نگذارید این «تب» فقط به «مرگ» راضی شود/ نگرانی از تسری ویروس خطرناک – تابناک

این تب فقط به مرگ راضی می شود/ نمایندگان: همه نهادها پای کار باشند

زنی جوان، با چشمانی بی‌رمق و رنگ‌پریده، در گوشه‌ای نشسته و از دردهایش می‌گوید: «نمی‌دانستم که یک نیش پشه می‌تواند این‌قدر زندگی‌ام را تحت تأثیر قرار دهد. هر روز که می‌گذرد، بیشتر در این درد غرق می‌شوم.» این روایت مختصر شده یک خبرنگار از چابهار بود.

به گزارش سرویس اجتماعی تابناک، وضعیت کنونی تب دنگی در ایران، زنگ خطری برای نظام بهداشت و درمان کشور است. ماجرایی که به گفته مسئولین امکان فراگیری آن از چابهار به تمام مناطق، همچنان وجود دارد.

 بر اساس گزارش قرائت شده در کمیسیون بهداشت مجلس ، تب  دنگی در چابهار به سرعت در حال گسترش است و تاکنون 400 نفر به این بیماری مبتلا شده اند و امکان شیوع آن در سایر مناطق کشور وجود دارد. در مهرماه این عدد 226 نفر بود.

با افزایش موارد ابتلا، فشار بر سیستم بهداشتی کشور  افزایش یافته و نیاز به اقدام فوری حس می‌شود. در غیر این صورت و به گفته نمایندگان مجلس، امکان تسری آن همچنان وجود دارد.

 

بحران جدی است!

در این میان، شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس، با ابراز نگرانی از وضعیت کنونی، می‌گوید: «تب دنگی یک بحران جدی است و نیاز به توجه فوری دارد. ما باید به دنبال راهکارهایی برای کنترل این بیماری باشیم و همکاری بین نهادهای مختلف را تقویت کنیم. اگر به این وضعیت رسیدگی نشود، عواقب آن می‌تواند بسیار وخیم‌تر از آنچه که اکنون می‌بینیم، باشد.»

شهریاری تاکید دارد: نباید تب دنگی را دست کم گرفت. بلکه  باید آن را به عنوان یک تهدید دانست؛ به طور قطع وزارت بهداشت به تنهایی نمی تواند با این ویروس مقابله کند و نیازمند همکاری شهرداری ها، سازمان محیط زیست وزارت راه و شهرسازی برای بهسازی محیط زیست در چابهار هستیم و چنانچه نسبت به این موضوع بی توجهی شود این ویروس کل کشور را درگیر می کند و با صرف بخش زیادی از بودجه کشور هم نمی توان آن را مهار کرد.

 

امکان تسری

در این میان چندین ماه است  نگرانی های از سرایت بیماری به سایر نقاط به صورت جدی جریان دارد. نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس دوازدهم از وزرای نیرو، راه و شهرسازی و کشور خواستار ورود جدی به این موضوع شده و می گوید: فاضلاب و آب های راکد و آلوده یکی از عوامل موثر در شیوع تب دنگی در چابهار است و با توجه به اینکه روزانه بیش از  6 پرواز به صورت مستقیم به چابهار داریم چنانچه برای این موضوع چاره اندیشی نشود شاهد شیوع تب دنگی در سایر مناطق کشور خواهیم بود.

تب دنگی نه تنها یک بیماری، بلکه چالشی است که نیاز به همدلی و همکاری همه نهادها دارد. تنها با یک رویکرد جامع و هماهنگ می‌توان به کنترل مؤثر این بیماری و جلوگیری از شیوع آن در کشور دست یافت. 

چه  این بیماری در چابهار بماند و چه تسری داشته باشد نیازمند تدبیر ویژه برای نجات جان شهروندان ایرانی است.

این بیماری از طریق پشه‌ای به نام پشهٔ آئِدِس به انسان منتقل می‌شود. این پشه که به ببر آسیایی شناخته می‌شود در مناطق استوایی جهان به‌ویژه آسیای جنوب شرقی ازجمله مالزی دیده می شد اما این بیماری گسترش زیادی یافته و تلفات انسانی زیادی برجای گذاشته‌است. علائم این بیماری سردرد، کمردرد و پشت درد، تب معمولاً شدید و در برخی موارد خارش و جوش در قسمت‌های مختلف بدن است. موارد مرگ این بیماری یک در هزار گزارش شده‌است. 


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

تداوم صدرنشینی گیتی‌پسند در روز شکست ستاره‌های گهرزمین در قزوین

به گزارش ایرنا، هفته چهاردهم لیگ برتر فوتسال کشورمان امروز جمعه با برگزاری هفت دیدار …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ