ارتباط پیچیده مغز با روده به پیش‌بینی ابتلا به اوتیسم کمک می‌کند

به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: غربال‌گری زودهنگام برای تشخیص اختلالات عصبی‌رشدی (مانند اوتیسم) کودکان به‌منظور یاری‌رساندن به آن‌ها در فراگیری مهارت‌های زندگی ضرورت دارد. آکادمی پزشکی اطفال آمریکا توصیه می‌کند همه کودکان از نظر تأخیر در رشد، غربالگری شوند؛ به‌ویژه آن‌هایی که به صورت نارس یا با وزن کم متولد شده‌اند.

پژوهشگران و پزشکان در حال طراحی ابزارهای ساده و مطمئنی هستند که بتوان با استفاده از آن‌ها نشانه‌های اولیه یا عوامل خطر یک بیماری را قبل از آشکار شدن علائم شناسایی کنند. غربال‌گری زودهنگام ممکن است خطر بیش‌تشخیصی (تشخیص یک بیماری که در طول عمر فرد علائمی ایجاد نکرده است) را در بر داشته باشد؛ اما فهم نیازهای رشدی کودک احتمالاً به خانواده‌ها کمک می‌کند که زودتر این نیازها را برطرف می‌کنند.

گروهی از پژوهشگران دانشگاه فلوریدا در آمریکا و دانشگاه لینشوپینگ در سوئد نقش میکروبیوم (همه ژن‌ها و توده سلول‌های میکروب مستقر در یک بخش ویژه در بدن) در ایجاد بیماری‌های گوناگون ازجمله بیماری‌های روانی، خودایمنی، چاقی، زایمان زودرس را بررسی کردند.

آن‌ها در پژوهشی که روی کودکان سوئدی انجام دادند، متوجه شدند میکروب‌ها و متابولیت‌های روده نوزادان (که هم در مدفوع و هم در خون بند ناف آن‌ها یافت می‌شوند)‌ به پیش‌بینی خطر ابتلای آن‌ها به بیماری‌های عصبی‌رشدی مانند اوتیسم کمک می‌کند.

به گفته آن‌ها می‌توان در بدو تولد نوزادان یا در سال اول زندگی آن‌ها و قبل از بروز علائم بیماری‌ها، وجود تفاوت‌ها را در ترکیب میکروبیوم روده آن‌ها تشخیص داد.

میکروبیوم در دوران کودکی دستخوش تغییرات بسیار زیادی می‌شود، از سیستم ایمنی بدن و تغییرات و رویدادهای زندگی تأثیر می‌گیرد؛ همچنین بر سیستم ایمنی بدن تأثیر می‌گذارد. عواملی مانند ژنتیک، محیط، شیوه زندگی، عفونت و داروها بر میکروبیوم اثر دارند.

این پژوهشگران معتقدند روده و مغز به صورت‌ پیچیده‌ای با یکدیگر مرتبط هستند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

برخی از طرح‌ها در دهه‌های اخیر بدون مجوز زیست محیطی به بهره برداری رسیدند

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، در جلسه امروز سه‌شنبه – ۱۸ دی ماه – صحن …