«محمدجعفر قائمپناه» در آستانه ۱۰۰ روزگی دولتِ وفاق میهمان خبرگزاری جمهوری اسلامی بود و علاوه بر ارایه گزارشی از اقدامات انجام شده دولت از زمان استقرار تاکنون، به سوالات خبرنگار ایرنا پاسخ گفت.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری در ابتدای این گفتوگو، ایرنا را خبرگزاری ملی ایران خواند و گفت: امیدوارم که خبرگزاری جمهوری اسلامی بتواند با آزادی و استقلال عمل نمای کامل و دقیقی از اخبار دولت چه مثبت و چه منفی را بدون هیچگونه سانسور و یا دغدغهای به سمع و نظر مردم برساند.
معاون اجرایی رئیسجمهور تاکید کرد: ایرنا باید به عنوان یکی از مهمترین رسانههای ملی ایران مورد توجه قرار گیرد تا بتواند هم نظرات مردم و هم عملکرد دولت را به گوش همه برساند و واقعیات را به تصویر بکشد.
وی با تاکید بر اینکه، رسانه بنیان اصلی مردم سالاری است، اظهار داشت: امیدوارم با حضور تیم جدید مدیریتی در ایرنا شاهد تحول در خبرگزاری رسمی نظام باشیم چرا که رویکرد اصلی دولتِ وفاق نیز آزادی بیان و آزادی اندیشه است.
گزینش باید فارغ از تنگ نظری، سلیقه شخصی و بدون هیچگونه تبعیض باشد
مسئول اداره امورگزینش کشور با اشاره به قانون مجلس شورای اسلامیدرباره لزوم گزینش در جذب نیروی انسانی در نهادها، سازمانها، وزارتخانهها و موسسات دولتی، گفت: دکتر پزشکیان در ایام انتخابات بر پیگیری سیاستهای کلی ابلاغی از سوی رهبر تاکید داشت. رهبر معظم انقلاب در بند ۳ سیاستهای ابلاغی، بر گزینش شایستگان به دور از تنگ نظری، سلیقه فردی یا گروهی و بدون هیچگونه تبعیضی تاکید داشتند. ما باید در گزینش نوآوری داشته باشیم تا بر اساس رهنمودهای کلی رهبر انقلاب، سیاست کلی نظام و قانون مجلس بتوانیم جوانان به خصوص کسانی که داناتر، عالمتر و شایستهتر هستند را در بدنه اجرایی دولت جذب کنیم و امیدوارم به تدریج این امر محقق شود.
وی افزود: جوانان ما باید امیدوار شوند که اگر علاقمند باشند می توانند در بدنه دولت به کار گرفته شوند. این امید برای جامعه ما ضروری و نشاط آور است و با گزینش صحیح نخبگان، میتوانیم جلوی فرار مغزها از کشور را بگیریم.
آغوش پزشکیان برای تمام سلایق و دیدگاهها باز است
قائمپناه با ارزیابی عملکرد ۱۰۰ روزه دولتِ وفاق،گفت: دکتر پزشکیان در ایام انتخابات تاکید داشتند که یک گروه، دسته و یا جریان فکری خاص به تنهایی قادر به اداره کشور نیست و این مهم را به عنوان یکی از شعارهای محوری خود مطرح کردند. پس از انتخابات نیز کابینه در راستای عمل به این وعده تشکیل شد. بنده در جلسهای که رقیب انتخاباتی دکتر پزشکیان برای تبریک آمد، حضور داشتم. رئیس جمهور به صراحت به ایشان اعلام کرد که اگر فردی دارید که میتواند به دولت کمک کند معرفی کنید؛ درحالی که هنوز تنفیذ صورت نگرفته بود که این نشان از آغوش باز دکتر پزشکیان برای پذیرش تمام سلایق و دیدگاههاست.
معاون اجرایی رئیسجمهور با مرور تشکیل شورای راهبری دولت چهاردهم و روند انتخاب وزرا، تصریح کرد: در این دولت برخی از وزرای دولت قبل به کار گرفته شدند. حداقل سه تا چهار تن از اعضای دولت قبل را با کمی جابجایی به کار گرفتیم و اکنون از اغلب تفکراتی که در عرصه سیاسی و در چارچوب نظام جمهوری اسلامی فعال هستند در دولتِ وفاق حضور دارند.
وی با ابراز تاسف نسبت به بی توجهی به زنان به عنوان نیمی از ظرفیت جامعه، اظهار داشت: هنوز هم به اندازهای که باید به بانوان توجه نشده است اما در دولتِ وفاق چهار خانم در هیات دولت حضور دارد؛ ۲ خانم به عنوان معاون رئیس جمهور، یک وزیر امور زیربنایی و سخنگوی دولت خانم هستند. درخصوص بکارگیری اقوام، برای اولین بار برادران اهل سنت در هیات دولت حضور دارند، ادعای ما این است که در سطح مدیران بالا و میانی، وفاق شکل گرفته است. در تمام معاونتهای وزارتخانهها نیز اقوام حضور دارند و بدون توجه به اینکه از چه قوم و چه مذهبی هستند بر اساس شایستگی به کار گرفته شدهاند.
دولت اعتقادی به خالصسازی ندارد/ راه گذشته را تکرار نمیکنیم
قائمپناه با اشاره به انتخاب استانداران سیستان بلوچستان، کردستان و خوزستان از میان اقوام بلوچ، کرد و عرب و همچنین انتصاب مدیران اهل تسنن برای اولین بار، گفت: بعضی از دوستان و همفکران ما از حضور افراد وابسته به جریان فکری مخالف و کسانی که در انتخابات برای رقیب دکتر پزشکیان تبلیغ کردند، انتقاد میکنند و ایراد میگیرند، در حالی که این ایراد نیست بلکه این عمل به وعدههای انتخاباتی دکتر پزشکیان است. قرار نیست، فقط گروه خاص وابسته به خودمان را در دولت حاکم کنیم. قرار بود از توانمندی همه افرادی که میتوانند به دولت کمک کنند، استفاده کنیم.
معاون اجرایی رئیسجمهور تاکید کرد: در سطح معاونان، در میان استاندارها و در سطح معاونان استاندارها این اتفاق افتاد. به دوستان و به کسانی که به تفکرات رئیسجمهور و برنامههایش علاقمندند، توصیه میکنم که اصراری بر این که مثل گذشته خالص سازی کنیم نداشته باشند. قرار نیست راه گذشته را تکرار کنیم.
وی تاکید کرد: هیچ گروه و دستهای حق ندارد، ایران، رهبری و یا جمهوری اسلامی را به نفع خود مصادره کند. ایران و جمهوری اسلامی متعلق به همه ایرانیان است؛ از بلوچی که در سیستان و بلوچستان است تا عزیز ترکی که در جلفاست، تا آن عزیزی که در سرخس و خرمشهر و در اقصی نقاط سراسر ایران است. همه ایرانیان باید در حاکمیت و سرنوشت خود سهیم باشند؛ تمام گرایشهای فکری، سیاسی، قومی و مذهبی باید سهمی در اداره کشور خود داشته باشند. باید این نگاه را اصلاح کنیم که اگر فقط یک گروه خاص حاکم شوند، مردم نیز این دیدگاه را نپذیرفتند.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری با اشاره به تحقق شعار وفاق در سفرِ دولت به سیستان و بلوچستان، تصریح کرد: در دیدارهای رئیسجمهور در زاهدان، تمام عزیزان حضور پیدا کردند. چه برادران بلوچ، چه برادران سنی با شور و اشتیاق از انتصاب استاندار استقبال کردند و حتی یک مورد مخالفت ندیدیم. اگر این نماد وفاق نیست پس چیست؟
انتقاد از تصدیگری دولتها در امور اقتصادی
قائم پناه با اشاره به اینکه رهبر انقلاب سالهاست که موضوع اقتصاد و معیشت مردم را به عنوان شعار سال انتخاب میکنند،گفت: متاسفانه در برخی زمینهها فرهنگسازی صورت نگرفته است، هنوز باورهایی ناشی از تفکرات ضد سرمایهداری و ضد کارآفرینی وجود دارد که باید اصلاح شود.
معاون اجرایی رئیسجمهور افزود: تورم، بیکاری و فقر در کشور، سه پدیده شوم اقتصادی است که باید به عنوان دشمن ملت تلقی شوند، اینها سالهای سال است که گریبانگیر ملت ماست، رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر رفع فقر، تبعیض و فساد تاکید کردهاند چرا که اینها به یکدیگر مرتبطاند، بنابراین اولین کاری که برای حل این معضلات باید انجام دهیم این است که نگاه دیگری به اقتصاد و اداره امور اقتصادی کشور داشته باشیم.
وی با انتقاد از تفکر اقتصاد دولتی، تصدیگری دولت در امور اقتصادی را شکستخورده دانست و گفت: نمونه دنبال کردن این رویکرد، شوروی سابق است. میبینید که در کشورهای به اصطلاح استقلال یافته از شوروی سابق و حتی اروپای شرقی، اقتصاد دولتی چه ویرانهای بر جا گذاشته، نه تنها رشدی در آنجا دیده نمی شود بیشتر توزیع فقر شده است و عمران و آبادی در آنجا دیده نمیشود.
سرمایهگذاری و کارآفرینی، جهاد در راه وطن است
قائم پناه به تفاوت چشمگیر اقتصاد چین پس از رهایی از دولت کمونیستی قدیم اشاره کرد و افزود: با استقرار اقتصاد آزاد، تفاوت کاملاً چشمگیر و وضع اقتصادی مردم این کشور متفاوت شده است، ما نیز باید این نگاه غلط را که سرمایهدار ضد ارزش است اصلاح کنیم، باید با کارآفرین در جامعه با احترام برخورد شود نه اینکه او را با کلمات زشتی دلسرد نکنیم.
وی تاکید کرد: همانطور که در دفاع مقدس سرداران و رزمندگان از تمامیت ارضی کشور دفاع کردند و بسیاری نیز به شهادت رسیدند، اکنون برای ما قهرمان و الگو هستند و باید نام آنها را پاس بداریم و قدردان زحمات آنها باشیم، بنا بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب، خدمات کسانی که اشتغال ایجاد میکنند، کسانی که تولید میکنند، کسانی که در جهت رفع فقر اقدام میکنند و کسانی که سرمایه گذاری می کنند و کارخانهای را تاسیس میکنند یا ایده جدیدی در تولید ارایه میکنند، کمتر از خدمت رزمندگان دوران دفاع مقدس نیست.
معاون اجرایی رئیس جمهور، لشکر بیکاری و فقر را تهدیدی جدی برای کشور خواند و تصریح کرد: خدمات کسانی که با این دشمن بجنگند، فقیری را از فقر نجات دهند و بیکاران را مشغول به کار کنند، کمتر از خدمت رزمندگان دوران دفاع مقدس نیست. وظیفه ما است که از سرمایهداری درست و از کارآفرینان حمایت کنیم. تمام دستگاههای دولتی باید مکلف باشند که سرمایه گذاران را تکریم کنند، و به عنوان ارباب رجوع کار آنها را زودتر انجام دهد.
محمدجعفر قائمپناه اذعان داشت: سرمایهدار را با نگاه منفی نگاه نکنیم. باید کسانی که در توسعه، عمران، آبادی و تولید کشور نقش آفرینی میکنند در جامعه مورد احترام قرار گیرند. باید این فرهنگ همگانی شود و به کسانی که در بخش خصوصی اشتغال ایجاد میکنند، تندیس احترام دهیم.
معاون اجرایی رئیسجمهور تاکید کرد: هنگامی به تاکیدات رهبر انقلاب درباره شعار سال، جامع عمل پوشیده میشود که مشارکت مردم یعنی مشارکت سرمایهداران و کارآفرینان را در اقتصاد جدی بگیریم و بخشهای عمدهای از تصدگریهای دولت در زمینههای مختلف اقتصادی به بخش خصوصی داده شود.
وی با اشاره به اینکه نگاه دکتر پزشکیان احترام به سرمایهگذاران است، افزود: حاکمیت سه وظیفه امنیت، سلامت و آموزش را بر عهده دارد. باید امنیت اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را برای سرمایهداران فراهم کنیم، باید شرایط را برای آنها تسهیل کنیم و ریسک سرمایه گذاری در کشور را پایین بیاوریم و با قوانین روزانه و دستورالعملهای سلیقهای مانع تولید نشویم.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری، آموزش و پرورش را از دیگر وظایف مهم دولت برشمرد و تاکید کرد: آموزش فرزندان در نقاط کشور و در کنار آن سلامت مردم از وظایف اصلی دولت است که نمیشود به بخش خصوصی واگذار کرد.
قائمپناه ادامه داد: بسیاری از مدیران ما باور ندارند که باید این شرکتها را به بخش خصوصی واگذار کنیم، بانکها باید به جای بنگاهداری، بنگاهسازی کنند. بانکها باید با دست سرمایهداران بنگاه بسازند یعنی کمبود منابع مالی سرمایه داران را جبران و به بخش خصوصی در بنگاه سازی کمک کنند.
معاون اجرایی رئیسجمهور به اقدام شایسته یکی از استانداران در تسهیل سرمایهگذاری و مقابله با فساد اشاره کرد و گفت: یکی از استانداران تمام زمینههای سرمایهگذاری را مشخص کرده و تمام مجوزها را نیز بدون نام اخذ کرده است یعنی اگر سرمایه گذاری بخواهد سرمایهگذاری کند زمینه و مجوزهای آن فراهم است.
وی با تاکید بر اینکه اینگونه اقدامات به تسهیل سرمایهگذاری کمک میکند، افزود: این اقدامات برای دولت ارزشمند است و ملت باید قدر این مدیران را بدانند، نه کسانی که بخش دولتی را دو دستی چسبیدهاند، باید بسیاری از کارها و امور را به بخش خصوصی واگذار کنیم و امیدوارم این تحول در سال جاری و آینده با جدیت پیگیری شود.
برای شنیدن صدای مردم به استانها میرویم نه برای سخنرانی
قائم پناه در ادامه به سفر هیات دولت به استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: این سفر براساس فرمایش رهبر معظم انقلاب و علاقه دکتر پزشکان برای در میان مردم بودن و بیشتر شنیدن، به دور از شعارگرایی انجام شد. در این سفر صدای سرمایهدار، کارآفرین، فعالان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگیان و صدای همه کسانی که صدای آنها تا حالا شنیده نمیشد، شنیده شد.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری و مسئول سفرهای استانی یادآور شد: در سفر به سیستان و بلوچستان تاکید بر این بود که مردم اذیت نشوند و کرامت آنها حفظ شود. رئیسجمهور معتقد است که من به خدمت مردم میروم و نباید مردم را برای سخنرانی منتظر گذاشت. در دورهای بر اساس سلیقه شخصی، مردم را از ساعت ۵ صبح دعوت میکردند، چه در سرما، چه در گرما، ساعتها باید مردم منتظر میماندند برای اینکه رئیس جمهور برای آنها سخنرانی کند اما ما در دولت چهاردهم این موضوع را دور از شان مردم عزیز ایران میدانیم. دوست داریم خدمت مردم برویم، مردم را ببینیم و حرفهای آنها را بشنویم.
وی تاکید کرد: در سفرهای آتی هم به هیچ وجه استقبال مردمی نداریم، تجمعی که در گذشته از اطراف استان مردم را جمع میکردند که پای سخنرانی رئیسجمهور بنشینند نداریم، مردم عزیز اگر دکتر پزشکیان را دوست دارند کمک کنند که این ساده زیستی و این رفتار علوی را در جامعه ترویج کنیم، ما مسئولان نوکر مردم هستیم، شما ارباب رجوع هستید یعنی ارباب ما هستید نه این که من در بالا بنشینم و حرف بزنم و شما فقط گوش دهید.
قائمپناه خطاب به مردم ایران افزود: رئیس جمهور به شهر و استان شما میآید، در مقابل شما میایستد، حرفهای شما را گوش میکند، اگر خواستید پاسخ رئیس جمهور را هم میشنوید، یک طرفه سخن نخواهیم گفت، بیشتر برای شنیدن به سفر میرویم نه برای گفتن و از تمام اقشار مردم در جلسات مختلف به فراخور آن استان حضور خواهند داشت.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری گفت: با توجه به موضوع شعار سال، در تمام سفرها دیدار با سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی، فعالان اجتماعی، سیاسی، فرهنگیان، نخبگان، دانشجویان و زنان در دستور کار است.
وی افزود: از نمایندگان تمام اقشار برای دیدار با رئیسجمهور دعوت میشود و البته به آنان نوبت صحبت هم داده میشود تا در کمال آزادی و بدون هیچگونه سانسوری در حضور رئیس جمهور نقطه نظرات و انتقادات خود را بیان کنند. در مقابل اربابانمان هیچ محدودیتی نداریم، سر تعظیم فرود میآوریم و گوش شنوا برای شنیدن نظرات تمام آحاد ملت حتی مخالفان خودمان داریم.
آیا رفع فیلترینگ دغدغه مردم نیست؟
قائم پناه در پاسخ به برخی انتقادات نسبت به ورود دولت برای حل مشکل رجیستری گوشیهای آیفون و رفع فیلترینگ، و غیر مهم خواندن این موضوعات،گفت: نظرسنجیها نشان میدهد که هر دو از دغدغههای مردم است، علاوه بر این فیلترینگ آثار سوئی برای امنیت کشور دارد. سالانه میلیاردها تومان برای فیلترشکن هزینه میشود و لذا دغدغه مردم است. مردم ماهانه ۲۰۰ هزار تومان برای خرید فیلترشکن هزینه میکنند که بعضا از هزینه تلفن همراه افراد نیز بیشتر است. چطور این موضوع دغدغه مردم نیست؟ طبق آماری که داریم بیش از ۸۰ درصد مردم از فیلترشکن استفاده میکنند. از طرف دیگر امنیت فضای مجازی از بین رفته است. کسی که از فیلترشکن استفاده میکند عملاً قوانین و مقررات را دور میزنند و دیگر هیچ محدودیتی وجود ندارد. از سوی دیگر دارندگان فیلترشکنها میتوانند به راحتی به شبکه ما نفوذ و اطلاعات ما را به دست آورند. این موضوع در شورای عالی فضای مجازی مطرح شده و امیدواریم که دور بعد جلسه این شورا موافقت حاصل شود و با توجه به نظرات رهبر معظم انقلاب، خواست مردم با توجه به ضوابطی که تعیین خواهد شد اجرایی شود.
وی افزود: در سفر به استان سیستان و بلوچستان، در زمینههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نظرسنجی کردیم، یکی از مواردی که اکثریت مردم تقاضا کردند رفع فیلترینگ بود درحالی که در آنجا ضریب نفوذ خیلی کم است اما ۶۵ درصد مردم در سیستان و بلوچستان تقاضای رفع فیلترینگ داشتند، بنابراین این دغدغه مردم است چرا که هزینه آنها را کاهش می دهد. این هزینه از جیب مردم خارج میشود، از جیب دولت که نمیرود. اینکه این پول هنگفت به حساب چه کسی ریخته میشود باید راجع به آن فکری کرد.
قائمپناه تاکید کرد: البته ممکن است این دغدغه بخشی از جامعه نباشد. به طور قطع مشکل اصلی کشور فیلترینگ نیست ولی یکی از مطالبات جدی مردم است که با تدبیری که ریاست جمهور و وزیر ارتباطات اندیشیدهاند، امیدواریم در آینده نه چندان دور این موضوع رفع فیلترینگ انجام شود.
معاون اجرایی رئیسجمهور ادامه داد: یکی از اقداماتی که دولت به صورت جدی در دستور کار دارد، مربوط به اشتغال و ناترازیهای انرژی است. در حال حاضر ۳۰ هزار مگاوات مشکل برق داریم یعنی نیاز ما خیلی بیشتر از تولید مان است. در دولت گذشته برغم زحماتی که کشیدند اما با ناترازی انرژی در زمینه گاز، برق و مواجه هستیم و جدی است.
نظام فعلی پرداخت یارانه غیرعادلانه است
قائم پناه با اشاره به معضل ناترازی برق، گفت: دولت چهاردهم دو ماه است که مستقر شده و لذا نمیتوانیم این میزان از کسری را در این مدت کوتاه جبران کنیم. یکی از دغدغههای اصلی رئیس جمهور که شخصاً پیگیری میکنند موضوع رفع ناترازی برق است. اما به دلیل کمبود گاز، شاید نتوانیم این میزان از ناترازی را طریق انرژی خورشیدی جبران کنیم.
وی افزود: یارانه زیادی برای حاملهای انرژی پرداخت میشود و این یارانه عملا از جیب مردم میرود. چه بنزین چه برق چه گاز، این یارانه به جیب چه کسانی میرود.
قائمپناه تاکید کرد: در حال حاضر نوع توزیع یارانه روز به روز شکاف بین فقیر و غنی را بیشتر میکند یعنی کسی که ثروتمندتر است و امکانات، مسکن بزرگتر و تعداد ماشین بیشتری دارد، بیشتر از یارانه گاز، برق و بنزین استفاده میکند، در مقابل کسی که یک اتاق ۶ متری دارد، یا یک خانه ۱۰۰ متری دارد، انرژی زیادی مصرف نمیکند. لذا معتقدیم این یارانهای که در حال حاضر پرداخت می شود غیرعادلانه است.
معاون اجرایی رئیسجمهور هدفمند کردن یارانهها را یکی از برنامههای اصلی دولت چهاردهم اعلام کرد و افزود: یارانه باید به ذینفع اصلی برسد. وظیفه دولت است به کسانی که دیده نمیشدند و کسانی که نیازمند هستند یارانه دهد. از طرفی چه در برق، چه در گاز و چه در آب باید فرهنگ صرفه جویی را نیز دنبال کنیم.
قائمپناه با تاکید بر اینکه رفع فقر، کنترل تورم و ایجاد اشتغال نیاز به برنامهریزی بلندمدت دارد، گفت: برخی میگویند که ۱۰۰ روز از دولت گذشته، وضعیت تورم به کجا رسیده است؟ نرخ تورم سال گذشته ۳۵ تا ۴۰ درصد بود، امسال هم ۳۵ درصد است، دکتر پزشکیان هرگز وعده حل معضل تورم ظرف ۱۰۰ روز را نداده بود اما به طور قطع یکی از برنامههای رئیسجمهور، کنترل تورم و رفع فقر است.
وی اذعان داشت: اقتصاد کشور دچار آسیبهای جدی است و دکتر پزشکیان شخصاً به موضوع ورود کرده است، هر هفته جلسات اقتصادی با حضور وزرا و حتی متخصصانی خارج از دولت برگزار میشود، برای اینکه با توجه به وعدهای که داده اند از کارشناسان و عالمان هر رشتهای برای این امور استفاده میکنند، در چارچوب برنامه تلاش میکنند که اقتصاد کشور رونق پیدا کند.
ترور هنیه اعلام جنگ صهیونیستها علیه دولت وفاق بود
معاون رئیس جمهور به جنایت رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن اسماعیل هنیه مهمان عزیز ایران در شب تنفیذ حکم ریاست جمهوری اشاره کرد و افزود: این اقدام جنایتآمیز اعلام جنگ رژیم صهیونیستی علیه دولت وفاق ملی بود، البته هنوز با تنش جدی در سیاست خارجی مواجه هستیم. دکتر پزشکیان در بدو ورود با کشورهای اروپایی و همسایگان تعامل مثبتی را آغاز کرد اما جنایت اسرائیل که با حمایت کشورهای غربی همراه بود، روابط بینالمللی ما را تحت تاثیر قرار داد که قطعاً بر اقتصاد و جو عمومی کشور تأثیر گذار است.
قائمپناه ابراز امیدواری کرد که این تنشها با حمایت رهبر انقلاب و تدبیر رئیسجمهور کاهش یابد و خاطر نشان کرد: هرگز در مقابل دشمنانمان سر تعظیم فرود نخواهیم آورد.
وی تصریح کرد: در روابط با کشورهای همسایه مثل عربستان، قطر، امارات، عراق و دیگر همسایگان موفق بوده ایم و از نظر روابط خارجی نیز توانستیم اسرائیل را تا حدود زیادی مهار کنیم.
نامه رئیسجمهور به مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره FATF به کجا رسید؟
معاون اجرایی رئیسجمهور گفت: موضوع FATF توسط وزیر امور اقتصاد و دارایی در حال پیگیری است. این مسئله با فراز و فرودهایی همراه است. اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام تصمیم گیرنده هستند و مزایا و معایب آنرا بررسی میکنند و امیدواریم که با حمایت مجمع این مشکل برطرف شود. نامه رئیسجمهور به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده است و منتظر اعلام نظر مجمع هستیم.
نمایندگان تمام جوانب لایحه قانون منع بکارگیری افراد در مشاغل حساس را درنظر بگیرند
قائمپناه در پاسخ به سوالی درباره لایحه دولت درمورد قانون منع بکارگیری افراد در مشاغل حساس، گفت: به واسطه این قانون از جذب بسیاری از اساتید دانشگاه محروم شدهایم. فردی رفته خارج از کشور در آنجا صاحب فرزند شده که طبق قانون همان کشور بچهای که در آن کشور به دنیا میآید تابعیت قهری آنجا را خواهد گرفت. سفیری از ایران رفته خارج از کشور بچهدار شده یا پسرش در آنجا با یک ایرانی یا خارجی ازدواج کرده بچهدار شده است، قهراً شناسنامه آن بچه مال آن کشور است آیا دیگر نباید در کشور مسئولیتی داشته باشد؟ قصدی که نداشته، بلکه به خاطر جمهوری اسلامی و ایران ماموریت رفته است. در آمریکا سفیر بوده آنجا بچهدار شده به ایران بازگشته است اما اکنون به جرم اینکه در آن کشور بچهدار شده حق ندارد اینجا مسئولیت بپذیرد.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری افزود: اگر رزمنده عزیزی که مستشار ما در لبنان است بچه دار شد بعدا بخواهد وزیر شود نباید وزیر شود؟ به دلیل اینکه فرزندش در لبنان به دنیا آمده است، یا نظامی ما در سوریه حسب ماموریت جمهوری اسلامی در آن کشور بچهدار شده به ایران برگشت، ۱۰ سال دیگر نباید وزیر دفاع شود؟ به او بگوییم چون فرزند شما تابعیت کشور سوریه را دارد، حق قبول مسئولیت در جمهوری اسلامی را ندارید.
معاون رئیس جمهور با درخواست از نمایندگان برای توجه به همه جوانب این قانون، ادامه داد: موضوع این قانون به هیچ وجه یک فرد نیست، بلکه منظور این است که نباید میزان وطن دوستی فردی را مبتنی بر تابعیت همسر و فرزند قرار دهیم، این موضوع غیر منطقی است.
منبع