عباس کاظمی روز جمعه در این باره به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بهبود وضعیت تجاری و افزایش همکاریهای دو جانبه، شناسایی فرصتهای سرمایه گذاری مشترک و جمعآوری اطلاعات تجار و تولیدکنندگان خراسان شمالی و اعضای انجمن موسیاد از مفاد این تفاهم نامه است.
وی افزود: تقویت ارتباطات مستمر برای پیگیری مسائل بازرگانان ۲ طرف و رفع نیازهای تولیدکنندگان از اهداف امضای این تفاهم نامه است.
کاظمی با اشاره بر اشتراکات فرهنگی و تاریخی بین ایران و ترکیه، ابراز امیدواری کرد که این تفاهمنامه آغاز فصل جدیدی از مناسبات اقتصادی ۲ کشور باشد.
رییس اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: گسترش و تقویت روابط تجاری با کشور ترکیه از اولویت برنامههای اتاق بازرگانی خراسان شمالی است.
وی خاطرنشان کرد: این نهاد آمادگی میزبانی از رویدادهای مشترک اقتصادی و تجاری در استان را دارد.
کاظمی با اشاره به ظرفیت های استان در بخش های کشاورزی، گردشگری، معدنی و صنعتی، یادآور شد: زمینه توسعه همکاری استان خراسان شمالی با تجار و تولیدکنندگان ترکیه وجود دارد و ما از تقویت این همکاری ها استقبال میکنیم.
به گزارش ایرنا، هیات تجاری خراسان شمالی متشکل از ۱۷ نفر از فعالان بخش خصوصی استان در بخش های مختلف صنعت، کشاورزی، معدن و بازرگانی و سه نفر از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی ۶ آذرماه به ترکیه اعزام شدند.
خراسان شمالی با یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و این استان دارای صنایع مادر پتروشیمی، سیمان بجنورد، آلومینای جاجرم و قند شیروان است که علاوه بر این، صنایع دستی و محصولات باغی و کشاورزی نیز از دیگر مزایای دارای مزیت نسبی این استان شمالشرق کشور برای ارتباط اقتصادی با دیگر کشورها محسوب می شود.
کل مبادلات تجاری ایران و ترکیه از ابتدای سال جاری میلادی به بیش از پنج میلیارد دلار رسید.
جدیدترین آمار منتشر شده از سوی اداره آمار ترکیه نشان میدهد مبادلات تجاری این کشور با ایران در ۱۰ ماهه سال جاری میلادی ۲۱ درصد رشد داشته است.
منبع