چالش‌های صنعت طلا در اصفهان، از سکه‌های تقلبی تا کاهش کارگاه‌های تولیدی

به گزارش ایرنا، صنعت طلا و جواهر یکی از قدیمی‌ترین و مهمترین صنایع کشور محسوب می‌شود که نه‌تنها به‌عنوان ذخیره ارزشمند بلکه به‌عنوان عامل اشتغالزایی و رونق اقتصادی نقش مهمی در توسعه و رفاه کشور ایفا می‌کند؛ با این‌حال، کارشناسان در اصفهان معتقدند مسائلی مانند تغییرات بازار و اتخاذ برخی سیاست‌های نادرست در سال‌های گذشته این صنعت را با چالش مواجه کرده است.

طلا و جواهر در استان اصفهان یک صنعت قابل توجه است به گونه‌ای که بخش قابل توجهی از مصنوعات طلای کشور در این خطه تولید می‌شود و اکنون ۶۶۳ کارگاه کددار طلا در آن فعال است اما بررسی آمار و اطلاعات نشان می دهد که این صنعت در اصفهان نیز در سال های گذشته با چالش‌هایی مواجه شده بطوریکه تعداد کارگاه‌های فعال کاهش یافته است.

به گفته عضو هیات مدیره اتحادیه طلا و جواهر استان اصفهان، رکود بازار مصنوعات طلا ناشی از سیاست‌هایی است که مردم را به سمت خرید سکه و طلای آب‌شده سوق داده است؛ این روند باعث کاهش تعداد کارگاه‌های تولید مصنوعات طلا در استان اصفهان شده و از یکهزار و ۶۰۰ کارگاه، اکنون تنها حدود ۳۰ درصد و با توان ۲۰ درصد فعالیت دارند.
ابراهیم حبیب‌اللهی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: وجود سکه‌های تقلبی، تولید پلاک‌های بی‌کیفیت، چالش‌های نظارتی و کاهش تمایل به خرید مصنوعات از جمله مواردی است که آینده این صنعت را تهدید می‌کند.

وی، یکی از معضلات بزرگ بازار طلا را ظهور سکه‌های تقلبی و پلاک‌های بی‌کیفیت دانست و گفت: این پلاک‌ها هرچند با بسته‌بندی‌های شکیل و قیمت‌های متنوع عرضه می‌شود اما به‌دلیل نبود نظارت کافی و ضعف در اطلاع‌رسانی، به‌ویژه در برخی شهرستان‌های اطراف که نظارت کمتری وجود دارد، به فروش می‌رسند.

این کارشناس با بیان اینکه تشخیص اصالت سکه‌هایی از جمله «پارسیان» به‌دلیل وجود نشانه‌های خاص و بسته‌بندی‌ ضد جعل تا ۸۵ درصد امکان‌پذیر است، تأکید کرد: تنها راه مطمئن برای خرید، مراجعه به فروشندگان معتبر و تأیید اصالت کالا توسط کارشناسان اتحادیه یا دادگستری است.

حبیب اللهی اضافه کرد: اتحادیه طلا و جواهر به‌منظور مقابله با تقلب، بسته‌بندی‌های ایمن و ضدجعل مشابه اسکناس طراحی کرده است که به‌طور مداوم به‌روزرسانی می‌شود اما تزریق سکه‌های ارزان‌قیمت توسط بانک مرکزی می‌تواند از ایجاد حباب قیمتی جلوگیری کرده و راهکاری مؤثرتر برای تنظیم بازار این نوع از سکه‌ها خواهد بود.

چالش‌های صنعت طلا در اصفهان، از کاهش کارگاه‌های تولیدی تا سکه‌های تقلبی

برای بهبود شرایط بازار طلا چه باید کرد؟

با توجه به چالش ها و مشکلات موجود در صنعت طلا، برخی کارشناسان راهکارهایی مانند عرصه سکه های ارزان قیمت توسط بانک مرکزی، تشویق به خرید مصنوعات طلا و پرهیز از خرید طلای دست دوم و آب شده را برای رفع این معضلات پیشنهاد می‌کنند.

عضو اتحادیه طلا و جواهر اصفهان تاکید کرد: تزریق مداوم سکه‌های ارزان‌قیمت و در وزن‌های مختلف توسط بانک مرکزی و دولت می‌تواند مانع ورود سکه‌های کادویی در بازار شود و اعتماد عمومی را بازگرداند.
حبیب‌الهی، نظارت اداره استاندارد را فصلی و محدود دانست و گفت: با بازرسی فصلی و سالیانه امکان رصد همه تخلفات وجود ندارد و باید با تقویت نظارت دائمی و تامین بودجه و نیرو در اداره‌هایی مانند استاندارد، امکان رصد بهتر بازار در سراسر کشور فراهم ‌شود.
وی، همچنین خواستار منع تولید سکه‌های پارسیان با شیوه کنونی و اصلاح روش تولید و عرضه آن شد و افزود: این سکه‌ها با شرایط فعلی نه‌تنها تأثیر مثبتی بر اقتصاد ندارند بلکه اعتماد عمومی را نیز خدشه‌دار می‌کنند.
وی تصریح کرد: تشویق به خرید مصنوعات طلا نیز باعث افزایش تولید، رونق صادرات و ایجاد اشتغال در زنجیره صنعت طلا خواهد شد و خرید مصنوعات طلا، کلید پایان رکود صنعت طلاست.

به گفته وی، در زمان حاضر در کشور مصنوعاتی از طلا تولید می‌شود که مردم می‌توانند با پرداخت کمترین نرخ دستمزد، طلایی با کیفیت و در عین حال نو و قابل استفاده روزمره را خریداری کنند و در عین حال حفظ سرمایه نیز انجام داده‌اند.

طلای آب شده نخرید

این کارشناس با بیان اینکه خرید طلای دست دوم یعنی خرید جنسی که اصالت آن مورد تایید و قابل رصد و پیگیری نیست، از مردم خواست از خرید طلای دست دوم اجتناب کنند زیرا نظارتی بر روی آن وجود ندارد و بیشتر طلاهای دست دوم در بازار با نرخ اجرت خاصی فروخته می‌شود که با بعضی از طلاهای نو و تولید روز برابر است.

حبیب‌اللهی تاکید کرد: مصنوعات نو در بازار ایران با فاکتور رسمی خرید و فروش می‌شوند درحالی‌که سکه‌های پارسیان یا طلای دست دوم هیچ فاکتور رسمی ندارد و خرید امن برای مردم، همان مصنوعات طلا هستند.

وی، خرید مصنوعات طلا به‌جای سکه و طلای آب‌ شده را گامی مؤثر در حمایت از صنعت طلا دانست و گفت: این کار علاوه بر اشتغال‌زایی در این حوزه و تامین معیشت هزاران نفر می‌تواند به رونق این صنعت کمک و اشتغال کارگران را حفظ کند.

کارشناس فلزات گرانبهای اداره کل استاندارد اصفهان نیز گفت: پلاک‌های پارسیان به‌عنوان یک نوع سرمایه‌گذاری کوچک بین مردم محبوبیت پیدا کرده‌اند اما با توجه به تقاضای بالا، نمونه‌های تقلبی نیز در بازار وجود دارد بنابراین شناخت راه‌های تشخیص اصالت این پلاک‌ها برای هر خریداری ضروری است.
سلمان طاهری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: وجود هولوگرام با کیفیت و مشخصات دقیق بر روی بسته‌بندی، نشان‌دهنده اصالت محصول است.

وی ادامه داد: همه اطلاعات مربوط به پلاک از جمله وزن، عیار، کد استاندارد و نام تولیدکننده باید به‌صورت خوانا و دقیق بر روی بسته‌بندی درج شده باشد.

وی همچنین به کیفیت بسته‌بندی این پلاک‌ها اشاره کرد و گفت: بسته‌بندی اصلی پلاک‌های پارسیان از کیفیت بالایی برخوردار است و هیچ‌گونه ایراد ظاهری مانند پارگی یا چسب‌خوردگی ندارد و رنگ پلاک باید یکدست و هماهنگ با رنگ طلای ۱۸ عیار باشد، پلاک‌های تقلبی ممکن است رنگ زرد غیرطبیعی یا رگه‌های رنگی داشته باشند.
وی تاکید کرد: پلاک‌های اصلی از لحاظ کیفیت ساخت بسیار بالا هستند و هیچ‌گونه ایراد ظاهری مانند خط و خش یا لکه ندارند.
این کارشناس به مردم توصیه کرد: موقع خرید همیشه به سراغ فروشندگان معتبر و دارای مجوز بروید و به این نکته توجه کنید که اگر قیمتی بسیار پایینتر از بازار برای یک پلاک پارسیان ارائه شد، امکان تقلبی بودن آن وجود دارد.
نهادهای نظارتی همواره اعلام کرده اند که قبل از خرید مصنوعات طلا می توان با اضافه کردن حرف G به کد شناسایی طلا و ارسال آن از طریق پیامک به شماره ۱۰۰۰۱۵۱۷ از معتبر بودن تولیدکننده مطمئن شد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

قدرت بسیج مبتنی بر مکتب انقلابی آن است

به گزارش ایرنا، مهدی جمالی‌نژاد روز یکشنبه در مراسم صبحگاه مشترک مدیران کل و بسیجیان …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ