ناترازی انرژی ناشی از بی توجهی به توسعه زیرساخت ها و بهینه سازی در گذشته است

«آرش نجفی» امروز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی با اشاره به ناترازی انرژی در صنعت اظهار داشت: ناترازی یک اتفاق تک بعدی نیست بلکه مساله پیچیده ای است که پس از گذشت چند سال ناترازی ها در حوزه برق و گاز منجر به آسیب به صنعت شده است.

وی ادامه داد: این بحران انرژی نشات گرفته از بی توجهی در سال های گذشته است، به گونه ای که تا سال ۱۳۹۴ شرایط انرژی در کشور پایدار بود. در آن زمان مدیران شرکت های گاز و برق موظف بودند اقدامات جدی در راستای ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر انجام دهند.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران افزود: مدیران ۱۰ سال فرصت داشتند تا این قانون را اجرایی کنند و به عنوان یک ساختار از این قانون برای توسعه شبکه گاز استفاده کنند.

وی با اشاره به وجود ۳۰۰ میلیون متر مکعب کمبود گاز در ایام سرد سال، گفت: این کمبود باعث می شود تا گاز پتروشیمی ها و فولادی ها قطع و محدودیت هایی بر این صنایع اعمال شود.

قطعی برق و گاز بدون توجه به بخش صنعت

نجفی تاکید کرد: علت قطعی گاز به خاطر بی توجهی به نیاز بخش صنایع است، با اینکه ما در کشور ظرفیت های زیادی در حوزه میادین گازی داریم اما نسبت به این موضوع در گذشته سستی شده است.

وی با بیان اینکه ایران دومین کشور تولیدکننده گاز در جهان است، ادامه داد: با اینکه این ظرفیت در کشور وجود دارد، اما خودمان با کمبود گاز مواجه هستیم که نشانگر سوء مدیریت در کشور است و از سال های گذشته اتفاق افتاده است.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: طبق گفته وزیر پیشین نفت، ما در حوزه گاز به ۸۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم تا میادین مشترک و بخش های از فازهای پالایشگاه پارس جنوبی را که توسعه پیدا نکرده و سایر میادین مستقل گازی را توسعه دهیم.

وی با اشاره به سرمایه گذاری در حوزه بخاری های گازی، گفت: سال ۱۴۰۱ در شورای اقتصاد مصوب شد تا در راستای بهینه سازی سوخت چهار میلیون و ۱۰۰ دستگاه بخاری گازی تعویض شود، اما بی توجهی به این مسائل باعث شده است تا شاهد عدم مدیریت مصرف انرژی باشیم.

نجفی تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی ۱۵ سال پیش اصلاح الگوی مصرف را مورد توجه قرار دادند و بر آن تاکید کردند، اگر از آن زمان تاکنون ۱۰ درصد بهینه سازی شده بود و شدت مصرف را کاهش داده و افزایش راندمان را برنامه ریزی کرده بودیم، امروز یک کشور مقتدر در حوزه انرژی بودیم.

ناترازی انرژی ناشی از بی توجهی به توسعه زیرساخت ها و بهینه سازی در گذشته است

سرمایه گذاری بر روی نیروگاه های تجدیدپذیر و بادی در حوزه انرژی

وی با اشاره به نقش صنایع و سرمایه گذاری در حوزه انرژی، گفت: در صورتی که بخش خصوصی در حوزه تعویض بخاری ها و راه اندازی نیروگاه های تجدیدپذیر و بادی سرمایه گذاری کنند و خودشان متولی باشند، شاهد بهبود شرایط خواهیم بود.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران با بیان اینکه باید ساختارهای انرژی کشور را بهینه کنیم، افزود: شدت مصرف انرژی در کشور زیاد و فرار گاز از شبکه انتقال زیاد است و بر اساس آمارها، ۹۰ میلیون متر مربع هدر رفت انرژی داریم که عدد قابل توجهی است.

نجفی عنوان کرد: بخشی از این هدر رفت انرژی که حدود ۱۰ درصد از گاز کشور است، به خاطر فرسودگی است.

وی با تاکید بر حرکت به سمت تکنولوژی و فناوری های جدید گفت: در تعامل با کشورهای مختلف می توانیم از تجهیزات و فناوری های مدرن دنیا در حوزه زیرساخت های انرژی بهره ببریم و یا با ایجاد شبکه های مشترک با کشورهای همسایه، شبکه گازی منسجم داشته باشیم.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: باید در حوزه توسعه زیرساخت های انرژی، همه مدل های مالی و اقتصادی در کنار یکدیگر چیده شود، باید یک نقشه راه کلان با عقلانیت و درک از اقتصاد انرژی را عملیاتی کنیم.

وی با انتقاد از روش های غلط در سیاست های حوزه انرژی، تاکید کرد: باید مواظب اتفاق های پیچیده باشیم و نباید با روال گذشته و آزمون و خطا اقدام به ارائه برنامه کنیم، راه های اشتباه گذشته را مجدد تکرار نکنیم و در این راه نخستین گام، اصلاح الگوی مصرف و بهینه سازی است.

نجفی تاکید کرد: بخش دولتی می تواند از ظرفیت بخش کارشناسی در تصمیم گیری ها و جذب سرمایه گذاری ها استفاده کند تا با چالش در این عرصه روبه رو نشویم.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

بارش باران و کاهش نسبی دما در نوار شمالی کشور

به گزارش ایرنا از سازمان هواشناسی، امروز (شنبه) در شرق اردبیل، سواحل دریای خزر، خراسان …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ