مهمترین تهدید کشور از دست دادن نیروی انسانی متخصص است


به گزارش خبرنگار ایرنا مهدی قاسمی علی‌آبادی روز چهارشنبه در مراسم نکوداشت خیران دانشگاه‌ساز دانشگاه بیرجند افزود: در کشورهای همسایه، سرمایه‌گذاری‌های زیادی در حوزه فناوری‌های نوین، هوش مصنوعی و سایر در حال انجام بوده که احتمال جذب نیروی متخصص ایرانی در آینده نزدیک زیاد است.

وی با تاکید بر اینکه برای این تهدید بزرگ در کشور باید فکر و چاره‌اندیشی شود ادامه داد: سیاست‌گذاری برای جذب نیروی انسانی متخصص در کشور به منظور کند شدن روند خروج از کشور و جذب کشورهای دیگر امری ضروری است.

مشاور وزیر و دبیر ستاد خیرین آموزش عالی با بیان اینکه علم و دانش مهمترین گوهر همه جوامع است افزود: انسان در طول سالیان متمادی و قرن‌ها تلاش کرده خود را به برترین مخلوق خداوند تبدیل کند چراکه همه کائنات در اختیار انسان است، البته این برتری‌جستن و حکمرانی بر عالم به برکت استفاده از علم و دانش و نهاد علم است.

وی ادامه داد: انسان‌های زیادی در طول تاریخ بشریت از توان و تمکن خود استفاده کرده‌اند تا این اتفاق مهم رخ دهد و ثمره تلاش آنها در کشور سبب شده نهاد علم همچنان به کار خود ادامه دهد.

قاسمی علی‌آبادی اضافه کرد: چشم امیدواری همه مردم در شرایط حساس جامعه بر این است که نهاد علم و دانشگاه‌ها بتوانند مسائل جامعه را حل کند و کشور در شرایط بهتری قرار گیرد که در این میان نهاد دانشگاه از تمرکز و اهمیت خیلی زیادی برخوردار است.

وی تاکید کرد: در دولت و حاکمیت بدون پشتوانه افرادی مانند خیران، کارآفرینان و فعالان اقتصادی برای توسعه دانشگاه و نهاد علمی نمی‌توانیم ادامه مسیر دهیم لذا از تلاش‌ها و مساعدت‌های این قشر قدردانی می‌کنیم.

مشاور وزیر و دبیر ستاد خیرین آموزش عالی یادآور شد: خراسان جنوبی به عنوان استانی دانشگاهی از حضور عالمان بزرگ دین و حوزه فناوری و علم سرآمد است و بزرگانی همچون پدر علم جغرافیا، پدر علم تعلیم و تربیت، پدر علم ارتباطات، پدر علم سم شناسی فرزند این سرزمین هستند

وی گفت: خیرانی که به دانشگاه‌ها کمک می‌کنند نیز می‌‍توان در همین ردیف قرار داد چراکه بدون حضور آنها و کمک به توسعه دانشگاه‌ها این مهم محقق نمی‌شد، این بزرگان حاصل توسعه نهاد علم و دانشگاه هستند.

رئیس دانشگاه بیرجند هم گفت: این دانشگاه با قدمت نیم قرن فعالیت علمی، پژوهشی و با تقدیم خدمات فرهنگی و اجتماعی توانسته به برکت وجود فرهیختگان و نیک اندیشان به عنوان میراث دار مدرسه شوکتیه در مسیر رشد و تعالی باشد و به میدان بزرگترین مرکز آموزشی شرق کشور تبدیل شود.

احمد لامعی‌گیو افزود: این دانشگاه در مسیر تلاش و حرکت در جهت اهداف آموزش عالی و به میمنت نظام جمهوری اسلامی دارای ۱۰ دانشکده، ۱۱ دانشکده اقماری و ۱۲ هزار و ۴۳۱ دانشجو در مقاطع سه گانه کاردانیف کارشناسی و دکتری است.

وی ادامه داد: همچنین در این دانشگاه ۶۰۰ دانشجوی بین‌الملل از کشورهای افغانستان، نیجریه، بنگلادش، ۳۷۵ عضو هیات علمی در ۵۰ گروه آموزشی و ۲۸۰ رشته و گرایش مشغول تحصیل و پژوهش هستند.

رئیس دانشگاه بیرجند از علی اکبر فلاحی به عنوان بزرگترین خیر بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در این دانشگاه نام برد و اظهار کرد: این خیر دانشگاه‌ساز مردمی بزرگ‌منش، دارای مناعت طبع بلند، دلی آکنده از محبت و مهروزی و دستانی گشاده از بخشندگی است.

وی عنوان کرد: خداوند به بسیاری از افراد نعمت تمکن بخشیده اما شاید دست سخاوتمندی نداشته باشند، لذا همراهی و همکاری این خیر بزرگ را در عرصه خدمت و علم ارج می‌نهیم و قدردان این تلاش‌ها و مساعدت‌ها هستیم.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

۲ هزار و ۲۶۰ میلیارد ریال سهام خراسان جنوبی تعیین تکلیف شد

سید محمد اسماعیل فاطمی روز چهار شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ