روایت ساعات پایانی عمر حضرت زهرا (س) در یک نماهنگ+ فیلم


به گزارش ایرنا، نماهنگ «اذان نگو بلال» با شعری از محمد صمیمی شاعر و نوحه‌سرا با نوای سیدمجید بنی‌فاطمه مداح سرشناس کشورمان و تنظیم سیدشهاب‌الدین شوشتری به مناسبت ایام شهادت بانوی دوعالم حضرت فاطمه زهرا(س) به روایت ۹۵ روز منتشر شده است.

براساس روایات، بلال حبشی در شهر شام خواب پیامبر (ص) را دید که ایشان به وی گفتند که «چرا به زیارت ما نمی‌آیی؟» بلال از خواب بیدار شد و با حالت پریشان وسایل خود را از شام جمع کرد و به مدینه آمد. به خانه حضرت زهرا (س) رفت. حضرت زهرا (س) از دیدن بلال حبشی بسیار خوشحال شد. حضرت فاطمه زهرا (س) به وی فرمودند که «دوست دارم یک بار دیگر صدای اذان گفتن تو را بشنوم، بیا با اذان گفتنت حال و هوای روزگار رسول خدا (ص) را تجدید کن.» این امر برای بلال بسیار سخت بود.

بلال حبشی به دستور فاطمه (س) به بام رفت و با گلوی بغض گرفته شروع به اذان گفتن کرد. وقتی او به جمله سوم اذان یعنی «اشهد ان محمد رسول الله» رسید، به او گفتند، بلال! بس کن که حضرت فاطمه (س) بیهوش شد. وی در حالی که اشک می‌ریخت از بام به پایین آمد.

سپس حضرت صدیقه طاهره (س) را به هوش آوردند. حضرت زهرا (س) فرمودند که «بقیه جملات اذان را بگو». بلال به او گفت که دختر حضرت پیامبر (ص)! اجازه دهید اذان ناتمام موذن رسول خدا (ص) تا همین جا کافی باشد.

سیدمجید بنی‌فاطمه با کمک محمد صمیمی، این واقعه تاریخی را با لحظات پایانی عمر حضرت زهرا (س) گره زدند و نوحه «اذان نگو بلال» را تولید کردند. این اثر در هیأت ریحانةالحسین خوانده شد و به مناسبت ایام فاطمیه دوم نسخه تنظیم شده آن با مشارکت مرکز آوای انقلاب اسلامی (مأوا) تولید شده است.

قطعه صوتی «اذان نگو بلال» نیز منتشر شده است، برای شنیدن اثر اینجا مراجعه کنید.

متن شعر این نماهنگ به شرح زیر است:

هر درد مرهمی داره درمون با درد آشناست

ای وای از درد دلتنگی دلتنگی درد بی دواست

مرهم درد مادر ما یاد پدرش رسول خداست

خدا کنه به حق رسول و خدای ذوالجلال

بازم به خونمون برگرده شور و حال

به یاد اون روزا بازم اذون بگو بلال

تو آسمون خونه زمون اذونه

بهارمون خزونه دلش غرق خونه

اذان بگو که بیمارمون نیمه جونه

چشم و چراغ خونه برامون بمونه

اذان بگو که درمون درداش اذونه

اذون بگو بلال اذون بگو بلال

اذان نگو بلال مادر ما رفت از حال

عالم زیر و رو شد مادر ما رفت از حال

اذان نگو بلال

مثل محتضر شد مریض ناخوش احوال

اذان نگو بلال

اذان نگو بلال مادر ما رفت از حال

حاصلمو طوفان برد اذان نگو

غنچه خشکید گل پژمرد اذان نگو

خون دل خورد اذان نگو

مادرم مرد اذان نگو

شب تا صبح این سه ماهه زیر لب

همش اسم باباشو می‌برد اذان نگو

به گزارش ایرنا، برای تاریخ شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) روایت‌های متفاوتی وجود دارد، در این میان علمای شیعه، دو زمان را از زمان‌های دیگر بیشتر قبول دارند. روایت اول را ۷۵ روز پس از رحلت پیامبر اسلام (ص) می‌دانند که بنا بر این تاریخ ۱۳ تا ۱۵ جمادی الاول را با نام «ایام فاطمیه اول» می‌شناسیم اما در روایتی دیگر گفته می‌شود که ایشان ۹۵ روز بعد از رحلت حضرت رسول اکرم (ص) به شهادت رسیدند، بنابراین این تاریخ را «ایام فاطمیه دوم» می‌دانیم که از سوم تا پنجم جمادی‌الثانی است.

امسال دهه اول فاطمیه برابر با ۲۲ آبان تا دوم آذرماه (۱۰ جمادی الاول تا ۲۰ جمادی الاول ۱۴۴۶) بود. دهه دوم ایام فاطمیه از ۱۳ تا ۲۲ آذرماه (یکم تا ۱۰ جمادی‌الثانی) است. ۱۵ آذرماه امسال برابر با سوم جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ به مناسبت شهادت حضرت زهرا (س) تعطیل رسمی است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

چراغی برای دوره رابطه‌های تاریک

در دو دوره گذشته که در جریان برگزاری این جایزه بودم، استقلال رای داوران و …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ