به گزارش روز دوشنبه ایرنا از شبکه تلویزیونی بریکس، معاون زبان و آموزش پیشدانشگاهی دانشگاه دولتی روابط بینالملل مسکو وابسته به وزارت امور خارجه به عنوان یکی از برگزارکنندگان این رویداد گفت: در این جشنواره، حدود ۳۰۰ دانش آموز در پایههای هشتم تا یازدهم شرکت خواهند کرد.
ایگور پوتینتسف افزود: در این رویداد، دانشآموزان با تاریخ کشورهای بریکس، هویت فرهنگی اقوام مختلف، تنوع زبانی و همکاریهای بینالمللی در زمینه رسانهای آشنا خواهند شد.
معاون دانشگاه روابط بینالملل مسکو با اشاره به اینکه تقویت چندجانبهگرایی در فرایند توسعه و امنیت جهانی دستور کار اصلی اجلاس سران بریکس در کازان بود، اظهار داشت: آموزش متخصصان بینالملل مسلط به زبانهای کشورهای عضو گروه بریکس، یکی از عوامل کلیدی برای توسعه پویای روابط بین کشورها خواهد بود.
آنا لیسینا سردبیر پرتال اطلاع رسانی شبکه بین المللی تلویزیونی بریکس نیز گفت: در این جشنواره یک دوره آموزش تخصصی با موضوع سنت های کشورهای عضو بریکس به زبان رسانه برگزار میشود.
به گفته وی، اختصاص بخش ویژهای برای بلاگرهای کشورهای عضو گروه بریکس و پخش ویدیوهای کوتاه درباره سنتها و فرهنگ ملی در دستور کار این شبکه تلویزیونی است.
بنا بر این گزارش، دانشگاه دولتی روابط بین الملل مسکو وابسته به وزارت امور خارجه روسیه، متخصصان را در ۱۸ رشته در سطوح مختلف تربیت می کند. این دانشگاه ۵۳ زبان خارجی را آموزش می دهد و از این منظر، رکورد جهانی را به خود اختصاص داده است.
به گزارش ایرنا، شانزدهمین اجلاس سران گروه بریکس اول تا سوم آبان ۱۴۰۳ با حضور دکتر مسعود پزشکیان رئیسجمهوری اسلامی ایران و رؤسای هیأتهای هشت کشور دیگر عضو این گروه در کازان مرکز تاتارستان روسیه برگزار شد. روسیه در سال ۲۰۲۴ میلادی ریاست دورهای گروه بریکس را برعهده دارد و در این پیوند، برگزاری بیش از ۲۵۰ رویداد را در این سال، برنامهریزی کرده است که بخش زیادی از این برنامهها تاکنون اجرا شدهاند.
جمهوری اسلامی ایران از ابتدای سال ۲۰۲۴ (دیماه ۱۴۰۲) به همراه کشورهای مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی به گروه بریکس پیوست. کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی دیگر کشورهای عضو این گروه هستند.
برزیل در سال ۲۰۲۵ میلادی ریاست دورهای گروه بریکس را برعهده خواهد داشت.
منبع