محقق چهارمحال و بختیاری گونه دورگه جدید از عروس سنگ را کشف کرد


به گزارش ایرنا، عروس سنگ گیاه بالشتکی است و با زیبایی خاصی در میان صخره‌ها و شکاف سنگ‌ها به شکل پشته‌ای رویش دارد.

این گیاه با نام علمی Dionysia از خانواده پامچالیان (Primulace) است که یک تیره‌ به نوع ایرانی – تورانی است و به کوه‌های به نسبت خشک منطقه Flora Iranica، از جنوب شرقی آناتولی و غرب ایران تا تاجیکستان و افغانستان محدود شده است.

عروس سنگ در رنگ‌هایی چون زرد، بنفش،صورتی مشاهده می‌شود.

به گزارش ایرنا، امین زراعتکار روز چهارشنبه در خصوص این گیاه شناسایی شده افزود: این کشف به افتخار و گرامیداشت یاد زنده یاد دکتر سید آهنگ کوثر از متخصصان آبخوان‌داری کشور و به نام Dionysia × kowsarana Zeraatkar&KhajoeiNasab نامگذاری شده است.

وی اظهار داشت: این گیاه حد واسط دو والد خود یعنی Dionysia bryoides و Dionysia diapensiifolia است.

این متخصص گیاه‌شناسی گفت: عروس سنگ گیاهی است که عمده مکان رویشی آن در ایران و در دامنه‌های زاگرس است و چهارمحال و بختیاری، به تنهایی، یک چهارم گونه های عروس سنگ‌های دنیا را داراست.

پیش از این نیز رییس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به تهیه شدن اطلس گونه گیاهی عروس سنگ در چهارمحال و بختیاری اعلام کرده بود: این استان به عنوان قطب مطالعاتی عروس سنگ می‌شود تا بتوان از ظرفیت مطالعاتی انجام شده در این استان در سایر استانها نیز استفاده کرد و کارهای مطالعاتی مشابه انجام نشود.

مریم مقانلو افزود: از سه سال گذشته توجه به گونه‌های گیاهی در کنار گونه‌های جانوری در سازمان حفاظت محیط زیست مورد تاکید قرار گرفته و انجام کارهای پژوهشی و مطالعاتی آغاز شده است.

وی اظهار داشت:براساس بررسی انجام شده در رویشگاه این گونه گیاهی، معدن‌یابی، سنگ کاوی، گنج‌یابی و کاوش قاچاقچیان و توسعه باغات و اراضی کشاورزی و تخریب صخره‌ها و رویشگاه‌های این گونه گیاهی از عوامل تهدید کننده این گونه گیاهی در کشور است.

مقانلو با اشاره به اینکه تنها ۱۱.۲ درصد مساحت کشور زیرپوشش حفاظت محیط زیست قرار دارد، گفت: براساس شرح وظایف این سازمان، اولویت حراست و حفاظت از گونه‌ها در مناطق تحت مدیریت است و اکثر گونه‌های انحصاری خارج از حیطه کار محیط‌زیست است.

وی گفت: ۱۶ گونه گیاهی عروس سنگ خاص استان شناسایی شده است.

به گزارش ایرنا، ۴۶ گونه از این تعداد در ایران شناسایی شده که از این تعداد ۱۶ گونه انحصاری استان چهارمحال و بختیاری است.

براساس گزارش ایرنا، پیش از این نیز گزارشی با عنوان عروس سنگ صاحب اطلس شد از سوی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز شهرکرد منتشر شد که با استقبال برخی از کارشناسان و متخصصان قرار گرفت.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

نبود کارگر برای واحدهای مرغداری در استانی با نرخ بالای بیکاری

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در زمان حاضر برخی از …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ