آگاهی‌بخشی در خصوص ویروس ایذر یک ضرورت رسانه‌ای


به گزارش ایرنا، بنا بر گفته عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی تاکنون ۲۴ هزار بیمار مبتلا به ایدز در کشور شناسایی شده است که از این تعداد ۱۹ هزار نفر تحت درمان قرار گرفته و ۹۳ درصد آنها پاسخ مثبت به درمان داشته‌اند.

به گفته کارشناسان علائم ظاهری بیماری ایدز گاهی تا ۱۰ سال بروز نمی‌کند و فقط با انجام آزمایش می‌توان آن را تشخیص داد و باید در صورت ابتلا درمان را سریع‌تر آغاز کرد از همین رو پویش تست HIV همزمان با سراسر کشور در نقاط مختلف استان چهارمحال و بختیاری نیز فعال شده است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اعلام اینکه آمار تعداد مبتلایان به ویروس HIV محرمانه است و نمی‌توان در این خصوص اطلاعاتی ارائه داد گفت: ۹۰ درصد بیماران شناسایی شده تحت درمان قرار دارند.

اصغر نوروززاده با اشاره به راه‌اندازی پویش “من هم تست HIV می‌دهم” اظهار داشت: در قالب این پویش که از ۲۰ آبان آغاز شده است تاکنون ۵۰۰ نفر به پایگاه‌ها مراجعه کرده و سلامتی خود را آزمایش کردند.

وی افزود: تمامی افرادی که تاکنون در این پویش تست داده‌اند در سلامتی قرار دارند و نتیجه آزمایش‌ها منفی اعلام شده است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با اشاره به وجود ۱۲ پایگاه دیده‌ور ثابت آزمایش HIV در استان تصریح کرد: علاوه‌بر آن ۱۲ پایگاه موقت اطلاع‌رسانی و ۲ مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری و کلینیک سیار در تمامی شهرستان‌های استان فعال شده است.

نوروززاده با بیان اینکه بسیاری از مبتلایان به ویروس HIV از بیماری خود اطلاع ندارند، توصیه کرد تا افراد برای اطمینان از سلامتی خود در این پویش شرکت کنند.

وی تصریح کرد: تست تشخیص ویروس HIV در مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری و به صورت محرمانه و رایگان در دسترس است.

نوروززاده یادآور شد: HIV یک بیماری عفونی قابل کنترل است که در صورت درمان به موقع فرد مبتلا بدون علائم و عوارض ایدز می‌تواند عمر طبیعی داشته باشد.

به گزارش ایرنا، ایدز یک بیماری کشنده است که با ویروس HIV ایجاد می‌شود و با ورود این ویروس به بدن از طریق تماس جنسی، تزریق خون آلوده و بند ناف جنین، قدرت دفاعی بدن روز به روز کاهش می‌یابد و هر میکروبی فرصت بیمار کردن فرد را پیدا می کند.

متخصصان امر تاکید دارند که این بیماری از طریق نشستن در کنار یکدیگر، روابط عادی اجتماعی مثل سوار شدن در اتوبوس و تاکسی و استفاده از تلفن های عمومی، غذا خوردن، آشامیدن و یا استفاده از قاشق و چنگال، لیوان، وسایل، ظروف غذاخوری، اشک، بزاق، از راه هوا (عطسه و سرفه) و نیش حشرات نیز به دیگران منتقل نمی‌شود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

نبود کارگر برای واحدهای مرغداری در استانی با نرخ بالای بیکاری

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در زمان حاضر برخی از …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ