تقویت علمی طلاب؛ سلاح جنگ نرم با دشمن/ رهبر معظم انقلاب اسلامی؛ شاخص جهت‌گیری‌ها در مسائل روز است

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، آیت‌الله «احمد مروی» تولیت آستان قدس رضوی روز گذشته با حضور در مدرسه علمیه امام خمینی (ره) مشهد، از بخش‌های مختلف این مرکز علمی بازدید و طی سخنانی در جمع طلاب این مدرسه علمیه، به تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص تحول حوزه‌های علمیه اشاره کرد و اظهار داشت: ایشان برای نخستین‌بار در دیدار جمعی از طلاب و فضلای قم، تهران و مشهد در سال ۱۳۸۶ موضوع تحول حوزه را مطرح فرمودند؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی با نگاه جامع و عمیق خود، موضوع تحول در حوزه‌های علمیه را از نیاز‌ها و ضروریات بیان کردند.

تقویت علمی طلاب؛ سلاح جنگ نرم با دشمن/ رهبر معظم انقلاب اسلامی؛ شاخص جهت‌گیری‌ها در مسائل روز است

وی توجه به نیاز‌های زمانه در آموزش‌های حوزوی را راهکار‌های تحول حوزه خواند و با بیان اینکه برنامه‌های آموزشی حوزه باید با توجه به تحولات اجتماعی و سازگار با نیاز‌های جامعه بازنگری شوند، افزود: نقطه‌نظرات رهبر معظم انقلاب اسلامی باید مورد توجه و تأمل جدی حوزه‌های علمیه قرار گیرد، بیانات و دیدگاه‌های معظم له بهترین نقشه راه برای حوزه‌های علمیه است که زمینه‌ساز تحول واقعی در این نهاد مهم دینی و فرهنگی می‌شود.

نقش‌آفرینی و تأثیرگذاری روحانیت در دنیای امروز

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه با اشاره به اهمیت نقش روحانیت در شرایط کنونی، گفت: در دنیای امروز، شرایط به‌طور قابل توجهی پیچیده‌تر از گذشته شده و در این میان، نقش روحانیت نیز به همان اندازه گسترده‌تر و مهم‌تر از قبل است؛ در گذشته، مرتبه عالی روحانیت عمدتاً در قالب مرجعیت خلاصه می‌شد؛ و وظیفه اصلی روحانیت، راهنمایی و بیان اعمال عبادی و شخصی مسلمانان بود.

آیت‌الله مروی تصریح کرد: امروز محدودیت فعالیت روحانیت تنها محدود به مسائل عبادی مسلمانان نیست؛ بلکه روحانیت اکنون با حضور فعال و گسترده‌تری در عرصه‌های مختلف داخلی و خارجی نقش ایفا می‌کند. بنابراین، در این شرایط جدید، مسئولیت روحانیت نیازمند توانمندی‌های عمیق‌تری است، زیرا تأثیرات و دایره اثرگذاری امروز به مراتب پیچیده‌تر و وسیع‌تر از گذشته میباشد.

وی عنوان داشت: در گذشته، تنها مرحوم آیت‌الله بروجردی در هامبورگ مسجدی بنا کرده بودند که به نوعی نماد فعالیت‌های مذهبی و فرهنگی در خارج از کشور بود و این امر تقریباً محدود به همین مورد میشد. اما امروز شاهد تحولات عظیمی در این زمینه هستیم. اکنون مراکز فرهنگی و حوزه‌های علمیه در بسیاری از نقاط جهان فعال هستند و فعالیت‌های مذهبی و دینی گسترش فراوانی یافته است.

تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی، طلاب باید بیش از پیش خود را به سلاح تقوا، علم و دانش مجهز کنند؛ چراکه سؤالات و شبهات همچون بارانی بر ذهن نسل جوان فرو می‌ریزد و وظیفه پاسخگویی و هدایت بر دوش طلاب و روحانیت است. طلاب جوان باید از بهترین لحظات عمر خود بهره‌برداری کنند و در مسیر علم و دانش گام بردارند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی؛ شاخص جهت‌گیری‌ها در مسائل روز

آیت‌الله مروی با تأکید بر اهمیت برخورداری طلاب از قدرت تحلیل عمیق مسائل، بیان داشت: طلاب در کنار تحصیل علم و دانش، باید حضوری فعال در مسائل سیاسی و اجتماعی داشته باشند و نسبت به آنها تحلیل دقیقی ارائه دهند. یک طلبه باید توانایی تحلیل جامع و دقیق داشته باشد و همواره جوانب مختلف موضوعات را بسنجند.

وی گفت: در جهت‌گیری‌ها، شاخص تنها رهبر معظم انقلاب اسلامی است. دیروز، شاخص امام خمینی (ره) بودند و سرانجام کسانی که از امام عبور کردند، قابل مشاهده است. امروز نیز شاخص، رهبر معظم انقلاب اسلامی هستند و هر کسی که از رهبری معظم عبور کند، به انحراف خواهد افتاد و در این مسئله شکی نیست.

انتهای پیام/


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

سرپرست فرمانداری سوادکوه منصوب شد

به گزارش دفاع‌پرس از مازندران، با حکم «مهدی یونسی رستمی» استاندار مازندران، «رمضان پاریاو سوادکوهی» به …