جهادگران علم و فناوری چهارمحال و بختیاری : بازار از محصولات فناورانه حمایت کند

به گزارش ایرنا، همزمان با هفته بسیج اختتامیه جشنواره و نمایشگاه دستاوردهای جهادگران علم و فناوری بسیج چهارمحال و بختیاری روز یکشنبه در مجتمع رفاهی لاله شهرکرد برگزار شد که کارآفرینان برتر در این جشنواره در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، مشکلات خود را عنوان کردند.

ضرورت حمایت از طرح‌های اشتغالزایی فناورانه

عده‌ای از فعالان در بخش شرکت‌های دانش‌بنیان و همچنین نخبگان بسیجی چهارمحال و بختیاری که طرح‌های نو و فناورانه را دارند، نبود حامی و بازاریابی، نبود حمایت برای فروش محصولات، کم بودن اعتبارات و نبود حمایت از سوی مسئولان دولتی را مهمترین مشکلات خود عنوان کردند.

جهادگران علم و فناوری چهارمحال و بختیاری : از محصولات فناورانه حمایت شود

مسئول کانون نخبگان بسیج شهرستان شهرکرد با اشاره به اینکه حمایت سرمایه‌گذار و بازار فروش محصول یکی از مهمترین مشکلات کارآفرینان و شرکت‌های دانش بنیان است گفت: یک واحد فناورانه و یا کارفرما و شرکت دانش‌بنیان برای ثبت ایده، اختراع و خلاقیت باید یک چرخه زمان‌بر و خسته‌کننده را پشت سر بگذارد تا محصول تولید و روانه بازار شود.

سید مرضیه حسینی در گفت و گو با ایرنا افزود: برای تولید یک محصول نوآور و فناور نیاز به حمایت سرمایه‌گذار است که جذب سرمایه‌گذار و حامی در استان چهارمحال و بختیاری به دلیل صنعتی نبودن استان بسیار سخت است.

به گفته وی، بازاریابی برای ارائه و همچنین فروش محصول یکی دیگر از مشکلات این حوزه است که با توجه به اینکه حمایت و خرید تولیدات داخلی در کشور نهادینه نشده است و برخی از مردم میل و رغبتی به خرید محصولات تولید داخل ندارند، بازاریابی به سختی انجام می‌شود.

وی با اشاره به استقبال برخی از مردم برای خرید و تهیه محصولات وارداتی بیشتر از محصولات ساخت داخل است گفت: برخی از مردم و مصرف‌کنندگان با این دید که محصولات وارداتی کیفیت بهتری دارند، از محصولات تولیدی کشور حمایت چندانی ندارند و این مساله باعث شده که محصولات تولید ایران بازار خوبی نداشته باشند.

حسینی درباره محصول فناورانه تولید خود می‌گوید: سه محصول آنتی‌کسیدان که در صنایع پلیمری استفاده می‌شود و کاتالیست مورد استفاده در صنایع پتروشیمی و محلول برای کاهش آبخواهی سیمان را تولید کرده‌ایم و بازار هدف و مشتری برای محصول یکی از مهمترین مشکلات این شرکت‌هاست.

تامین اعتبار مهمترین مشکل تولیدکنندگان

جهادگران علم و فناوری چهارمحال و بختیاری : از محصولات فناورانه حمایت شود

مدیر یک شرکت نوآور در طراح اسباب بازی نیز با اشاره به وضعیت اقتصادی حاکم بر کشور، حمایت از تولیدکنندگان و تامین اعتبار برای اجرای طرح‌های اشتغالزایی را یکی از راهکارهای حمایت از تولیدکنندگان عنوان کرد و گفت: تولیدکننده برای دریافت تسهیلات به خصوص تسهیلات ارزان قیمت با مشکلات فراوان روبرو است.

نادعلی عبدالهی که دانش‌آموخته علوم اجتماعی و از فرهنگیان استان می‌گوید: بعد از شیوع کرونا و توسعه فضای مجازی و همچنین استفاده کودکان نوجوانان از این فضا، کم‌تحرکی بین این گروه افزایش یافت و وابستگی کودکان به موبایل و فضای مجازی زیاد شد و برای کاهش این وابستگی ایده تولید این بازی را ارائه دادیم.

وی با اشاره به اینکه این بازی از سوی سازمان ملی تعلیم و تربیت و مرکز رشد و فناوری تاییدیه تولید دریافت کرده است گفت: با تولید این بازی از یکجانشینی و کم‌تحرکی بچه‌ها و نوجوانان جلوگیری می‌شود و همچنین فضا برای دور کردن بچه‌ها از فضای مجازی فراهم می‌شود.

عبداللهی اظهار داشت: برای تولید این اسباب‌بازی به سه میلیارد ریال تسهیلات نیاز است تا بتوان تولید این اسباب بازی را به تولید انبوه رساند.

نبود بازار مهمترین مشکل تولیدکنندگان

جهادگران علم و فناوری چهارمحال و بختیاری : از محصولات فناورانه حمایت شود

یکی از تولیدکنندگان بخش مشاغل خانگی که در زمینه تولید و تکثیر “میلورم” فعالیت دارد گفت: این محصول در صنعت طیور، شیلات و آبزیان و پزشکی(پروتئین و اسیدهای آمینه) و تغذیه انسان ( به عنوان منبع تامین پروتئین و فیبر) قابل استفاده است که نبود بازار فروش مهمترین مشکل تولیدکنندگان است.

خانم محمدی افزود: با استفاده ۲۵ درصد میلورم در جیره غذایی مرغداری‌ها علاوه بر بالا رفتن ارزش غذایی گوشت تولیدی، زمان پرورش مرغ تا ۱۰ درصد کاهش می‌یابد.

به گفته وی، در بخش آبزبان نیز مدت زمان رشد ماهی کاهش و ارزش غذایی ماهی افزایش و تلفات آبزیان نیز کاهش پیدا می‌کند.

محمدی افزود: از چند سال گذشته به عنوان تنها تولیدکننده میلورم در استان فعالیت دارم که به دلیل نبود بازار فروش و نداشتن حامی برای بازاریایی و فروش محصول با مشکل مواجه هستیم و اکنون بازار فروش این محصول به دست دلالان افتاده و سود تولید این محصول به جیب دلان می‌رود.

به گفته وی، با حمایت مسئولان و اختصاص تسهیلات می‌توان یک واحد تولید میلورم را در سطح شهرستان فارسان و یا استان ایجاد کرد تا زمینه اشتغال و همچنین تولید این محصول افزایش پیدا کند و دست دلالان برای بازاریابی محصول کاهش پیدا کند.

محمدی با اشاره به اینکه این شغل خانگی است و همه افراد در همه رده سنی و جنسیتی می‌توانند برای تولید این محصول اقدام کنند گفت: این محصول ۷۰ تا ۹۰ روزه قابل برداشت است، که برای فروش این محصول نیاز به بازار مناسب برای فروش است.

۷۵ ایده در شانزدهیمن جشنواره جهادگران علم و فناوری چهارمحال و بختیاری

جهادگران علم و فناوری چهارمحال و بختیاری : از محصولات فناورانه حمایت شود

مسئول سازمان بسیج علمی پژوهشی سپاه قمر بنی‌هاشم(ع) چهارمحال و بختیاری گفت: ۷۵ ایده به دبیرخانه شانزدهمین جشنواره جهادگران علم و فناوری در استان ارسال شد که ۶۵ دستاورد علمی در قالب ۶۲ تیم و شرکت دانش‌بنیان در بخش نمایشگاهی راه یافتند.

سرهنگ پاسدار محمد جواد تجویدی در آیین اختتامیه و افتتاح نمایشگاه جهادگران علم و فناوری که به همت بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه و همکاری مراکز آموزش عالی استان برگزار شد افزود: ۱۵ تیم فناور از بسیجیان در قالب طرح باقرالعلوم(ع) بسیج وابسته به موسسه شروع سازمان بسیج علمی پژوهشی استان با محوریت حل مساله، اقدام به ارائه طرح و دستاورد فناورانه در این آیین را داشتند.

به گفته وی، ۱۰ تیم فناور از مراکز رشد و خلاقیت سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان با ۱۳ عنوان طرح، چهار طرح دانش‌آموزی پایگاه‌های علمی سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری استان، ۲۸ شرکت دانش‌بنیان پارک و علم فناوری استان، ۱۰ شرکت دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد و ۲ شرکت دانش‌بنیان از دانشگاه علوم پزشکی استان در این بخش نمایشگاه حضور یافتند.

تجویدی گفت: این جشنواره با هدف امیدآفرینی و خودباوری به خصوص در بین جوانان، شناسایی و ارایه استعدادها و ظرفیت‌‍های نخبگی استان و احصاء مشکلات و موانع پیش راه حرکت دانش بنیانی استان و پیگیری رفع موانع و مشکلات از مهرماه سال جاری آغاز شد.

وی اظهار داشت: به تمام کسانی که ایده، طرح، اختراع آنها در جشنواره پذیرش شود گواهی حضور در جشنواره اهدا و به صاحبان سه ایده برتر و سه اختراع برتر جوایز نفیس نقدی پرداخت می‌شود و تمام طرح‌ها، ایده‌ها، اختراعات توسط هیات داوران و کارگروه‌های تخصصی بررسی می‌شود.

به گفته تجویدی، به ۳۵طرح، ایده، اختراع جهت تکمیل و ارائه نمونه آزمایشگاهی بین ۱۰تا۱۵۰میلیون ریال به صورت بلاعوض به عنوان حمایت مادی پرداخت می‌شود.

مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه حضرت قمر بنی‌هاشم (ع) چهارمحال و بختیاری افزود: طرح‌های برتر برای حمایت به سازمان بسیج کشور ارسال می شوند که پس از ارزیابی با توجه به سطح‌بندی انجام شده بین ۱۰۰ میلیون تا یک‌میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض دریافت می‌کنند.

تجویدی گفت: اختراعاتی که به مرحله سرمایه‌گذاری رسیده باشند سازمان بسیج علمی پژوهشی تا سقف ۲۰۰میلیارد ریال به صورت مشارکت در سود حمایت می‌کند.

به گزارش ایرنا، در سال گذشته ۱۳۰ طرح به پانزدهمین جشنواره ارسال شد که ۷۵ طرح پذیرش و سه طرح برتر انتخاب شدند و ۴۵ طرح مورد حمایت مادی و معنوی قرار گرفت.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

اجرای عمومی تئاتر در شهرکرد/ نمی‌شناسی‌ام ای دوست را بشناسید

به گزارش ایرنا، به طور معمول ممکن است اجراهای عمومی پس از جشنواره‌های تئاتر استانی …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ