صدای خوب حرف اول را در اذان‌گویی می‌زند‌

حمیدرضا جمشیدزاده برگزیده چهل‌وچهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن نزاجااذان، ندای جان‌بخش بیداری و ارتباطی میان زمین و آسمان است؛ نغمه‌ای که دل‌ها را به سوی حقیقت و عبودیت سوق می‌دهد. خبرنگار ایکنا از اصفهان با ستوان دوم حمیدرضا جمشیدزاده، نفر سوم رشته اذان چهل‌و‌چهارمین دوره مسابقات قرآن نیروی زمینی ارتش در مقطع کارکنان پایور از کاشان که پژواک صدایش به وقت اذان، دل‌ها را به نور الهی نزدیک می‌کند، به گفت‌وگو نشسته است. در ادامه متن این گفت‌وگو را می‌خوانیم.

ایکنا ـ خودتان را معرفی کنید.

سخنم را با تلاوت آیه‌ای از قرآن آغاز می‌کنم. خداوند در آیه ۱٠۵ سوره توبه می‌فرماید: «وَقُلِ اعْمَلُواْ فَسَيَرَى اللّهُ عَمَلَكُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ وَسَتُرَدُّونَ إِلَى عَالِمِ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ فَيُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ؛ و بگو هر كارى مى‏‌خواهید، انجام دهید كه به زودى خدا و پيامبر او و مؤمنان در كردار شما خواهند نگريست و به زودى به سوى داناى نهان و آشكار بازگردانيده مى‏‌شويد. پس ما را به آنچه انجام مى‏‌دادید، آگاه خواهد كرد.» 

حمیدرضا جمشیدزاده، متولد ۱۳۶۳ از کاشان با مدرک فوق دیپلم حقوق از دانشگاه علمی کاربردی نظامی ارتش جمهوری اسلامی ایران و مدرس کلاس حفظ قرآن کوکان هستم. 

ایکنا ـ چگونه برای مسابقات قرآن نزاجا آماده شدید؟ آیا روش‌ها و تمرینات خاصی دنبال کردید؟

پیش از مسابقات و با اطلاع‌رسانی قبلی درباره زمان برگزاری رقابت‌ها که به‌صورت سالیانه است، تمرینات مربوط به اذان شروع شد. من به‌صورت ترکیبی از چند اذان استفاده کردم تا در نهایت در قالب اذان اصلی اجرا داشته باشم.

ایکنا ـ آیا این نخستین تجربه شما از حضور در مسابقات قرآن بود؟ 

این دوره از مسابقات، چهل‌و‌چهارمین دوره بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی برگزار می‌شد و امسال به فضل الهی برای نخستین بار در این رشته از مسابقات سراسری قرآن نزاجا شرکت کردم. البته در سالیان گذشته نیز در رشته‌های قرائت تحقیق، قرائت ترتیل و حفظ قرآن شرکت کرده بودم. 

ایکنا ـ درباره تأثیر روحی و روانی اذان بر فرد و جامعه توضیح دهید و اینکه به نظر شما ویژگی مؤذن برتر چیست؟

اذان، فرياد بيداری، عبوديت و عشق مخلوق به خالق است، با نام «الله» آغاز و با نام او ختم می‌شود. همان‌طور که نغمه‏ جان‌بخش اذان بلال‌، آرامش و صفا را بر قلب ملکوتی پيامبر(ص) حاکم می‌کرد، همچنان در طول تاریخ، طنین فرازهایش این آرامش را بر دل وارستگان مستولی می‌کند.

در اذان، حرف اول را صدای خوب می‌زند. در وهله بعد لازم است مؤذن با نغمات قرآنی و الحان عرب آشنایی پیدا کند؛ همچنین رعایت مسائل تجویدی هم در اذان بسیار تأثیرگذار است.

ایکنا ـ در این رشته در هر مرحله چند نفر با یکدیگر رقابت می‌کردند؟ از حال و هوای مسابقات بگویید. 

در این مرحله به میزبانی استان اصفهان از مجموع ۳۷۳ نفر، ۴۰ نفر از کل کشور در دو مقطع کارکنان پایور و وظیفه در رشته اذان شرکت داشتند. 

حال و هوای مسابقات با طنین زیبای قرآن و برگزاری چندین محفل انس با قرآن دارای فضای معنوی عمیق و روح‌بخش بود و همچنین حضور متسابقین برای رقابتی سالم و باشکوه به جذابیت هرچه بیشتر این مسابقات می‌افزود. 

ایکنا ـ سطح مسابقات را چطور ارزیابی می‌کنید؟ 

سطح مسابقات بالا بود، به‌طوری‌که برای داوری این مسابقات داوران بین‌المللی در دو گروه از تهران و اصفهان حضور داشتند. 

ایکنا ـ با چه چالش‌هایی در طول مسابقات روبه‌رو شدید؟ 

الحمدالله چالش خاصی وجود نداشت و همه‌چیز طبق برنامه‌ریزی‌های قبلی به خوبی انجام شد. 

ایکنا ـ و سخن پایانی.

تلاوت قرآن باعث می‌شود بیماری‌های ذهن و روح از بین بروند و انسان از درد و رنج رهایی یابد؛ بنابراین خوب است تلاوت قرآن و انس با آن را در برنامه روزانه خود بگنجانیم و از این کلام آسمانی دور نشویم.

از طرف دیگر، سخنی از پیامبر(ص) نقل شده است که اهمیت قرآن را روشن‌تر بیان می‌کند؛ ایشان می‌فرماید: «قرآن از همه‌چیز خدا والاتر است؛ برتری قرآن بر سایر سخنان، مانند برتری خداوند است بر بندگان.» به بیان ساده‌تر می‌توان گفت که قرآن رستگاری انسان‌ها را در دو جهان تضمین می‌کند و مانند چراغی فروزان، آن‌ها را از جهل و نادانی به سوی روشنایی و دانایی هدایت می‌کند.

از همه نوجوانان، جوانان و آحاد مردم دعوت می‌کنم که هرچه بیشتر قرآن را سرلوحه زندگی خود قرار دهند، با فهم و تدبر در قرآن خود را به پروردگار نزدیک کنند، بندگی خدا را انجام دهند و در زندگی از آن بهره‌مند شوند.

زهراسادات محمدی

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

اولین نگارخانه دائمی آثار هنرمندان توانیاب افتتاح شد

به گزارش خبرنگار ایکنا، با نمایش و عرضه 30 اثر هنری هنرمندان توانیاب از جمله …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ