احمد شاهیوندی روز یکشنبه در شورای سالمندی آذربایجان غربی با بیان اینکه با توجه به شرایط جغرافیایی و شرایط سالمندی، ارومیه به عنوان پایلوت اجرای شهر دوستدار سالمند انتخاب شده است، اظهار کرد: ارزیابی اماکن و زیرساختهای شهر، برنامه ریزی، اجرا و ارزش گذاری و نظارت بر پروژه ها دارای چهار مرحله بوده و در شهرهای دوستدار سالمند باید اجرا شود.
وی با اشاره به تهیه سند راهبردی در این زمینه اضافه کرد:این طرح تمام موضوعاتی که سالمندان با ان مواجه و درگیر هستند از جمله محیطی، اجتماعی، اقتصادی، بهداشت و درمان، اوقات فراغت را در بر می گیرد.
شاهیوند با اشاره به ابعاد این طرح بیان کرد: این طرح همه ابعاد زندگی برای گروههای کم توان را دنبال میکند.
مجری طرح شهر دوستدار سالمند با اشاره به اینکه تامین زیرساختها جهت مناسب سازی برای شهر دوستدار سالمند لازم است، گفت: سند لازم برای اجرا تهیه می شود و همکاری و هماهنگی بین سازمانهای مختلف شهری مورد تاکید است.
وی با بیان اینکه تعریف ردیف بودجه مشخص برای تحقق پروژههای دوستدار شهر از الزامات اجرایی آن است اضافه کرد: این طرح یکی از مهمترین طرحهایی است که می خواهد به شیوه بومی سازی شده، محیط پویا و مناسبی برای سالمندان فراهم کند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان غربی هم در این جلسه با اشاره به ارائه خدمات بهینه به سالمندان اظهار کرد: تشکیل کارگروههای لازم و همکاری و هم افزایی دستگاهها در راستای اجرای شهر دوستدار سالمند یک ضرورت است.
افشار کبیری با تاکید برمساله زیرساختهای حمل و نقل شهری در این زمینه گفت: نیازمند یک برنامه ریزی ویژه برای این مساله هستیم.
وی ادامه داد: برای داشتن سالمندانی شاداب نیازمند مشارکت انان در امور مختلف هستیم و در این راستا باید طراحی های اساسی در فضاهای شهری و اماکن عمومی و مکانهای مورد تردد انجام شود.
کبیری با اشاره به رعایت استانداردهای جهانی در این باره گفت: در تنظیم برنامه راهبردی و بومی سازی شده برای این طرح لازم است توسعه فعالیت ها ی اجتماعی سالمندان در نظر گرفته شود.
به گزارش ایرنا این طرح سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به صورت آزمایشی در اصفهان اجرا شد و قرار است در 10 کلان شهر کشور نیز اجرا و برای آن سند راهبردی تهیه شود.
منبع