تغییرات لایحه بودجه ۱۴۰۴ برای مدارس/تاثیر تحریم‌ها درکاهش رتبه علمی ایران

در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور می‌کنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را می‌توانید در ادامه بخوانید.

تخصیص بیش از ۱۴ هزار میلیارد ریال برای نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی

سرپرست معاونت عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور درباره آخرین تخصیص اعتبار برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی گفت: ۶۵۰۰ میلیارد ریال برای کمک به توسعه و نوسازی و ۷۹۸۰ میلیارد ریال با عنوان جایگزینی خودروهای فرسوده ناوگان حمل و نقل عمومی اختصاص یافت.

مسعود نصرتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا اظهار داشت: از مجموع ۳۱۳ هزار تاکسی ناوگان حمل‌ونقل عمومی، ۲۰۵ هزار دستگاه فرسوده است و از ۱۴۰ هزار دستگاه تاکسی موجود در کلانشهرها، ۶۰ درصد آنها فرسوده هستند و همین مسأله منجر به بروز آلایندگی شده است که ضرورت نوسازی ناوگان تاکسیرانی شهری کشور به‌ویژه در شهرهای بزرگ را بیش از پیش با اهمیت می‌کند.

نصرتی افزود: آخرین کمک‌ها برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شامل تحویل ۱۳۰۰ دستگاه اتوبوس، ۱۱۰۰ دستگاه ون همچنین نوسازی ۷ هزار و ۸۰۷ دستگاه تاکسی است و در ۲ سال اخیر ضمن عقد قرارداد خرید ۱۷۷۰ واگن قطار مترو، ۷۰ کیلومتر خطوط ریلی احداث شده و تامین مالی آن به صورت مشترک توسط شهرداری‌ها و دولت انجام شده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

تحریم‌ها رتبه علمی ایران را کاهش داده است

معاون تحقیقات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر سهم ناچیز وزارت بهداشت از بودجه پژوهش کشور و کاهش رتبه علمی ایران در جهان از ۱۵ به ۱۷ ، گفت: سهم وزارت بهداشت از کل بودجه پژوهش کشور ۱۳ درصد است.

شاهین آخوندزاده در یک نشست خبری افزود: با توجه به اینکه بر اساس برنامه هفتم توسعه باید به جایگاه ممتاز از لحاظ فناوری و علم برسیم ، برگزاری جشنواره رازی رسیدن به این هدف مهم و مرجعیت علمی است.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه رتبه ۱۵ جهانی تولید علم و رتبه اول منطقه را در سال ۲۰۲۱ داشتیم، گفت: در چند سال اخیر به دلیل تخصیص منابع مالی کم در حوزه پژوهش وزارت بهداشت این رتبه جهانی کاهش یافته و تحریم علمی بین المللی در شکوفایی علم تاثیر داشته و اکنون رتبه اول منطقه را نداریم .ادامه خبر را اینجا بخوانید.

تغییرات لایحه بودجه ۱۴۰۴ برای مدارس/تاثیر تحریم‌ها درکاهش رتبه علمی ایران

صندوق حمایت و توسعه فرصت شغلی برای معلولان تشکیل می‌شود

رئیس سازمان بهزیستی کشور از تصویب تشکیل صندوق حمایت و توسعه فرصت شغلی برای معلولان خبر داد و گفت: برای مرحله نخست یکهزار میلیارد تومان اعتبار برای این صندوق در نظر گرفته شده است.

سیدجواد حسینی در سومین روز از هفته معلولان در نشست مطبوعاتی بر اهمیت به معلولان در رفع چالش‌های آنان تاکید کرد و گفت: با وجود اینکه شیوع معلولیت طبق آمارهای جهانی ۱۵ درصد است این میزان در کشور ۱۱ میلیون بوده و از این میزان یک میلیون و ۶۵۰ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی قرار دارند.

وی معلولیت را چند وجهی دانست و افزود: از مجموع معلولان تحت پوشش ۲۰۷ هزار نفر سالمند و همچنین دهها هزار نفر نیز زن سرپرست خانوار هستند که این مسئله بر پیچیده بودن جامعه معلولان تاکید دارد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

تغییرات لایحه بودجه ۱۴۰۴ برای مدارس/تاثیر تحریم‌ها درکاهش رتبه علمی ایران

پلیس راهور: خودروهای گذر موقت به هیچ عنوان پلاک ملی نمی‌شود

رئیس پلیس راهور فراجا با اعلام اینکه خودروهای گذر موقت هیچ‌گاه به پلاک ملی تبدیل نخواهند شد، از مردم خواست تا در این زمینه فریب تبلیغات گمراه‌کننده را نخورند.

سردارسید تیمور حسینی در خصوص پلاک شدن خودروهای گذر موقت گفت: خودروهای گذر موقت قابل خرید و فروش نیستند و هرگونه اقدام در این زمینه غیرقانونی است.

سردار حسینی همچنین خاطرنشان کرد: در صورتی که همکاران پلیس خودروی گذر موقتی را مشاهده کنند که بر اساس اسناد گمرکی متعلق به فرد دیگری باشد، مطابق با قوانین و مقررات، اقدام به توقیف آن خواهند کرد.

وی در پایان از شهروندان خواست تا از خرید و فروش خودروهای گذر موقت خودداری کرده و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، آن را به پلیس اطلاع دهند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

تغییرات لایحه بودجه ۱۴۰۴ برای مدارس/تاثیر تحریم‌ها درکاهش رتبه علمی ایران

تیراندازی به آمبولانس اورژانس در ایرانشهر و زخمی دیگر بر تن جامعه سپیدپوش

منازعه دو طایفه در شهرستان ایرانشهر استان سیستان و بلوچستان این بار جان یک تکنسین اورژانس را گرفت و جامعه پزشکی کشور را عزادار کرد.

به گزارش ایرنا، ۲۱ آبان ماه بود که خبر قتل مسعود داوودی متخصص قلب و عروق در یاسوج، جامعه پزشکی کشور را در بهت فرو برد؛ این پزشک که اهل شاهرود بود و ۱۴ سال در یاسوج به مردم این منطقه خدمت کرده بود، قربانی کینه توزی همراهان بیماری شد که تصور می کردند، پزشک در مرگ بیمار مقصر بوده است.

برخوردهای خشن با کادر درمان اعم از پزشکان، پرستاران و عوامل اورژانس پدیده تازه‌ای نیست اما در سال های اخیر روند رو به رشدی داشته است. در در تازه ترین حادثه شامگاه ۱۱ آذرماه یک تکنسین اورژانس قربانی کینه توزی طایفه‌ای در شهرستان ایرانشهر شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

تغییرات لایحه بودجه ۱۴۰۴ برای مدارس/تاثیر تحریم‌ها درکاهش رتبه علمی ایران

تغییرات لایحه بودجه ۱۴۰۴ برای مدارس چه بود؟

بررسی بخش نخست لایحه بودجه سال آینده در حالی از ۱۱ آذرماه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی آغاز شده است که با رویکرد عدالت آموزشی و ارایه خدمات بهتر به مدارس مناطق محروم بندهایی در این لایحه گنجانده شده است.

عدالت آموزشی یکی از محورهایی است که رئیس جمهور از ابتدای دولت به آن تاکید ویژه داشته و در ماه‌های گذشته بارها در نشست های مختلف از نبود عدالت آموزشی و دسترسی برابر همه دانش‌آموزان به امکانات تعلیم و تربیت انتقاد کرده است.

به اعتقاد مسعود پزشکیان، آموزش و پرورش تاکنون آنگونه که باید مورد توجه قرار نگرفته و اقدامات انجام شده در زمینه تامین نیازمندی‌ها و ارتقای کمی و کیفی آن نیز علاوه بر ناکافی بودن، عمدتاً متوجه بخش سخت‌افزاری بوده و بخش نرم‌افزاری، نیروی انسانی، محتوا و روش‌های آموزشی به شدت مورد غفلت قرار گرفته است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

تغییرات لایحه بودجه ۱۴۰۴ برای مدارس/تاثیر تحریم‌ها درکاهش رتبه علمی ایران

تشکیل ۲ پرونده برای پیگیری جنایات رژیم صهیونیستی در دادستانی تهران

دادستان کل کشور با اشاره به پیگیری جنایات رژیم صهیونیستی گفت: دو پرونده اعلام جرم در این زمینه تشکیل شده و در دادستانی تهران در حال رسیدگی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد در نشست مسئولان عالی قضایی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضور در خانه ملت اظهار داشت: پیگیری رأی دیوان کیفری بین‌المللی علیه رژیم جعلی صهیونیستی با حضور دستگاه‌های امنیتی ذیربط و مکاتبه با وزارت خارجه، در خصوص جنایت اخیر رژیم صهیونیستی با اعلام جرم دو پرونده تشکیل شده و در دادستانی تهران در حال رسیدگی است.

موحدی آزاد در رابطه با کنشگری فعال دادستانی کل کشور در گسترش نقش دادستانی کل کشور و همکاری موثر با نهادهای مسئول داخلی و خارجی، به موضوع آلودگی روان آب رودخانه ارس در مغایرت با استانداردهای زیست‌محیطی اشاره کرد و گفت: این موضوع یکی از دغدغه‌های ذهنی بهره‌براداران از این رودخانه در بین کشورهای ذینفع بوده و هست که پیگیری منشا آلودگی‌ها از طریق دادستانی کل ارمنستان و روسیه انجام شده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

تغییرات لایحه بودجه ۱۴۰۴ برای مدارس/تاثیر تحریم‌ها درکاهش رتبه علمی ایران

نمایندگان نباید با قضات و شعب دادگاه‌ها ارتباط مستقیم داشته باشند

وزیر دادگستری گفت: ارتباط روسای دادگستری‌ها و دادستان‌ها با نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید تقویت شود و نمایندگان نباید با قضات و شعب دادگاه‌ها ارتباط مستقیم داشته باشند.

امین حسین رحیمی در نشست مسئولان عالی قضایی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضور در خانه ملت با اشاره به اصل ۱۶۰ قانون اساسی و تاکید بر تعامل قوا اظهار داشت: قوای سه گانه مستقل هستند و وظایف مشخصی دارند اما عملکرد آنها نباید نتیجه جزیره‌ای بدهد بلکه باید تعامل آنها منجر به رضایت مردم گردد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

تغییرات لایحه بودجه ۱۴۰۴ برای مدارس/تاثیر تحریم‌ها درکاهش رتبه علمی ایران

همه ابلاغ‌های شبه قضایی سال آینده از طریق سامانه ثنا اعلام می‌شود

معاول اول قوه قضاییه با تاکید بر همبستگی قوا در مسیر تحقق عدالت که دغدغه همگان است، گفت: همه ابلاغ‌های شبه قضایی مطابق لایحه بودجه ۱۴۰۴ از سال آینده به صورت الکترونیکی از طریق سامانه ابلاغ الکترونیک (ثنا) اعلام می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمزه خلیلی در نشست مسئولان عالی قضایی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضور در خانه ملت درباره بودجه قوه قضاییه در سال ۱۴۰۴ اظهار داشت: ماموریت‌های قوه قضاییه به صورت چشمگیری افزایش یافته است و ضعف بودجه‌ای قوه قضاییه را هرساله با مشکل روبرو خواهد کرد.

خلیلی افزود: مطابق لایحه بودجه ۱۴۰۴ تمامی نهادهای شبه قضایی مکلف شدند تمام ابلاغ ها را به صورت الکترونیکی از طریق سامانه ابلاغ الکترونیک اعلام دارند همچنین به قوه قضاییه اجازه داده شده است که بابت هر ابلاغ در سامانه مبلغ ۵۰ هزار ریال دریافت کند و درآمد حاصل از آن را به میزان دو همت در قالب درآمد اختصاصی پس از واریزی به حساب خزانه برای تجهیز سامانه ابلاغ الکترونیک به قوه قضاییه بازگردانند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

تغییرات لایحه بودجه ۱۴۰۴ برای مدارس/تاثیر تحریم‌ها درکاهش رتبه علمی ایران

توقف مازوت‌سوزی فرصتی برای جبران ناترازی/خاموشی‌ها ادامه‌دار نباشد

کارشناس آلودگی هوا توقف مازوت‌سوزی در نیروگاه‌ها را گامی مثبت برای کاهش آلودگی هوا دانست و گفت: این کار می‌تواند به تولید انرژی‌های پاک و ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور سرعت ببخشد به طوری که در آینده خاموشی‌ها تداوم نداشته باشد.

یوسف رشیدی در گفت و گو با خبرنگار محیط زیست ایرنا افزود: استفاده از مازوت چند مشکل اساسی به همراه دارد؛ نخست اینکه چون میزان گوگرد آن بالاست، ترکیبات دی اکسید گوگرد را در هوا افزایش می‌دهد و از سوی دیگر به دلیل آنکه مازوت سوخت سنگینی است، سبب بالا رفتن ذرات معلق در هوا می شود. بنابراین ممنوعیت مصرف سوخت مازوت در نیروگاه ها هم در کاهش گازهای دی اکسیدگوگرد و هم در کاهش ذرات معلق به نفع کیفیت هوا است.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: ایران پتانسیل خوبی در زمینه انرژی خورشیدی و بادی دارد؛ از این‌رو خاموشی‌های ناشی از ممنوعیت مصرف سوخت مازوت، می‌تواند کشور را به سمت توسعه انرژی های پاک سوق دهد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

تغییرات لایحه بودجه ۱۴۰۴ برای مدارس/تاثیر تحریم‌ها درکاهش رتبه علمی ایران

اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزه‌هایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیب‌ها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد می‌کنیم هر روز سری به این سایت‌ https://www.irna.ir/service/society بزنید.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

نقش تشکل‌های زیست‌ محیطی باید در حمایت از محیط‌زیست تقویت شود

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، حسن عباس …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ