زنجیره تامین ارزش در آذربایجان شرقی ضعیف است


به گزارش روز یکشنبه ایرنا، حیدر فتح‌زاده در نشست بررسی چالش‌های بخش صنعت و معدن استان در اتاق بازرگانی تبریز گفت: صادرات استان از ساده‌ترین شاخص‌ها برخوردار است که این امر به هیچ عنوان مطلوب نیست.

وی گفت: سازمان برنامه و بودجه استان‌های دیگر مانند کرمان، فارس و مشهد مایل به همکاری با اتاق‌های بازرگانی ما هستند و باید با ایجاد پل ارتباطی بین آن‌ها، برای ارتقای استان تلاش کنیم.

فتح زاده با اشاره به ظرفیت‌های معدنی استان، اظهار داشت: این استان دارای ۶۴۲ واحد معدنی است که تمامی آن‌ها بر روی نقشه‌های GIS مشخص شده‌اند.

وی همچنین گفت: تمامی نقشه‌های شهری و روستایی در سازمان ما موجود است و ما با آمارگیری‌های خود در تلاشیم تا ارتباط موثری با بخش خصوصی برقرار کنیم و داده‌ها را به آن‌ها منتقل کنیم.

وی با بیان اینکه تاکنون سعی کرده‌ایم در زمینه متناسب‌سازی آمایش سرزمین، همراه بخش خصوصی باشیم، تاکید کرد: انسجام بین دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی ضروری است و ما برای حل این مسئله پیش‌قدم خواهیم بود.

فتح زاده به ظرفیت‌های منطقه آزاد تجاری ارس اشاره کرد و گفت: ما باید میزبان استان‌های دیگر در این منطقه باشیم تا دفاتر تجاری برای آن‌ها تأسیس شود و موجب رونق منطقه آزاد تجاری ارس شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان آذربایجان‌شرقی گفت: مرز نوردوز یکی از مسیرهای تجاری قوی در سال‌های آتی خواهد بود که باید از این ظرفیت نهایت استفاده را کرد.

استفاده ۰.۲ درصدی آذربایجان شرقی از صندوق توسعه ملی

امید اسمعیل ظفر؛ رئیس کمیسیون معادن و فلزات اتاق بازرگانی تبریز در این جلسه با بیان اینکه مگاپروژه‌ها زمانی در استان ما اجرایی خواهند شد که بتوانیم تأمین مالی برای آن‌ها داشته باشیم، گفت: استان کرمان و یزد به ترتیب با ۹ و ۸/۵ درصد بیشترین استفاده از صندوق توسعه ملی را داشته‌اند، در حالی که استان ما تنها ۰/۲ درصد را به خود اختصاص داده است.

وی تأکید کرد: مدیران استانی باید با تجربه باشند تا بتوانند برای استان تأمین مالی داشته باشند و همچنین باید شفاف‌سازی شود که چند درصد تسهیلات برای شرکت‌های واسطه و چند درصد برای بخش خصوصی اختصاص پیدا می‌کند.

ظفر افزود: دولت باید تفاوت مالیات پرداختی بخش فولاد با دیگر بخش ها را مشخص کند، سپس براساس آن، بالا بودن میزان مصرف انرژی بخش فولاد بررسی شود.

لزوم شاخص‌گذاری مصرف انرژی
یونس اکبرپور پایدار، رئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق تبریز هم در این جلسه گفت: در بحث مصرف انرژی شاخص‌گذاری نداریم و باید در این زمینه اقداماتی صورت گیرد تا واحدهای تولیدی بهینه‌تر عمل کنند.

وی گفت: تعداد پست‌های برق استان‌های دیگر بیشتر از استان ما است، ما نیز به دنبال افزایش تعداد پست‌ها هستیم.

وی ادامه داد: مشکل دیگر ما، بحث آب است که باید هر چه زودتر مسیرهای انتقال آب از ارس و زرین رود ارتقا پیدا کند و آب مصرفی کشاورزان نیز به صورت کنترل شده باشد.

اکبرپور پایدار همچنین گفت: مشکل گاز نیز وجود دارد و استان ما به دلیل قرار گرفتن در انتهای خط لوله دچار افت فشار است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

احیای اراضی مستعد کشاورزی آذربایجان شرقی با حق آبه ارس

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، اکبر کرامتی در بازدید از آخرین وضعیت کشت و آبیاری …