پیش‌بینی برداشت ۱۴ هزار و ۲۱۰ تن پنبه در خراسان جنوبی


محمدحسین اکبری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کشت پنبه به عنوان طلای سفید در خراسان جنوبی یکی از ظرفیت‌های بی‌بدیل بخش کشاورزی است.

وی عنوان کرد: پنبه از دیرباز جایگاه ویژه‌ای در کشاورزی این استان داشته و به عنوان یکی از محصولات راهبردی شناخته می‌شود و در بسیاری از شهرهای خراسان جنوبی چون بشرویه و سرایان یکی از محل‌های درآمد کشاورزان محسوب می‌شود.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: کشت پنبه نقش مهمی در حفظ محیط زیست هم دارد چرا که ریشه‌های پنبه به تثبیت خاک کمک می‌کنند و همچنین این گیاه در جذب گرد و غبار و آلودگی هوا نقش مهمی دارد.

اکبری با اشاره به کشت پنبه در ۶ هزار و ۴۳۰ هکتار از مزارع خراسان جنوبی، عنوان کرد: امسال به دلیل افزایش دما و قطع برق چاه‌های کشاورزی بین ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش دارد.

وی افزود: چهار هزار و ۳۰۰ نفر بهره بردار در حوزه تولید پنبه در استان فعالیت دارند، بشرویه بیشترین سطح زیرکشت پنبه را در استان دارد و بازار فروش آن هم کارخانجات داخل استان و استان‌های خراسان رضوی و قم است.

اکبری با بیان اینکه استان خراسان جنوبی رتبه ششم تولید پنبه را در کشور به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان برای کمک به پنبه کاران، تامین و تدارک نهاده‌های تولیدی از جمله ۲ هزار و ۶۰۰ تن کود شیمیایی یارانه‌دار را انجام داده‌است.

وی بیان کرد: ما در جهاد کشاورزی از هیچ تلاشی برای کمک به پنبه کاران پرتلاش استان فروگذار نخواهیم کرد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در خصوص فرآوری این محصول گفت: عملیات تصفیه وش و تولید محلوج در کارخانجات پنبه پاک کنی شهرستان‌های سرایان و بشرویه انجام می‌شود و فرایند تولید بذر نیز دربشرویه وجود دارد و یک کارخانه نساجی هم در فردوس فعال است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

شرط اتوبوسرانی بیرجند برای سرویس‌دهی به شهرک‌های اقماری

سید محمود حسینی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن اشاره به …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ