به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد تقی شفیعی شامگاه جمعه در مورد جوانی جمعیت و فرزند آوری که در تالار اندیشه مشگین شهر برگزار شد اظهار کرد: اولین مسئله در فرزند آوری بحث اقتصادی است و بیشترین گرایش، به تک فرزندی و یا عدم تمایل به فرزند آوری در بین خانوادهها و ازدواج در سنین بالا در قشر مرفه جامعه است که بر این اساس مشکلات اقتصادی نمیتوان دلیل اصلی این مشکل باشد.
ووی افزود: در صورتی که بیشترین ازدواج و فرزند آوری مربوط به طبقه متوسط جامعه است و نتایج پژوهشها نشان میدهد عوامل مختلفی در گرایش به تک فرزندی نقش دارد اما تک فرزندی نه تنها در ساختار جمعیت و کاهش آن نقش دارد بلکه در جنبههای مختلف عملکردی و همه ابعاد شخصیت فرد در آینده نیز مؤثر خواهد بود.
حجت الاسلام شفیعی بیان کرد: طبق آمار در چند دهه گذشته نرخ باروری رو به کاهش است به نحوی که برخی از خانواده میل به فرزند کمتر و گرایش، به تک فرزندی تغییر اساسی در ساختار کاهش جمعیت کشور دارد.
وی به موجسازی اجرای قانون جوانی جمعیت و افزایش فرزند آوری تاکید کرد و گفت: موضوع جوانی جمعیت، یک تکلیف ملی است و تمام دستگاههای کشور باید به این موضوع توجه کنند.
حجت الاسلام شفیعی با اشاره به اینکه موضوع جوانی جمعیت نباید فقط یک تکلیف در نظر گرفته شود بلکه باید نتیجهبخش باشد بیان کرد: نگاه به موضوع جوانی جمعیت باید یک نگاه ملی باشد و فقط به وزارت بهداشت محدود نشود اگر خواهان تحقق اهداف خود در زمینه جوانی جمعیت هستیم باید در زمینه جوانی جمعیت موجسازی کنیم.
وی تصریح کرد: راه افزایش، جمعیت اصلاح سبک زندگی حاکم بر خانوادهها مانند ازدواج آسان و نوع مسکن و نوع مصرف کسب کار و رفتار والدین و همسر و فرزند دانست.
حجت الاسلام شفیعی به بیان و مسائل و مشکلات تک فرزندی اشاره کرد و گفت: اضطراب وابستگی والدین, کاهش انسجام خانواده, فرزند سالاری، بلوغ زودرس، کم شدن روابط اجتماعی و عدم مسئولیت پذیری در جامعه و خانواده، تضعیف شبکه ارتباطی خویشاوندی و جایگزینی رسانه در ارتباطات کلامی از جمله مهمترین مسائلی هستند که گریبان گیر خانوادههای تک فرزند شده است.
وی در پایان بیان کرد: خانواده و جوانی جمعیت ضامن پیشرفت و اقتدار کشور است و دشمنان سعی دارند با القای فرهنگ غرب و رواج بی بند و باری و کمرنگ کردن عقاید و باورهای دینی خانوادهها و جوانان جامعه اسلامی ما را از اصالت دینی و فرهنگی خود دور کنند.
منبع