حفاظت از یکهزار و ۲۰۰ محوطه تاریخی دغدغه میراث فرهنگی آذربایجان شرقی است

وحید نواداد روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه حفاظت و نگهداری از محوطه های تاریخی و باستانی امکانات جدید و مدرن، نیروی انسانی و هزینه های هنگفت می‌طلبد، افزود: این خطه به لحاظ برخورداری از محوطه های تاریخی یکی از مناطق بسیار مهم و دارای قابلیت های باستان شناسی ایران و منطقه قفقاز به شمار می رود.

وی یادآور شد: جهت استقرار نگهبان برای محوطه های تاریخی و باستانی آذربایجان شرقی حداقل به ۲ هزار و ۴۰۰ نفر نیروی انسانی نیاز است، در حالیکه هم اکنون مجموع نیروهای اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بیش از ۳۰۰ نفر نیست.

وی فنس کشی پیرامون محوطه های تاریخی را یکی از ابتدایی ترین اقدامات میراث فرهنگی برای نگهداشت و حفاظت فیزیکی از این مناطق بیان و اضافه کرد: به رغم اینکه در تعدادی از محوطه ها این طرح اجرایی شده است، اما به دلیل نبود نیروی انسانی و دوربین های مداربسته، تعدادی از فنس های فلزی توسط افراد ناشناس به سرقت می رود.

حفاظت از یکهزار و ۲۰۰ محوطه تاریخی دغدغه میراث فرهنگی آذربایجان شرقی است

کمبود اعتبار برای کاوش های باستانی در آذربایجان شرقی

نواداد کمبود اعتبار برای انجام کاوش های باستانی در محوطه های تاریخی را یکی دیگر از چالش های میراث فرهنگی آذربایجان شرقی برشمرد و با بیان اینکه پارسال ردیف بودجه ای خاصی در این زمینه وجود نداشت، یادآور شد: انجام هر گونه مطالعه و تحقیق پیرامون محوطه های باستانی نیازمند تزریق اعتبارات مورد نیاز است تا زمینه ها و بسترهای لازم و کافی برای کشف آثار تمدنی و فرهنگی فراهم شود.

وی ادامه داد: به دلیل نبود بودجه و اعتبارات لازم برای محوطه های باستانی، تاکنون هیچ گونه کاووشی در بسیاری از این مناطق صورت نگرفته است.

نواداد در عین حال با اشاره به اینکه انجام کاوش های متعدد به لحاظ تاریخی چندان هم علمی و منطقی نیست، گفت: یکی از رسالت های مهم میراث فرهنگی نگهداشت و جلوگیری از هر گونه ایجاد تغییر در محوطه های تاریخی است، چون انتقال این محوطه ها به نسل های آینده جزو اصول و ماموریت های ذاتی میراث فرهنگی است.

وی نگرش علمی و تخصصی به مباحث مربوط به مطالعات باستان شناسی را رویکرد اصلی میراث فرهنگی درباره محوطه های تاریخی برشمرد و افزود: بر همین اساس ضمن اینکه بر ادامه چنین مطالعاتی تاکید داریم، به دنبال جذب اعتبارات از محل منابع استانی و ملی نیز هستیم.

معاون میراث فرهنگی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی همکاری با دانشگاه ها و موسسه های علمی و تحقیقاتی را از فعالیت های مهم این مجموعه بیان کرد و یادآور شد: بر همین اساس تفاهم نامه همکاری برای انجام کاوش های باستانی با دانشگاه هنر اسلامی منعقد شده است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

فرزند امام جمعه شهید تبریز: تقدیر خود را از ملت اعلام کرده همواره خادم مردم هستم

به گزارش ایرنا، در پیام مکتوب سیدمحمد مهدی آل هاشم آمده است: ایام سوگواری بزرگ …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ