به گزارش ایرنا، تیم کیک بوکسینگ استان البرز در مسابقات آبان ماه امسال کشور که به میزبانی استان گلستان برگزار شد توانست بر سکوی سوم قرار گیرد و سه تن از ورزشکاران این استان در قالب تیم ملی ۶ نفره MMA در مسابقات جهانی فیلیپین سه مدال رنگارنگ کسب به دست آوردند.
افتخارات اخیر تیم کیک بوکسینگ البرز و رزمی کاران MMA در تاریخ ورزشی استان کم سابقه بوده و این ۲ رویداد جان تازهای به کالبد جامعه ورزش رزمی استان دمیده است؛ هیات انجمن ورزشهای رزمی استان حدود پنج سال بدون رییس و در وضعیت نابسامانی اداره میشد که حدود یک ماه پیش با برگزاری مجمع انتخاباتی و اتفاق آرا “سیدامیر هاشمیزاده” سکاندار این هیات شد. وی مصصم است تا عقب ماندگیهای پنج ساله را جبران کند.
کسب افتخارات تازه در رشته کیک بوکسینگ این بار ورزش های رزمی استان البرز به تلاش برای موفقیت های بیشتر در سطح جهانی و کشوری امیدوار کرده و می رود تا این رشته ورزشی و سایر رشته های هم خانواده در البرز بیش از پیش بر روی سکوهای افتخار بنشینند.
گفت وگو با رییس هیات و ورزشکاران البرزی از آن حکایت دارد که البرز در افتخارآفرینی های آینده کشور سهیم است و ورزشکاران این استان خود را برای مبارزه در میدان های جهانی و بین المللی آماده می کنند.
دستیابی به مدال رنگارنگ در رقابت های جهانی فیلیپین این بار انگیزه ای افتخارآفرینی های بیشتر شده و ورزشکاران البرزی به این نتیجه رسیده اند که در سایه تلاش و پشتکار پرچم پرافتخار جمهوری اسلامی ایران را در میدان های جهانی بالا خواهند برد.
بخوانیم از نابسامان مالی و امکانات هیات البرز
سیدامیر هاشمیزاده در گفت وگوی صمیمانه با ایرنا به مشکلات رزمی کاران استان پرداخت و گفت: متاسفانه ناهماهنگیها و برخی نابسامانیها سیب شد تا هیات مدت پنج سال با سرپرست و گاهی اوقات بدون سرپرست اداره شود که این امر صدمههای زیادی به بدنه ورزش رزمی استان وارد کرده است. محل دفتر هیات واقع در ورزشگاه شریعتی کرج دچار فرسودگی و آسیبهای عمرانی شده است. نبود سیستم سرمایش و گرمایش از کاستی های اساسی است؛ همچنین حساب مالی هیات بسته است و تقریباً هیچ اندوخته مالی در هیات وجود ندارد.
وی با اشاره به برنامههای جدید هیات برای ساماندهی وضع جاری افزود: مسیر دشواری پیش رو داریم و باید اقدامات مهمی نظیر احیای دوباره حساب مالی هیات، ساماندهی وضع فیزیکی دفتر و حتی خرید تجهیزات و اقلام مصرفی اداری را در اسرع وقت انجام دهیم.
هاشمی زاده با اشاره به شرایط سخت زمان تحویل هیات و مسابقات سال جاری، تصریح کرد: آبان ماه امسال در بدو ورود به هیات مسابقات MMA جهانی در مانیل فیلیپین را داشتیم که در ترکیب تیم ۶ نفره تیم ملی کشورمان سه رزمی کار از البرز حضور داشتند.
درخشش البرزیها در مسابقات MMA آسیایی
“مهران یاوری” ۲۰ ساله با مدال نقره، “امیرمحمد هادی” ۲۴ ساله با مدال برنز و “ایوب فتحی” ۲۱ ساله نیز با مدال برنز سه رزمی کار تیم ملی MMA در مانیل فیلیپین بودند که توانستند با سه مدال رنگارنگ و ارزشمند به کشور بازگردند. امیرعلی بهرامی هدایت این تیم را بر عهده داشت و ورزشکاران البرز برگ زرینی را بر دفتر افتخارات ورزشهای رزمی استان و کشور ثبت کردند.
رییس هیات انجمن ورزشهای رزمی با اشاره به تواناییهای ۲ تن از ورزشکاران رزمی استان گفت: کسب افتخارات مسابقات آسیایی موجب شده است تا امیر محمد هادی و مهران یاوری که مدال آوران این دوره بودند به اردوی تیم ملی دعوت شوند تا در مسابقات جهانی پیش رو نیز استان البرز ۲ نماینده در ترکیب تیم ملی داشته باشند.
پرچم ایران بر دوش حریف قزاقستانی
یکی از شگفتیهای این دوره از مسابقات، بازی فینال مهران یاوری در وزن ۷۷ کیلوگرم مقابل حریفی از کشور قزاقستان بود؛ یاوری در این دیدار به رغم ارائه بازی خوب و جوانمردانه نتوانست نتیجه مطلوب را کسب کند ولی غیرت و پهلوانی این رزمی کار کشورمان موجب شد تا حریف برنده از کشور قزاقستان در پایان مسابقه و هنگام دور افتخار پرچم عزیز کشورمان را بر دوش بگیرد و با این کار نسبت به بازی خوب و حرفهای مهران یاوری ادای احترام کند.
ناک اوت در پنج ثانیه
امیر محمد هادی رزمی کار وزن ۸۵ کیلو گرم که در مسابقات آسیایی مانیل فیلیپین موفق به کسب نشان برنز شد در رقابتی دیدنی و باورنکردنی حریف فیلیپینی خود را در پنج ثانیه ناک اوت کرد. این زمان رکورد جدیدی برای این رشته ورزشی است و هیات انجمن ورزشهای رزمی استان در تلاش است تا این رویداد شیرین را در کتاب گینس به عنوان یک رکورد بیسابقه ثبت کند.
رزمی کاران البرز سالن تمرین ندارند
یکی از چالشهای جدی پیش رو برای رزمی کاران استان نبود سالن مستقل برای تمرین و مبارزات است. هاشمیزاده در این خصوص به ایرنا گفت: فدراسیون قول واگذاری تجهیزاتی نظیر رینگ و تشک تاتامی را داده است ولی نداشتن سالن برای استقرار همین تجهیزات محدود نیز یکی از مشکلات فعلی رزمی کاران استان است.
وی تصریح کرد: یکی از اولویتهای سریع ما تامین سالن مناسب برای ورزشکاران است که در حال پیگیری هستیم و امیدواریم با حمایت اداره کل ورزش و جوانان، حامیان مالی و مدیریت شهری کرج بتوانیم محل مناسبی به عنوان سالن برای رزمی کاران راه اندازی کنیم.
صعود کیک بوکسینگ البرز از جایگاه ۳۵ به سوم کشوری
در مسابقات کیک بوکسینگ کشوری علاوه بر تیمهای نماینده ازهر استان، میزبان به طور معمول 2 تیم، استان تهران نیز 2 تیم و مناطق آزاد کشور نیز مجاز به اعزام تیم هستند و از این جهت تعداد تیمهای شرکت کننده در مسابقات کشوری از تعداد استانها بیشتر است. استان البرز در ادوار گذشته در مسابقات کشوری نتایج ضعیفی داشته و در جایگاه ۳۵ کشور بوده است.
رییس هیات انجمن ورزشهای رزمی البرز با اشاره به صعود ۳۲ پلهای تیم کیک بوکسینگ استان البرز در رقابتهای اخیر گفت: امسال استان گلستان در ۱۷ و ۱۸ آبان ماه میزبان رقابتهای کیک بوکسینگ کشوری بود و در اقدامی شگرف و بیسابقه تیم ۹ نفره البرز با هفت ورزشکار و ۲ مربی توانست بر سکوی سوم این مسابقات جای بگیرد تا برای اولین بار کاپ قهرمانی جوانان وارد البرز شود.
“محمد امین ورمزیار” مدال طلای وزن منفی ۵۰ کیلوگرم، “ابوالفضل صالحی” مدال نقره وزن منفی ۴۵ کیلوگرم، “محمدرضا هدایت پور” مدال نقره وزن منفی ۶۰ کیلوگرم و “یاشار بهبودی” مدال نقره وزن منفی ۸۰ کیلوگرم را از آن خود کردند.
هاشمیزاده با اشاره به تقارن روز اعزام تیم و ولادت حضرت زینب کبری(س) افزود: بچههای تیم با همدلی و توسل به مقام والای بانوی کربلا عازم میدان شدند و در مراسم تجلیل از این ورزشکاران پرچم گنبد بانوی دمشق زینت بخش محفل ما بود.
وی با اشاره به رشادتهای شهدای هشت سال دفاع مقدس نیز افزود: شهید “ابراهیم هادی” یکی از اسطورههای تاریخی کشور ماست که رزمی کاران ما وی را الگوی خود قرار دادهاند.
تدوین بانک اطلاعات رزمی کاران استان ضروری است
رییس هیات انجمن ورزش های رزمی البرز در خصوص ضرورت داشتن اطلاعات جامع از ورزشکاران مربیان و باشگاههای استان افزود: یکی از اولویتهای ما تهیه و راهاندازی سیستم جامع نرمافزاری بانک اطلاعاتی ورزشکاران مربیان و باشگاههای استان است. در این خصوص با برخی از هیاتها که تجربه موفقی در این زمینه داشتهاند نیز مذاکره کردیم و به زودی با تعیین تیم نرمافزاری متخصص برای این کار سامانه جامع بانک اطلاعات رزمی کاران استان را راهاندازی خواهیم کرد.
در صدد جذب حامی مالی هستیم
هاشمیزاده با اشاره به هزینههای بالا در رشتههای رزمی خاطرنشان کرد: این رشته برای ورزشکاران مخاطرات زیادی دارد که هزینههای بالایی برای ورزشکاران به دنبال خواهد داشت؛همچنین برگزاری اردو برای تیمهای استانی و مراسمهای تقدیر و تجلیل از ورزشکاران همگی نیازمند حمایت مالی هستند. با توجه به وقفه پنج ساله در امور مالی هیات یکی از اقدامات عاجل که در صدد انجام آن هستیم جذب سرمایهگذار و حامی مالی برای رزمیکاران استان است.
رییس هیات انجمن ورزشهای رزمی البرز با اشاره به موفقیت اخیر تیم مسابقات کشوری گلستان افزود: افتخارات اخیر برای کیک بوکسینگ استان موجب شده است تا توقع از ورزشکاران ما در رقابتهای کشوری بالا برود. بهمن ماه امسال مسابقات کیک بوکسینگ بزرگسالان را پیش رو داریم که در حال برنامهریزی برای حضور مقتدرانه در این رقابتها هستیم.
وی افزود: با وجود عمر کوتاه استقرار در هیات و مشکلات فراوان فعلی کار سخت و دشواری پیش رو داریم ولی همه تلاش خود را به کار میگیریم تا در این دوره از رقابتها نیز افتخارآفرین باشیم.
پرویز بایرامی سرپرست و یکی از مربیان تیم کیک بوکسینگ البرز در مسابقات کشوری گلستان از سال ۱۳۶۰ با کاراته وارد ورزشهای رزمی شده است و طی این سالها با ورود به بوکس و خانواده کیک بوکسینگ توانسته است افتخارات زیادی کسب کند. وی علاوه بر مدالهای رنگارنگ خود در دوران ورزشکاری، در زمان مربیگری نیز در چند دوره همراه با تیم البرز بر سکوهای افتخار ایستاده است.
بایرامی در تشریح موفقیتهای اخیر کیک بوکسینگ استان اظهار کرد: ۲ عامل موجب شد تا بتوانیم در این دوره از رقابتها موفق باشیم. عامل اول شناخت کافی ما از ورزشکاران استان و مربیان پایه ساز بود و با توجه به نبودن زمان کافی برای برگزاری اردو یا مسابقات انتخابی در سطح استان، با همفکری و خرد جمعی مربیان، پیشکسوتان و ورزشکاران این رشته بهترینها را برای اعزام انتخاب کردیم.
وی با قدردانی از مربیان پایهساز استان در ادامه افزود: دومین عامل برای کسب این موفقیت شناخت ما نسبت به رقبای حاضر در این دوره بود و در مسابقات به طور معمول بعد از آنالیز حریف در راند اول با بکارگیری تجربه و دانش فنی نکات لازم را به ورزشکاران یادآوری میکردیم و این امر موجب شد تا رزمی کاران در راندهای بعدی پیروز میدان باشند.
بایرامی با انتقاد از برخی داوریهای این دوره تصریح کرد: ما میتوانستیم بر سکوی نخست مسابقات جای بگیریم و در وزن ۶۰ کیلوگرم با وجود پنج داور قضاوت شورایی شد و با مدال نقره برگشتیم. در وزن ۴۵ کیلوگرم نیز مستحق طلا بودیم ولی اشتباهات داوری موجب شد تا در جایگاه دوم قرار بگیریم.
درخشش در مسابقات انتخابی جام جهانی شکوه خلیج فارس
بایرامی با اشاره به مسابقات جام جهانی شکوه خلیج فارس سه که تا پایان سال جاری در قشم برگزار میشود افزود: اوایل آبان ماه نیز از البرز ۱۸ ورزشکار مرد و پنج ورزشکار زن برای مسابقات انتخابی تیم ملی به میزبانی قم اعزام شدند و از مجموع ۲۳ ورزشکار ۲۰ ورزشکار مدالآور شدند و همگی به اردوی تیم ملی جهت شرکت در مسابقات جام جهانی شکوه خلیج فارس ۳ اعزام خواهند شد.
وی مسوولیت کیک بوکسینگ کارگری استان البرز را نیز برعهده دارد ،خاطرنشان کرد: حدود ۹ ماه پیش نیز مسابقات کیک بوکسینگ کارگری کشور به میزبانی البرز برگزار شد و توانستیم در این دوره نیز روی سکوی نخست باشیم.
بایرامی با ابراز امیدواری نسبت به آینده روشن ورزشهای رزمی استان تصریح کرد: بهتر است در این عرصه کنونی به جای تخریب یکدیگر و گله مندی از وضع موجود با استعانت از خداوند متعال و توسل به ائمه اطهار(علیهم السلام) به ویژه حضرت زینب(س)، به کمک مربیان، پیشکسوتان و ورزشکاران افتخارات دیگری را برای استان رقم بزنیم.
پرویز بایرامی از جانبازان شیمیایی دفاع مقدس است.
جوانترین مربی البرزی جانانه درخشید
“صابر فیضی” به عنوان یکی از جوانترین مربیهای البرزی در کنار سایر کادر فنی هدایت تیم کیک بوکسینگ البرز را بر عهده داشت و از بین هفت ورزشکار حاضر در تیم سه رزمی کار از شاگردان وی بودند که ۲ تن از آنها با مدالهای طلا و نقره به خانه بازگشتند.
فیضی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت: به لطف خدا و با اعتماد مسوولان ورزشی و هیات رزمی استان به بنده به عنوان جوانترین مربی این دوره توانستیم رو سفید از عرصه مسابقات بیرون بیاییم.
وی با اشاره به اهمیت کار در ردههای پایه افزود: عمده تمرکز فعالیت من در عرصه مربیگری کار بر روی ردههای سنی پایه است تا بتوان در آینده ورزشکاران افتخارآفرینی به خانواده ورزشهای رزمی استان معرفی کرد.
در این دوره سه تن از شاگردان پایه خودم به تیم راه پیدا کردند که “محمد امین ورمزیار” با مدال طلا و “ابوالفضل صالحی” با مدال نقره توانستند برگ زرینی بر دفتر افتخارات ورزشی استان رقم بزنند.
مربی جوان البرزی از داوری مسابقات گلهمند بود و افزود: به نظر شخصی من در این دوره خطاهای داوری به صورت مشهود دیده شد و مدال طلای ورمزیار نیز با یک ناک اوت مقتدرانه کسب شد و اگر چنانچه نتیجه به مرحله داوری میرسید احتمال بروز اشتباه و کسب مدال نقره برای وی نیز وجود داشت.
فیضی ادامه داد: چهار ورزشکار ما فینالیست شدند و معتقدم در وزن ۴۵ کیلوگرم نیز ابوالفضل صالحی مستحق طلا بود ولی اشتباهات داوری وی را ناکام گذاشت.
وی با اشاره به برخی بیمهریها نسبت به ورزشکاران رزمی گفت: انتظار داریم مسوولین ورزشی، فرهنگی و آموزشی استان نسبت به قهرمانان کشور توجه و اهمیت بیشتری داشته باشند چرا که به عنوان مثال شاگرد مدال آور ما بعد از بازگشت از مسابقه از ورود به مدرسه تربیت بدنی منع شده است. اگرچه این ممنوعیت به دلیل تاخیر در تشریفات اداری و مکاتبات با مدرسه برای رفع غیبت وی بوده است ولی انتظار داریم زمانی که اخبار قهرمانی یک نوجوان منتشر شده است نگاه مسوولان آموزشی و فرهنگی رئوفانه و پدرانه باشد.
فیضی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه نفرات اول و دوم مسابقات کشوری به اردوی تیم ملی دعوت میشوند هر چهار مدالآور استان جزو شرکت کنندگان اردوی تیم ملی خواهند بود.
“محمد امین ورمزیار” برنده مدال طلای وزن منفی ۵۰ کیلوگرم این دوره از مسابقات کیک بوکسینگ کشوری در مصاحبه با ایرنا گفت: از سن ۱۳ سالگی فعالیت خود را در این ورزش شروع کردم و حالا پس از گذشت سه سال توانستم مدال طلای این دوره را کسب کنم.
وی با اشاره به قهرمانیهای اخیر خود گفت: تاکنون در هیچ رقابتی باخت نداشتم و جزو شاگردان رده پایه استاد صابر فیضی بودم که از ایشان کمال تشکر و قدردانی را دارم.
“یاشار بهبودی” ورزشکار ۱۶ ساله وزن منفی ۸۰ کیلوگرم نیز در گفت و گو با ایرنا گفت: حدود سه سال است که به طور جدی این رشته ورزشی را دنبال میکنم و در دومین حضور خود در مسابقات کشوری موفق به کسب مدال نقره شدم.
وی تصریح کرد: وظیفه دارم از زحمات استاد رجبی به عنوان مربی پایه خود تشکر و قدردانی کنم چرا که اگر حمایتها و راهنماییهای ایشان نبود چنین موفقیتی حاصل نمیشد.
“ابوالفضل صالحی” دیگر فینالیست این دوره بود که با ابراز ناراحتی نسبت به داوری مسابقه فینال گفت: از نظر خودم و مربیهای البرزی مستحق مدال طلا بودم ولی معتقدم اشتباهات داوری موجب شد تا با مدال نقره به استان برگردم.
وی خاطرنشان کرد: ۱۵ سال سن دارم و حدود یک سال و نیم است که در این رشته زیر نظر استاد فیضی فعالیت میکنم و ضمن تشکر از زحمات این مربی دلسوز امیدوارم در مسابقات بعدی درخشانتر ظاهر شوم.
“محمدرضا هدایت پور” ورزشکار ۱۵ ساله وزن منفی ۶۲ کیلوگرم نیز در گفتگو با ایرنا گفت: حدود سه سال است که به طور حرفهای زیر نظر استاد خاموشی فعالیت میکنم و با راهنمایی ها و مربیگری استاد فیضی بعد از مدال طلای رده نوجوانان این دومین مدال کشوری من است که موفق به دریافتآن شدهام. همچنین برای قدردانی از زحمات اساتید خود تلاش میکنم تا در مسابقات بعدی بر سکوی نخست جای بگیرم.
ورزشهای رزمی ۱۳۰ سبک مختلف هستند و استان البرز حدود ۶۰ هزار ورزشکار بیمه شده در بانک اطلاعات فدراسیون ورزشهای رزمی کشور دارد.
منبع