث نیروگاه ۵ مگاواتی در محمدآباد شهرستان سامان، نیروگاه‌ یک مگاواتی در قطب صنعتی شهرکرد – فرخ‌شهر و نیروگاه یک مگاواتی در دشت مرجن بروجن نیز تحویل سرمایه‌گذاران شد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در راستای تامین ۲۰ درصد از برق مصرفی دستگاه‌های اجرایی، شرکت گاز استان اقدام به نصب و راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی ۷۰ کیلوواتی برای مصرف داخلی آن شرکت کرده است.

فرهزاد گفت: تا پایان سال‌جاری حداقل ۳۰ واحد نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی (حمایتی) به شبکه برق متصل خواهد شد.

به گزارش ایرنا، تاکنون ۷۰ واحد نیروگاه خورشیدی طرح حمایتی در چهارمحال و بختیاری با ظرفیت تولید ۷۵۶ مگاوات‌ساعت در سال، وارد مدار شده است و برق تولیدی این نیروگاه‌ها در قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله از سوی سازمان ساتبا (سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق) با قیمت مطلوب خریداری می‌شود.

یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است و از مجموع زمین‌های چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمین‌های کشاورزی استان است.

هم‌اکنون ۷۹ هزار بهره‌بردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

پروژه راه‌آهن چهارمحال و بختیاری نیازمند چهار هزار میلیارد تومان اعتبار است

به گزارش ایرنا، جعفر مردانی روز شنبه در بازدید از پروژه راه آهن مبارکه – …