مسکو، گمانه‌زنی غرب در رد احتمال پاسخ هسته‌ای روسیه را نادرست خواند

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از ریانووستی، سرگئی شویگو در حاشیه نشست مشترک شورای وزیران خارجه، شورای وزیران دفاع و کمیته دبیران شوراهای امنیت سازمان پیمان امنیت جمعی در آستانه پایتخت قزاقستان افزود: از همکارانمان به‌ویژه در غرب می‌خواهیم که دکترین بروز شده را با دقت و بدون کنار گذاشتن بخش‌هایی از متن و یا تفسیر اشتباه و افزودن موارد به آن، بخوانند. همه‌چیز روشن و دقیق ارائه شده است.
دبیر شورای امنیت روسیه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: چتر هسته ای روسیه در دکترین به روز شده در درجه اول به کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) تسری پیدا می کند.
وی ادامه داد: در دکترین قدیمی هسته‌ای روسیه نیز این چتر پیش بینی شده بود، از جمله برای متحدان ما، این موضوع به وضوح بیان شده بود و در دکترین جدید نیز طبیعتا به این موضوع پرداخته شده است.
شویگو در عین حال تأکید کرد که معیارهای کنونی استفاده از تسلیحات هسته‌ای روسیه زمانی که بلاروس با تسلیحات متعارف مورد حمله قرار می‌گیرد و موجودیت آن در معرض تهدید قرار می‌گیرد را نیز در بر می‌گیرد.

سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) یک ائتلاف نظامی بین دولتی در منطقه اوراسیا است که در سال ۱۹۹۲ در تاشکند ازبکستان به امضا رسید. ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و تاجیکستان این پیمان را امضا کردند.
این پیمان ۱۸ سپتامبر ۲۰۰۳ (شهریور ۱۳۸۲) در راستای اجرایی شدن تصمیم سران دولت‌های عضو به یک سازمان منطقه ای بین المللی تبدیل شد که مقر آن در مسکو قرار دارد.
هدف اصلی این سازمان، تعدیل و تعمیق همکاری های نظامی ـ سیاسی، توسعه ساختارهای چند جانبه، فرایندهای همکاری برای تضمین امنیت ملی کشورهای عضو بر پایه مبانی مشترک و کمک رسانی شامل کمک های نظامی به کشورهای عضو است که قربانی خشونت شده‌اند، عنوان شده است.
ارمنستان اخیرا با اعلام برنامه خروج این کشور از سازمان پیمان امنیت جمعی، اعلام کرده است که از مشارکت فعال در نشست‌های این سازمان خودداری می‌کند.

۱۹ نوامبر ۲۰۲۴ برابر با ۲۹ آبان ۱۴۰۳، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، فرمانی را امضا کرد که دکترین به روز شده هسته‌ای این کشور را تأیید می کند.
در این سند آمده است: سلاح‌های هسته ای آخرین راه حل برای حفاظت از حاکمیت کشور است. به ویژه، این دکترین دسته دولت‌ها و اتحادهای نظامی را که بازدارندگی هسته ای علیه آنها انجام می شود، گسترش می دهد.
بنا بر این گزارش، در این سند، فهرست تهدیدات نظامی که خنثی کردن آنها نیازمند اقدامات است اضافه شده است.
در این سند آمده است: تجاوز هر کشور غیر هسته‌ای، اما با مشارکت یا حمایت یک کشور هسته ای، حمله مشترک به فدراسیون روسیه تلقی خواهد شد.

پوتین ۲۱ نوامبر (اول آذرماه جاری) نیز گفت که ایالات متحده و متحدانش در ناتو قبلاً اعلام کرده بودند که مجوز استفاده از سلاح های دقیق دوربرد را می دهند و پس از آن موشک های آمریکایی و انگلیسی به اهداف روسیه در مناطق کورسک و بریانسک حمله کردند. در ۲۱ نوامبر، روسیه در پاسخ به این حملات، برای اولین بار از جدیدترین موشک‌های بالستیک میان‌برد روسی “اورشنیک” با ویژگی غیرهسته‌ای علیه تاسیسات مجتمع نظامی-صنعتی در اوکراین استفاده کرد.

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

اعزام جوانان آینده‌دار ژیمناستیک هنری ایران به رقابت‌های بین‌المللی امیدهای المپیک

به گزارش ایرنا، تیم جوانان ژیمناستیک هنری ایران جهت شرکت در رقابت‌های بین‌المللی امیدهای المپیک …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ