به گزارش خبرنگار ایرنا، مرتضی خوشلهجه روز سهشنبه در جلسه مدیریت بحران ناترازی انرژی که با حضور جمعی مسئولان دستگاهها و صنایع بخش خصوصی در سالن شهید سلیمانی شرکت گاز قم برگزار شد، با بیان اینکه در فصل سرد سال تامین گاز بخش خانگی در اولویت قرار دارد، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی صرفهجویی در مصرف گاز طبیعی بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد و وظیفه دینی، انسانی و ملی ما این است که علاوه بر صرفهجویی، مصرف بهینه انرژی را نیز ترویج کنیم.
وی ادامه داد: طرح پایش دمای ادارات، اماکن تجاری و عمومی از شانزدهم آبانماه همزمان با سراسر کشور در استان قم نیز آغاز شدهاست و تا پایان فصل سرد سال و رسیدن به یک شرایط پایدار ادامه دارد.
خوشلهجه افزود: در این طرح گروههای پایش شرکت گاز استان قم بهصورت شبانهروز اقدام به رصد تمامی ادارات، اماکن تجاری و عمومی میکنند، بر اساس ابلاغیه شرکت ملی گاز ایران، تمامی اماکن مورد اشاره باید دمای محیط خود را در محدوده دمای رفاه، ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد، تنظیم کنند.
مدیرعامل شرکت گاز قم، گفت: همچنین بر اساس ابلاغیههای صادر شده، تمامی ادارات و مدارس دولتی و خصوصی باید وسایل گرمایشی خود را یک ساعت پیش پایان ساعت اداری خاموش کنند.
عملکرد مطلوب شرکت گاز در قبال صنایع
مدیرعامل شرکتهای شهرک صنعتی قم نیز در این جلسه گفت: شرکت گاز نسبت گازرسانی به صنایع جدید واقع در شهرکهای صنعتی این استان بهخوبی اقدام کردهاست.
وحید آشتیانی اظهار کرد: بحث ناترازی در حوزه برق و گاز چند سالی که گریبانگیر صنایع شده که این موضوع به توجه ویژهای نیاز دارد.
وی با اشاره به برخی تبعات ناترازی انرژی برای صنایع قم، گفت: در بحث توزیع انرژی به صنایع استان باید نگاه دیگری داشت و مسائل مختلف را نیز در نظر گرفت.
استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، شهاب (چاپ و نشر)، سلفچگان، محمودآباد، ثامن الائمه (ع)، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود و همچنین ۲ شهرک غیردولتی است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایهگذاری، تولید و اشتغال دارد و در شهرک ها و نواحی صنعتی استان قم نزدیک به ۲ هزار واحد بهرهبردار با اشتغال بیش از ۵۷ هزار نفر در رشته صنعت های مختلف مشغول تولید هستند.
مدیرکل سازمان پدافند غیرعامل استان قم نیز در این جلسه با بیان اینکه بهینهسازی مصرف انرژی برای ساختمانها را در دو مقوله «ساخت» و «مصرف» در نظر گرفت، خاطرنشان کرد: نظارت بر اجرای مقررات ملی مبحث ۱۹ ساختمانها با سازمان نظاممهندسی است.
مهدی متقیان با بیان اینکه عایقبندی حرارتی ساختمانها ۲۵ تا ۳۰ درصد از هدررفت انرژی جلوگیری میکند، گفت: بیشترین مصرف گاز طبیعی نیز متعلق به بخش خانگی است، به همین دلیل بهینهسازی در مرحله ساخت ساختمانها نیز باید بهصورت جدی پیگیری شود.
منبع