به گزارش ایرنا از وزارت نیرو، «سالار آتشپر» خاطرنشانکرد: پیشبینی میشود تا پایان سال قرارداد اجرای طرح در چندین استان دیگر مبادله شود.
وی ادامهداد: سرمایه گذاران در ازای اجرای طرحها و تایید و صحت سنجی آن، اوراق صرفهجویی انرژی از ناشر دریافت خواهند کرد که قابل معامله در بورس انرژی خواهد بود.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه فضای کسب و کار ساتبا افزود: براین اساس قراردادهای اجرای دو طرح بهینه سازی و تعویض چراغهای پرمصرف با چراغها و لامپهای فوق کم مصرف (LED) در معابر شهری استانهای ایلام و خراسان رضوی با سرمایهگذاری حدود ۱۲ هزار میلیارد ریالی میان سرمایهگذاران بخش خصوصی، ساتبا و شرکتهای مشاور اندازهگیری و صحهگذاری انرژی، مبادله شد.
آتشپر گفت: با اجرای کامل طرح بهینهسازی و تعویض چراغهای پرمصرف با چراغهای کم مصرف (LED) در معابر شهری استانهای ایلام و خراسان رضوی در مجموع ۴۰ مگاوات از دیماند برق کشور کاسته میشود.
وی بیانداشت: اجرای این طرح با کاهش سالانه بیش از ۱۷۰ میلیون کیلووات ساعت صرفهجویی انرژی برق همراه خواهد بود که معادل انرژی تولیدی حدود ۳۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه حرارتی جدید و یا ۱۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در سمت عرضه است، ضمن آنکه با صرفهجویی بیش از ۴۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی، میتواند در رفع ناترازی این حوزه نیز موثر باشد.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه فضای کسب و کار ساتبا در باره جزییات مبادله قراردادهای اجرای دو طرح بهینه سازی و تعویض چراغهای پرمصرف با چراغها و لامپهای فوق کم مصرف ال ای دی در معابر شهری استانهای ایلام و خراسان رضوی ادامه داد: بهینهسازی و تعویض چراغهای پرمصرف روشنایی معابر استان خراسان رضوی به تعداد ۲۹۴ هزار و ۸۸۷ چراغ با سرمایهگذاری ۱۰ هزار و۷۰۳ میلیارد ریالی با کاهش توان مصرفی برق کشور به میزان ۳۵ مگاوات و صرفهجویی سالانه ۱۵۲ میلیون کیلووات ساعت در مصرف انرژی یکی از دو قرارداد مبادله شده است.
وی افزود: تعویض چراغهای پرمصرف روشنایی معابر استان ایلام به تعداد ۴۳ هزار و ۴۱۴ چراغ با سرمایهگذاری ۹۲۰ میلیارد ریالی با کاهش توان مصرفی برق کشور به میزان ۵ مگاوات و صرفهجویی سالانه ۲۱ میلیون کیلووات ساعت در مصرف انرژی، دیگر قرارداد مبادله شده اجرای بهینهسازی و تعویض چراغهای پرمصرف با چراغها و لامپ های فوق کم مصرف ال ای دی در معابر شهری است.
این مسئول گفت: برنامهریزی اجرای کامل طرحهای فوق در ساتبا تا قبل از اوج بار ۱۴۰۵ صورت گرفته است.
به گزارش ایرنا، با ابلاغ «دستورالعمل اعمال و تسویه گواهی صرفهجویی انرژی برق محقق شده در بازار بهینهسازی انرژی و محیط زیست» از سوی وزیر نیرو، امکان جذب هر چه بیشتر سرمایه و رشد سرمایهگذاری در این بازار در قالب طرحهای مورد تایید ساتبا فراهم شده است.
سرمایهگذاران در راستای آییننامه اجرایی «ایجاد بازار بهینهسازی انرژی و محیط زیست» مصوب شورای عالی انرژی و دستورالعمل اجرایی آن در بازار بهینهسازی انرژی ۶ مرحله اصلی را طی میکنند؛ این مراحل شامل نخست ارائه طرح پیشنهادی و محاسبات اقتصادی مطابق فرمت مورد تایید ساتبا و ارائه موافقتنامه با مصرفکننده انرژی، دوم ارزیابی و تصویب در نهاد تخصصی، سوم تصویب در کمیسیون صرفهجویی انرژی، چهارم عقد قرارداد سهجانبه میان متقاضی، ساتبا و V&M (اندازهگیری و صحهگذاری)، پنجم اجرای قرارداد و نظارت بر اجرای آن، ششم بررسی گزارشات دورهای V&M و صدور گواهی توسط ناشر گواهی است.
مطابق دستورالعمل مورد اشاره، گواهی صرفهجویی انرژی برق محقق شده در بازار بهینهسازی انرژی و محیطزیست، در سه نوع «گواهی بحرانی»، «گواهی اوج» و «گواهی عادی» توسط ناشر صادر میشود.
منبع