به گزارش ایرنا، خبر صدور سند مالکیت تالار تیموری به نام وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هفته گذشته اعلام شد اما بر اساس اخبار برخی رسانهها، معاون فرهنگی شهردار اصفهان در واکنش به این موضوع اعلام کرد که شهرداری بهعنوان بهرهبردار این بنا هیچ اطلاعی از اقدام میراث فرهنگی برای دریافت سند مالکیت تالار تیموری نداشته است و این بنا همچنان به شهرداری اصفهان تعلق دارد.
در این پیوند، سخنگوی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: صدور سند مالکیت برای تالار تیموری یک فرایند کاملا حقوقی بود و این کار با توجه به قوانین ثبتی انجام شده است.
شهرام امیری اضافه کرد: سند مالکیت این بنای تاریخی بواسطه قرارگیری در دولتخانه صفوی به نام وزارت میراث فرهنگی صادر شد.
وی با اشاره به فرایند ۶ ساله پیگیری صدور سند مالکیت تالار تیموری افزود: صدور سند، فرایند پیچیده و سختی دارد و این کار با در نظر گرفتن همه مدعیان و بررسی کلیه اسناد و مدارک انجام شد.
امیری خاطرنشان کرد: تالار تیموری در زمان قاجار مرکز نظامی و در دوره پهلوی تا سالها تحت اختیار ارتش بود، این بنا سپس در اختیار شهرداری اصفهان قرار گرفت و چند سال زیر نظر دکتر جعفریان به موزه تاریخ طبیعی تبدیل شد اما هیچگونه سند رسمی برای آن صادر نشده بود.
وی اضافه کرد: اصل اسناد مالکیت در خزانه استان باقی میماند و رونوشتی از آن در اختیار اداره کل میراث فرهنگی قرار دارد.
سخنگوی اداره کل میراث فرهنگی اصفهان همچنین گفت: این اداره با همه سازمانها و نهادهایی که توان ایجاد کاربری و حفاظت از چنین بناهای تاریخی را داشته باشند، تعامل میکند.
امیری با بیان اینکه ۲۰ بنای تاریخی اصفهان در فهرست اخذ سند به نام دولت قرار دارد، اظهار داشت: بسیاری از بناهای شاخص تاریخی شهر اصفهان سند مالکیت ندارند از این رو حوزه املاک و اسناد اداره کل میراث فرهنگی استان با شناسایی آنها برای اخذ سند اقدام کرده است.
به گفته سخنگوی اداره کل میراث فرهنگی اصفهان، صدور سند مالکیت برای بناهای تاریخی فاخر و شاخص اصفهان در اولویت قرار دارد.
به گزارش ایرنا، تالار تیموری بنایی در دولتخانه صفوی اصفهان است که سالها در و دیوار آن با انبوهی از اشیا و تاکسیدرمیهای متعدد انباشته شده بود و همگان این بنا را به موزه تاریخ طبیعی اصفهان میشناختند اما به گفته کارشناسان، این موزه سنخیت چندانی با بنای تاریخی تالار تیموری نداشت و باید ضمن مرمت و حفاظت، کاربری مناسبی برای آن در نظر گرفته شود.
این بنای تاریخی در اواخر دهه ۶۰ برای ایجاد موزه تاریخ طبیعی از سوی شهرداری اصفهان در اختیار محمد علی جعفریان قرار گرفت، او متخصص زمینشناسی و فسیلشناسی بود و مجموعه بزرگی از تاریخ طبیعی را در تالار تیموری گردآوری کرد.
۱۲ سال از درگذشت دکتر جعفریان میگذرد و وضعیت این بنای تاریخی نامشخص بود تا اینکه در سال جاری توسط سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان تحت عملیات آسیبشناسی و مرمت اضطراری قرار گرفت.
مرمت و تغییر کاربری تالار تیموری به موزه هنرهای سنتی یا مشابه آن، سالها مطالبه کوشندگان صنایع دستی بود و بهتازگی میراث فرهنگی استان اصفهان از انتقال سند این بنای تاریخی به نام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خبر داد.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان، عمارت تالار تیموری و عرصه و اعیان این مجموعه بهصورت جداگانه با مساحتی بالغ بر ۸۰ هزار متر مربع به نام دولت جمهوری اسلامی ایران و بهرهبرداری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان صادر و تسلیم این مجموعه شد.
منبع