۷۰ تُن چوب قاچاق در اصفهان کشف شد


سرهنگ علی صادقی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بیشتر چوب قاچاق کشف شده در استان، درخت با ارزش جنگل‌های زاگرس یعنی بلوط و گونه بیابانی تاغ بوده است.

وی ادامه داد: در این پیوند ۴۰ نفر دستگیر و به مرجع قضایی معرفی شدند که روند بررسی جرائم و صدور احکام آنان در دست اجراست.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی اصفهان تصریح کرد: میزان محموله‌های کشف شده در شهرستان‌های بُرخوار، اصفهان و فلاورجان نسبت به سایر مناطق بیشتر بوده است.

صادقی اظهار داشت: از آنجا که تاغ از گونه‌های مقاوم به خشکسالی است و در پروژه‌های بیابان‌زُدایی از آن استفاده می‌شود بنابراین نابودی آنها سبب افزایش انتشار گرد و غبار و ریزگردها از کانون‌های بحرانی بیابانی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: رشد درخت بلوط نیز کُند است و از طرفی نقش اساسی در حفظ خاک و جلوگیری از وقوع سیلاب در مناطق کوهستانی دارد بنابراین حراست کامل از آن ضروریست.

به گزارش ایرنا، استان اصفهان ۱۰.۷ میلیون هکتار مساحت دارد که بیش از ۹۰ درصد آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار عرصه‌ منابع طبیعی و ملی، حدود ۴۰۳ هزار هکتار جنگل، ۶ میلیون هکتار مرتع و سه میلیون هکتار بیابان است.

جنگل‌های استان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارد و سرانه جنگل در این منطقه کمتر از ۰.۱ هکتار است اما با وجود سطح کم، تنوع گونه‌ای خوبی(۳۵ گونه درختی و درختچه‌ای) دارد.

این منطقه از نظر تقسیم‌بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه زاگرسی و ایرانی تورانی قرار گرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی، غرب و جنوب استان را شامل می‌شود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به‌شمار می‌رود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

اولویت توسعه نیروگاه‌های خورشیدی اصفهان، شرق استان است

به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی جمالی‌نژاد روز شنبه در شورای گفت‌وگوی دولت با بخش خصوصی …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ