به گزارش ایرنا، بررسی عملکرد شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در ۱۰۰ روز ابتدایی خدماترسانی دولت چهاردهم حاکی از انجام اقدامات و خدمات متعددی است که از جمله مهمترین آنها، رونمایی از اطلس سرمایهگذاری با بیش از ۲۰۰ فرصت بالقوه به ارزش ۱۸۰ همت و سند جامع هوشمندسازی فرودگاههای ایران، اتمام پروژه نوسازی باند و سطوح پروازی فرودگاه کرمانشاه، رفع تصرف ۱۰ هکتار از زمینهای فرودگاه مهرآباد و افتتاح سطوح پروازی و آغاز دوباره پروازهای فرودگاه سیرجان قابل ذکر است.
«رضا نخجوانی» معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران ضمن بیان مطلب فوق، افزود: شرکت فرودگاهها در این مدت همچنین ۲۸ تفاهمنامه همکاری با سرمایهگذاری بخش خصوصی در صنعت فرودگاهی به ارزش ۱۸ هزار میلیارد تومان به امضا رساند که از جمله آنها انعقاد پنج تفاهمنامه با سرمایهگذاران بخش خصوصی در فرودگاه یزد قابل اشاره است.
به گفته وی، انجام عملیات وارسی پروازی سامانههای کمکناوبری در فرودگاههای مختلف کشور، راهاندازی سامانه استریپ پروازی الکترونیکی(EFSS) در فرودگاههای لارستان و بیرجند، برگزاری مانور عملیات زمستانی در فرودگاههای مختلف به منظور آمادهسازی فرودگاهها براید مقابله با موج سرما، دریافت گواهینامه ISO ۵۰۰۰۱ توسط فرودگاههای کرمان، فرودگاههای ارومیه و کرمانشاه، برگزاری رزمایش پدافند غیرعامل در فرودگاه زاهدان، اتمام عملیات بهسازی و احداث برج دیدهبانی ایستگاه آتشنشانی و هدایت زمینی هواپیما در فرودگاه زاهدان، امضای قراردادد سامانه یکپارچه فروش فرودگاهی(سیف) میان شرکت فرودگاهها و شرکت فراپردازان آروند امیدپی، آغاز عملیات نصب سامانه کمکناوبری DVOR/DME در فرودگاه شیراز، نصب آنتن نخستین رادار بومی در کشور در فرودگاه آبادان و بهرهبرداری از سطوح پروازی فرودگاه شهدای سیرجان و ازسرگیری دوباره پروازها از این فرودگاه، از دیگر خدمات شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در ۱۰۰ روز ابتدایی دولت چهاردهم است.
وی گفت: آغاز اعزام زائران حج عمره از ۱۵ فرودگاه کشور از ۲۸ شهریورماه، اعزام زائران حج عمره از فرودگاه بندرعباس، جابهجایی زائران در ایام اربعین امسال در مجموع ۷۴۰ پرواز در ۳۱ فرودگاه تحت پوشش شرکت فرودگاهها بدون هیچ تاخیر فرودگاهی از ۲۴ مرداد تا ۹ شهریورماه ۱۴۰۳، از دیگر اقدامات انجام شده در این مدت است.
اتمام پروژه نوسازی باند و سطوح پروازی فرودگاه کرمانشاه و آماده افتتاح شدن این پروژه عظیم، دیگر موضوعی بود که معاون وزیر و مدیرعامل شرکت فرودگاهها وو ناوبری هوایی ایران به آن اشاره کرد و گفت: پروژه نوسازی باند و سطوح پروازی فرودگاه کرمانشاه به عنوان یکی از مهمترین فرودگاهها و هاب پروازهای غرب کشور به اتمام رسیده و آماده افتتاح و بهرهبرداری است. این پروژه شامل تکمیل آسفالت زهکش، استریپسازی، عملیات روشنایی باند و توسعه اپرون است.
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره اقدامات انجام شده در فرودگاههای استان کرمان با اشاره به افتتاح سطوح پروازی و آغاز دوباره پروازهای فرودگاه سیرجان، خاطرنشانکرد: با توجه به وضعیت باند و سطوح پروازی فرودگاه سیرجان، حدود یک میلیون متر مربع در این پروژه اقدامات فنی انجام شد. اقدامات پروژههای عمرانی یادشده در فرودگاه سیرجان خارج حدود هشت ماه از بازه زمانی مورد انتظار انجام شد و این پروژه بیش از ۲ هزار میلیارد ریال (۲۳۰ میلیارد تومان) هزینه دربرداشت.
وی ادامهداد: باند و ساختمانهای موجود در فرودگاه سیرجان به دلیل موضوعات ایمنی نیازمند ترمیم و بهسازی بود. از این رو، موضوع در دستور کار شرکت فرودگاههای کشور قرار گرفت و با اقدامات عمرانی، باند فرودگاه سیرجان به صورت اساسی تعمیر و مرمت شد.
نخجوانی اظهار داشت: علاوه بر افزایش طول باند فرودگاه سیرجان، در این پروژه اقداماتی در زمینه سیستم روشنایی باند و ترمینال نیز به شایستگی در این فرودگاه انجام شد. همچنین تداوم عملیات بهسازی سطوح پروازی، ترمینال و محوطهها و همچنین سیستمهای روشنایی سطوح پروازی در فرودگاه کرمان، پیشرفت قابل توجه پروژه ساخت دیوار حفاظتی فرودگاه جیرفت تا امروز ۷۰ درصد و تداوم بهسازی ابنیه، محوطهها و ترمینال در فرودگاه رفسنجان، از دیگر اقدامات قابل ذکر در اداره کل فرودگاههای استان کرمان است.
به گفته وی، در پی حادثه تلخ انفجار معدن طبس که منجر به جان باختن ۵۳ نفر از معدنکاران شد، با آماده باش نیروهای عملیاتی فرودگاه های بیرجند و طبس و برقراری ۱۸ پرواز امدادرسانی به معدنچیان حادثهدیده در فرودگاه طبس، خدماترسانی لازم از سوی شرکت فرودگاهها انجام شد. همچنین خدمترسانی به ۱۰ بالگرد امدادی و هشت پرواز فوقالعاده وزیران و مسئولان سیاسی در فرودگاه طبس و ارائه خدمات فرودگاهی و ناوبری هوایی شبانهروزی در این فرودگاه از دیگر اقدامات قابل ذکر است.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران با بیان اینکه نخستین نظامنامه عملیات در ترمینالهای فرودگاهی کشور در فرودگاه تبریز تدوین و ابلاغ شد، اضافهکرد: نظامنامه عملیات در ترمینالهای فرودگاهی مجموعهای از فرایندهای استاندارد حوزه تسهیلات فرودگاهی است که برای ارتقای سطح کیفی خدمات فرودگاهی در پایانهها و ترمینالهای مسافری اجرا میشود.
وی افزود: انتظار میرود چهار فرودگاه بینالمللی دیگر کشور نیز در اسرع وقت نسبت به تدوین نظامنامه فوق اقدام کنند تا مقدمات ممیزی موفق بازرسان ایکائو از فرودگاهای یادشده فراهم شود.
نخجوانی ادامه داد: در راستای مسئولیتهای شرکت فرودگاهها و برای اجرای الزامات انکس ۹ (Facilitation) و نیز بهروزرسانی مستندات و مقررات حوزه تسهیلات فرودگاهی و آمادگی برای ممیزی بازرسان ایکائو در حوزههای امنیت و تسهیلات فرودگاهی (USAP/FAL-CMA۲۰۲۴) ، برای نخستین بار در کشور فرودگاه بینالمللی «شهید مدنی» تبریز موفق به تدوین نظامنامه عملیات در ترمینالهای فرودگاه تبریز شد. این نظامنامه برای ایجاد وحدت رویه در فرایندهای اجرایی فرودگاههای کشور تهیه شده و به عنوان الگو در اختیار سایر فرودگاههای کشور جهت آمادهسازی قرار گرفته شده است.
منبع